2. Lig Beyaz grup ekibi Zonguldak Kömürspor, ara transfer döneminin son gününde transfer üzerine transfer gerçekleştirdi.

İlk yarıyı 3. Lig ekibi Ofspor’da geçiren Zonguldaklı Hüseyin Yılmaz’ın transfer işini sabah saatlerinde halleden kırmızı-lacivertli yönetim, peşine Süper Lig ekibi Çaykur Rizesporlu genç futbolcu Utku Tan’ın transferini bitirdi.

Pazarspor’dan yetişen, daha sonra Beşiktaş, Galatasaray ve Çaykur Rizespor’un altyapılarında oynayan Utku’nun, Çaykur Rizespor forması altında 2019-2020 sezonunda U19 Elit Ligi’nde 18 maçta 983, 2020-2021 sezonunda yine aynı ligde 14 maçta 718 dakikalık performans süresi var.

Çaykur Rizespor’un sezon başında Zonguldak Kömürspor’la aynı grupta mücadele eden Pazarspor’a kiralık olarak transfer ettiği genç ön libero, 2. Lig ekibinde hiç maç oynamadı.

Pazarspor’dan sonra kariyerine Zonguldak Kömürspor’la devam edecek olan Rizeli futbolcunun lisans işlemleri tamamlandı. Tan’ın lisans bilgileri Zonguldak Kömürspor Kulübü’nün TFF’deki bilgi veri sistemine işlendi.

Kiralık olarak kadroya dahil edilen Tan, 13 Şubat Pazar günü Ankara Demirspor’la oynanacak 25’inci haftada kadroda yerini alacak.

Hüseyin Yılmaz ve Utku Tan'ın yanı sıra takımla bir haftadır antrenmana çıkan Göztepespor'dan 20 yaşındaki stoper Alper Aşkın ile 2. Lig ekibi Bodrumspor'dan 19 yaşındaki genç kaleci Seydi Değirmenci'nin lisans işlemleri de problemsiz bir şekilde halledildi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi