Kırmızı-Lacivertli renklerle 5’nci sezona hazırlanan kaleci Sinan Ören, takımın yine en önemli ismi olacak. 1 numara, geçen sezondan daha iyi bir sezon yaşayacaklarına inanıyor.

Zonguldak Kömürspor’un tecrübeli kalecisi Sinan Ören, 5 Eylül’de başlayacak yeni futbol sezonundan umutlu. 1 numara, takımın geçen sezondan daha iyi olduğunu, dolayısıyla hedeflerinin Play-Off olacağını söyledi.

Kırmızı-Lacivertliler’in 2016-2017 sezonu öncesi kadrosuna kattığı Sinan Ören, Zonguldak serüveninde 5’inci sezona girecek. Dışarıdan gelip de aralıksız en uzun oynayan ender futbolculardan biri olan Sinan, kaptanlığını yaptığı takımla artık Play-Off oynamak istiyor.

Zonguldak Kömürspor’da geride bıraktığı 4 sezonda 101 maça çıkan, bu süreçte en iyi 8’incilik gören kaptan, yeni sezonda arkadaşlarıyla el birliği yapıp kırmızı-lacivertli takımı Play-Off’a taşımak için çalışacak. Bu hedef doğrultusunda sıkı bir hazırlık döneminden geçen 1 numara, yeni sezondan beklentilerini ŞAFAK Spor’la paylaştı.

İskelet kadronun korunmasının takım için avantaj olduğunu, yeni transferlerle birlikte iyi bir kadro oluşturulduğunu aktaran başarılı eldiven, 5 Eylül’de Akhisarspor maçıyla başlayacak 2021-2022 sezonunun Zonguldak Kömürspor için çok iyi geçeceğini belirtti.

2. Ligde 5’inci sezonu geride bırakan Zonguldak Kömürspor’un artık başarıyı yakalaması gerektiğine vurgu yapan Sinan, kulüpte değişim yaşandığını, bunun takıma ve skora olumlu yönde yansıyacağına inandığı kaydetti.

İYİ BİR TAKIMIMIZ VAR

Yeni sezonda maçların Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda seyircili oynanacak olmasının avantaj olacağını dile getiren Elmas’ın file bekçisi, “Zonguldak benim ikinci adresim. 4 sezondur buradayım, bu sezon 5’inci sezonum olacak. Geçmiş sezonlara göre kulüpte bir değişim gözlemliyorum. Bu değişim bende büyük umutlar oluşturdu. Yeni hocamız ve aramıza yeni katılan takım arkadaşlarımızla Zonguldak Kömürspor’u yukarılara taşıyacağız. Takımda Play-Off oynayacak potansiyel görüyorum. İskelet kadronun korunması avantaj. Aramıza yeni katılan arkadaşlar çok iyiler. Bir-iki takviye daha yapılırsa, istediğimiz Play-Off’a çok rahat ulaşabiliriz. Bu sezon en büyük artımız taraftarımız olacak. Taraftarı ve Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nı çok özledim. Geçen sezon Devrek’teki maçlardan hiç keyif alamadık. Bu sezon çok farklı olacak. 5’inci sezonumda Play-Off yaşamak istiyorum” şeklinde ifadelerde bulundu.

TARAFTARIMIZ EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ OLACAK

Sinan, ilk maçın Akhisarspor’la oynanacağının anımsatılması üzerine, “1.Ligden düşen bir takıma karşı oynayacağız. İç sahada oynayacak olmak avantajımız. Bu avantajı lehe çevirmek bizim elimizde olacak. Sezonun ilk maçları her zaman farklı ve zor olmuştur. Galibiyetle başlamak çok önemli. İlk maç özelinde 3 puan çok iyi olur. Bu bizi moral-motivasyon anlamında da yukarıya çıkarır. Herkes bu bilinçle çalışıyor. Bu maçla birlikte uzun zaman sonra taraftarımızla buluşacağız. Bu, bize ekstra moral sağlayacaktır” dedi.

GENÇLERE ÖNCÜ OLACAK

Öte yandan, Elmas’ın 1 numarası yeni sezonda dört kaleciden oluşacak. Kaptan ve ağabey kimliğiyle Sinan Ören, diğer üç kaleciye öncü olacak. Birinci kaleci konumundaki Sinan’ı, Yüksel Egemen Yaylı (21), Talha Özcan (20) ve Ali Mert Tuncer (20) takip edecek.

Kaleci antrenörü Samet Eğribel yönetiminde yeni sezona sıkı şekilde hazırlanan kalecilerin performansı memnun edici.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi