Zonguldak Kömürspor’da aralıksız 6 yıl forma giydikten sonra kariyerine önce Fethiyespor, ardından da Arnavutköy Belediyespor’da devam eden Zonguldaklı Mert Caymaz, şampiyonluklar serisine bir yenisini daha ilave etti. Tecrübeli oyuncu, son iki sezondur formasını giyip kaptanlığını yaptığı Arnavutköy Belediyespor’la 3. Lig şampiyonluğu yaşadı.

Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da İstanbul temsilcisi Arnavutköy Belediyespor forması giyen 32 yaşındaki orta saha oyuncusu, 3. Lig 1. grup ekibinin şampiyonluğunda önemli rol oynadı. Ligde 30, Play-Off’ta 3, Ziraat Türkiye Kupası’nda 1 olmak üzere 34 maçın tamamında ilk onbirde görev alıp 2 bin 903 dakikalık performans sergileyen ayrıca attığı 11 golle takımın en golcü futbolcusu olan Mert, bu yönüyle en iyi ve en başarılı kariyer sezonlarından birini yaşayarak, takıma büyük katkılar sağladı.

İSTİKRARLI VE GOLLÜ SEZONU ŞAMPİYONLUKLA TAÇLANDIRDI

Mert Caymaz, Arnavutköy Belediyespor’da başarı dolu geçen sezonu şampiyonlukla noktaladı. Play-Off finalinde dün akşam Artvin Hopaspor’la karşılaşan Arnavutköy Belediyespor’un ilk 11’inde yer alan kaptan, 90 dakika boyunca sahada kaldığı şampiyonluk maçında yine takımın en iyilerindendi. Orta alanda mücadeleci ve hırslı yapısıyla dikkat çeken Zonguldaklı tecrübeli, 1-0’lık galibiyetle sonuçlanan maçta şampiyonluk ve kupa gururu yaşadı.

Maçın ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenen kupa töreninde kaptan unvanla kürsüye çıkan Mert Caymaz, şampiyonluk kupasını TFF Kayseri Bölge Müdürü Vahdi Elbaşı’nın elinden aldı. 37 maçlık zorlu lig maratonunun karşılığı olarak alınan kupayı büyük bir sevinçle havaya kaldıran Mert’in bu sevincine daha sonra takım arkadaşları, teknik ekip ve yönetim kurulu üyeleri de ortak oldu.

Zonguldaklı oyuncu, bu şampiyonlukla birlikte başarı dolu kariyerine bir kupa daha dahil etti. Mert, Zonguldak Kömürspor’da oynadığı 2013-2014 sezonunda Bölgesel Amatör Lig, 2015-2016 sezonunda TFF 3. Lig şampiyonluğu yaşamıştı.

Öte taraftan, 2022-2023 sezonunda TFF 2. Ligde mücadele edecek Arnavutköy Belediyespor’un Zonguldak Kömürspor’a rakip olma durumu var. Bu olasılık gerçekleşirse, sözleşme yenilemesi halinde Mert Caymaz, uzun yıllar kaptanlığını yaptığı Zonguldak Kömürspor’a rakip olarak sahaya çıkacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi