Zonguldak Kömürspor 1 Şubat’ta sona erecek ara transfer döneminin bitmesine az bir zaman kala kadrosuna takviyeleri sürdürüyor. Lacivert-Kırmızılı takım, ilerleyen haftalarda sağ bek pozisyonunda sıkıntı yaşamama adına bu mevkiye transfer yaptı. Kulüp yönetimi, 2.Lig Kırmızı grupta Zonguldaklı teknik direktör Zafer Turan’ın çalıştırdığı Eyüpspor’dan 19 yaşındaki sağ bek Berzan Akkaya’yı kiralık olarak transfer etti.

Zonguldak’a gelerek kulüp tesislerine yerleşen Berzan, lacivert-kırmızılı takımla ilk antrenmanına çıktı.

Futbol altyapısı Fenerbahçe olan Berzan, 2017’de Eyüpspor’a geçiş yaptı ve 2019 yılında profesyonelliğe geçiş yaptı.

İstanbul ekibiyle 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunan Berzan, yarım sezonluk Zonguldak Kömürspor serüveninde forma giyebilmek için çalışacak.

Profesyonel kariyerinde lig tecrübeli bulunmayan Berzan’ın, sadece Türkiye Kupası’nda 3 maçlık deneyimi var. Genç sağ bekin Akademi liglerinde 61 maçı bulunuyor.

Transferinin kesinleşmesi üzerine Zonguldak’a gelerek takıma dahil olan Berzan, Fener sahasında yapılan ilk idman öncesi kulüp tesislerinde teknik sorumlu Barış Şeref’le tanışıp, objektiflere poz verdi. Kendine güveni tam olan Berzan, Zonguldak Kömürspor’da formayı sonuna kadar zorlayacağını ifade etti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi