İşçi Milli takımı diye lanse edilen Zonguldak Kömürspor’un dün Hacettepespor karşısında giydiği madenci baskılı formalar camiadan büyük beğeni aldı. Yeni formalarla farklı galip gelen takım, bundan sonraki lig sürecinde ağırlıklı olarak bu formaları giyecek.

2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor Kulübü, madenciye olan vefasını bir kez daha formaya yansıttı. Kulüp yönetimi, daha önce 3694 maden şehidinin ismini kullandığı formaya, bu kez elinde fenerle maden ocağına giren madenci sembolünü işledi.

Kırmızı-Lacivert renklerini şehit madencilerin kanı ve tulumundan alan, armasında madenciyi simgeleyen çekiç ve tokmak bulunan Zonguldak Kömürspor, “Vardır senin renginde şehit madenci kanı; başarılı ol ki sürsün madencinin şerefi şanı” sloganı ve İşçi Milli Takımı unvanı altında uzun yıllardır Zonguldak’ı profesyonel futbol liglerinde temsil ediyor.

Madenciden aldığı manevi güçle birlikte son 5 sezondur 2. Futbol Ligi’nde yer alan Zonguldak Kömürspor, dün Devrek İlçe Stadı’nda Hacettepespor’la oynadığı 12’nci hafta maçına, özel tasarlanan madenci formalarıyla çıktı.  

Kırmızı-lacivert çubuklu formaların göğüs bölümünde elinde fenerle maden ocağına giren madenci sembolünün kullanıldığı formalar, Zonguldak Kömürspor’a uğur getirdi. Takım ilk kez 4 gol bir arada görerek farklı galip geldi. Uğur getiren formalar, ligin geri kalan bölümünde ağırlıklı olarak giyilmeye devam edilecek.

Taraftar için de yaptırılabilir

Kulüp yönetimi tarafından ilk etapta takım için yaptırılan ve büyük beğeni toplayan özel madenci formalarının taraftar için de yaptırılması planlanıyor. Satışı sadece kulüp tarafından gerçekleşecek formalardan kaç adet basılacağına talebe göre karar verilecek.

Zonguldak Kömürspor Kulübü, iki sezon önce 3684 şehit madencinin tek tek isimlerinin yazılı olduğu siyah renkte forma yaptırmış, bu özel forma camiadan büyük takdir görmüştü. HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi