2. Lig Beyaz grupta ilk yarının son haftasına gelindi. 18 takımın katılımıyla 5 Eylül tarihinde başlayan sezonun ilk yarısı bugün İstanbul Pendik, Uşak, Kırşehir, Aydın Nazilli, Erzincan, Mersin Tarsus ve Isparta’da oynanacak maçlarla sona erecek. Bu maçlarla birlikte 112 gün süren ilk yarı heyecanına 21 gün ara verilecek. Ligin ikinci yarısı 16 Ocak 2022 tarihinde oynanacak maçlar başlayacak.

Haftaya 18 puanla 16’ncı sırada giren Zonguldak Kömürspor, 25 puanla 3’üncü sırada yer alan Isparta 32 Spor’un konuğu olacak. Isparta Atatürk Stadı’ndaki karşılaşmanın başlama saati 13.00. Mücadeleyi, Şanlıurfa bölgesinden klasman hakemi Ömer Faruk Gültekin yönetecek. 23 yaşındaki genç hakemin yardımcılıklarını Barış Çiçeksoyu ile Samet Özkul yapacak.

Zonguldak Kömürspor, zorlu deplasmanda kazanmak için oynayacak. Galibiyet halinde kırmızı-lacivertliler, ilk yarıyı 21 puanla tamamlayacak. Beraberlik durumunda 19, yenilgide ise 18 puanla devreye girilecek. Şenol Demir’in hedefi, 20 puan barajını aşmak. Dolayısıyla Zonguldaklı teknik adam galibiyetten başka bir şey düşünmüyor.

KADRODA EKSİKLER VAR

Zonguldak Kömürspor, Isparta 32 Spor karşısında Sinan Ören, Ertuğrul Şenlikoğlu, Emre Kara, Selim Şahin, Hakan Çevik, Sefa Aksoy, Eyüp Akcan, Rıdvan Bingöl, Osman Paşa Zorlu, Fatih Bektaş ve Ali Osman Karnapoğlu ilk 11’iyle mücadele edecek.

4 sarı kart cezalısı olduğu için Aykut Emre Yakut ile adalesinde sakatlık problemi yaşayan Ercüment Eray Ataklı kadroda yok. 18 kişilik kadroya alınmayan bir başka isim forvet oyuncusu Atilla Yıldırım. Yıldırım, zaten Cuma günü Isparta’ya hareket eden kafilede yer almamıştı.

Elmas’ın yedek kulübesini Egemen Yaylı, Arhan Çakıroğlu, Muhammet Ali Kol, Yılmaz Daler, Oğuzhan Matur, Enes Güler ve Yiğit Karaman oluşturdu.

Zonguldak ekibinin güçlü rakibi karşısında önceliği yenilmemek. Zaten çıkan kadro bunun bir göstergesi. İlk 11’de yer alan futbolculardan 4’ünü (Hakan, Selim, Ali Osman, Osman Paşa) stoperler oluşturuyor. Bu arada daha önce bir çok kez forvet pozisyonunda görev alan Osman Paşa, bu maçta kırmızı-lacivertli ekibin gol umudu olacak.

Ev sahibi ekibin ilk 11’inde ise, Alp Arda, Akif Özerli, Ertuğrul Kurtuluş, Efşan Geçgin, Arif Birşen, Şamil Başarın, Mustafa Diler, Mustafa Acar, Said Can Açıkalın, Furkan Özdemir, Taner Gümüş yer alıyor.

Günün diğer maçlarında Pendikspor-Amed Sportif, Uşakspor-Pazarspor, Kırşehir Belediyespor-Kırklarelispor, Nazilli Belediyespor-Şanlıurfaspor, 24 Erzincanspor-1922 Konyaspor, Tarsus İdmanyurdu-1928 Bucaspor karşı karşıya gelecek. Dün oynanan maçta Ankara Demirspor, düşme potasındaki Karacabey Belediyespor'u 3-1 mağlup etti.

25 ARALIK CUMARTESİ

Ankara Demirspor-Karacabey Belediyespor: 3-1

26 ARALIK PAZAR

Saat 13.00 Pendik Stadı: Pendikspor-Amed Sportif (Metehan Alpat)

Saat 13.00 Uşak 1 Eylül Stadı: Uşakspor-Pazarspor (Selim Özen)

Saat 13.00 Kırşehir Ahi Stadı: Kırşehir Belediyespor-Kırklarelispor (Sinan Özcan)

Saat 13.00 Nazilli İlçe Stadı: Nazilli Belediyespor-Şanlıurfaspor (Bayram Başkan)

Saat 13.00 Mustakil Spor Tesisleri: 24 Erzincanspor-1922 Konyaspor (Süleyman Soyutürk)

Saat 13.00 Tarsus İlçe Stadı: Tarsus İdmanyurdu-Bucaspor 1928 (Burak Taşkınsoy)

Saat 13.00 Isparta Atatürk Stadı: Isparta 32 Spor-Crıptoswaps Zonguldak Kömürspor (Ömer Faruk Gültekin)

Eskişehirspor ile Akhisarspor (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi