Sentetik çimli zemin, Zonguldak Kömürsporlu futbolcuları zorluyor. Zemine bağlı olarak sakatlıklarda yükselme meydana gelirken, futbolcular hareketlerin kontrolünde epey bir zorluk çekiyor.

2. Lig ekibi Zonguldak Kömürspor’da antrenman sahası sıkıntısı devam ediyor. Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın zemin yenileme çalışmaları nedeniyle futbola kapatılması üzerine antrenmanlarını sentetik çim zeminli Fener sahasında yapmaya başlayan Zonguldak Kömürspor’da bu durum futbolcuların büyük sıkıntılar yaşamasına neden oluyor.

Sentetik zeminle birlikte sakatlıklar arttı

Sezonun ilk 10 haftasında antrenmanlarını doğal çim zeminli Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda yapan Zonguldak Kömürspor, bu süreçte sakatlıklara yabancı bir takımdı. Mücadele ve darbeye bağlı oluşan küçük çaplı sakatlıklar dışında ciddi sakatlık yaşamayan futbolcular, ne zaman ki sentetik çim yüzeyli Fener sahasında antrenman yapmaya başladı, sakatlık problemleri kendini göstermeye başladı.

Orta sahanın genç ismi Olcay Meydan, sentetik zeminde yapılan antrenman sırasında çapraz bağlarını kopararak sezonu kapattı. Kariyerinde sakatlık nedir bilmeyen Hüseyin Yılmaz üst adalesinde yaşadığı problem nedeniyle geçen hafta ki Hacettepespor maçında forma giyemedi. İhsan Furkan sentetikte yapılan antrenmanlara bağlı olarak kasığında yaşadığı sakatlık nedeniyle Hacettepespor maçını 30’uncu dakikada bırakmak zorunda kaldı.

Ciddi sakatlanmaların yanı sıra sentetik çim yüzeyin yorucu olduğu temel şikayetlerden biri. Zemin kayganlığının doğal çime göre daha az olması futbolcuların hareket kontrollerinde zorluklar yaşamasına neden oluyor. Aşırı zorlama sebebiyle adale, diz, ayak bileği, ayak tarak kemiği, eklemler ve kasık bölgelerinde sakatlıklar görmek mümkün. Nitekim Kırmızı-Lacivertli takımda birçok futbolcu söz konusu sakatlıklarla karşı karşıya kaldı. Eğer antrenman sahası sorunu biran evvel çözülmezse, Zonguldak Kömürspor’da ilerleyen haftalarda söz konusu sakatlanmaların devamı gelecek.

Sentetikte 1 saatlik antrenman,

doğal çimde 5 saatlik antrenmana bedel!

Zonguldak Kömürsporlu futbolcular, Cumartesi günü yapılan idmanın ardından sentetik zemin şikayetini, atletik performans antrenörü Barış Şeref’e iletti.

Kaptan Hakan Çevik, “Sentetik bizi çok yoruyor ve aşırı yıpratıyor. Burada yaptığımız 1 saatlik antrenman, doğal çimde yapılan 5 saatlik antrenmana bedel. Buna bir çözüm bulmamız gerekiyor” sözleriyle sentetik zeminin takıma faydadan daha çok zararı olduğuna vurgu yaptı.

Bu sözler üzerine Barış hoca, şuan ki mevcut şartlarda başka bir alternatifin olmadığını dile getirip dikkatli olunmasını istedi.

Merkezde ikinci bir doğal çim zeminli saha yok!

Kırmızı-Lacivertli takımda bir kez daha kendini gösteren antrenman sahası sıkıntısı sezonun ortasına gelinmesine rağmen hala çözüm bekliyor. Geçmişten bu yana gelen bu sıkıntıya henüz çözüm bulunmuş değil. Kilimli’de Crenides Otel’in yanında Kilimli Belediyesi’ne ait eski sahanın antrenman sahası olarak düşünülmesine rağmen, burada şuana kadar çalışma başlatılmadı. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle Devrek ya da Çaycuma’ya gitme imkanı olmayan takım, haliyle sentetik çim zeminde antrenman yapmak zorunda kalıyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi