*** 23 Haziran’da kongreye gidecek Zonguldak Kömürspor’da yeni yönetimin izleyeceği yol haritası belli oldu.

***Mali istikrar, sahiplenme ve şeffaflık ön planla tutulacak. Sportif AŞ formatı son bulacak, eski dernek düzenine geçiş yapılacak.

*** Üyelik sistemi getirilecek, delegelere seçme ve seçilme hakkı tanınacak, üye listesi her ay kamuoyuyla paylaşılacak.

*** Sportif yönden ise, tesis ve stat projesi hayata geçirilecek, “Zirveye yolculuk” sloganıyla önce 1. Lig, sonra Süper Lig hedef konulacak.

Zonguldak Kömürspor’da değişim rüzgarı başladı. 23 Haziran’da yapacağı kongreyle birlikte yeni bir yönetim kurulu oluşturacak 2. Lig ekibi, hem kurumsallaşma, hem de sportif başarı adına önemli projeler hayata geçirecek. Şuan taslak aşamasındaki projelerin gerçekleşmesi demek, Zonguldak Kömürspor Kulübü’nün geleceğinin kurtulması demek.

SABİT GELİR KONUSUNDA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Kulübün kurumsal kimlikle birlikte camianın güvenini kazanma adına atılacak adımlar birbirinden büyük öneme sahip. Yönetimin öncelikli planları arasında mali istikrar var. Sabit gelir konusunda yıllardır bir hayli zayıf olan kulüp, her sezon sonu açık veren bütçeyi, ürettiği alternatif kaynaklarla düzlüğe çıkaracak.

Yeni ve birbirinden farklı alternatif kaynakların başını, kömürden ton başına alınacak pay çekiyor. Mali istikrarın korunması adına kulübe, rodövanslı saha işletmecilerinin termik santrallere sattıkları kömürden ton başına 75 kuruş, termik santrallerden de kullandıkları yerli kömürden yine ton başına 75 kuruş olmak üzere toplamda 1,5 TL destek aktarılacak. 1,5 TL’lik bu destek, mali istikrar tablosunun bel kemiğini oluşturacak.

Maden ve enerji sektörünün yanı sıra sponsorlardan elde edilecek gelirler, yönetim kurulu üyelerinin vereceği katkılar, Futbol Federasyonu gelirleri, şehir içi otopark ve hafriyat döküm sahalarından düzenli sağlanacak gelir akışı mali yapının daha güçlü hale gelmesinde önemli faktör olacak.

YÖNETİM YAPISI KUCAKLAYICI BİR ROL ÜSTLENECEK

Zonguldak Kömürspor Kulübü’nün yeni yönetim kurulu 30 kişiden oluşacak. Yönetim, merkez ve ilçeleriyle tüm şehri kucaklayıcı bir rol üstlenecek. Yönetim kurulunda yer alacak isimler üzerinde geniş kapsamlı çalışmalar sürdürülüyor.

ŞAFAK Spor’un edindiği bilgilere göre; yönetim kurulunda Eren Enerji, Çates, Zonguldak, Ereğli, Çaycuma, Devrek, Alaplı’da faaliyet gösteren Ticaret ve Sanayi Odaları ile Organize Sanayi Bölgeleri, oda ve dernek yöneticileri yer alacak. Ekonomik yönden güçlü bir yönetimin yanı sıra üyelik sistemi halka açık hale getirilecek. Aylık 500 TL aidat vermek suretiyle üyelere, ‘delege üye’ olarak seçme ve seçilme hakkı tanınacak. Üye listesi, her ay düzenli olarak kamuoyuyla paylaşılacak.

ŞEFFAFLIK ÖN PLANDA OLACAK

Son iki sezondur Sportif AŞ formatıyla yönetilen Zonguldak Kömürspor, bu formattan çıkıp eski dernek düzenine geri dönecek. Şeffaflığı ön planda tutan yönetim, mali açıdan girdi-çıktılar ile transferde teknik ekip ve futbolculara ödenen ücretleri spor kamuoyuyla paylaşacak. Burada amaç; halkın güvenini tekrar geri kazanmak.

TESİSLEŞME VE SPORTİF BAŞARIDA

HEDEF ÇITASI YÜKSEK

Kurumsallaşmaya yönelik önemli projeler üreten Zonguldak Kömürspor, tesisleşme ve sportif başarının yakalanması adına da plan-program içinde olacak. Kulüp ve idari personel binası ile stat projeleri için milletvekilleri öncülüğünde Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde çalışma yürütecek olan Kırmızı-Lacivertliler, sportif başarı için hedef planlamasını önce 1. Lig, sonra Süper Lig olarak yapacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi