Zonguldak Kömürspor’da Başkan Sabit Danış’ın ani bir şekilde görevini bırakması üzerine değişen gündeme dair önemli gelişme. Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, kulüp adına yaptığı açıklamada, Zonguldak Kömürspor’un sahipsiz kalmayacağını, 3 Eylül Cumartesi günü deplasmanda oynanacak 1461 Trabzon maçı sonrası izlenecek yolun belli olacağını belirtti.

Öztürk, şuan sadece 1461 Trabzon maçına odaklandıklarını, Cumartesi günü Yomra İlçe Stadı’nda oynanacak maçın ardından ya mevcut yönetimde başkan yardımcılarından birinin başkanlığa getirilebileceğini, ya da kongre kararı alıp yeni bir başkan ve yönetim kurulu belirlenebileceğini ifade etti.

Süreçle ilgili gelişmeleri zorlu deplasman maçının ardından spor kamuoyuna aktaracaklarını vurgulayan Kırmızı-Lacivert yönetici, “Hafta sonunda 1461 Trabzon ile çok zorlu bir maç oynayacağız. Şuan tamamen bu maça odaklandık. Trabzon deplasmanı sonrası izleyeceğimiz süreç hakkında detaylı açıklama yapacağız. Şunu belirtmek isteriz ki, Zonguldak Kömürspor köklü bir camiadır. Asla sahipsiz kalmaz” dedi.

Şükrü Öztürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kulüp başkanımız Sabit Danış, Pazartesi günü itibariyle özel işleri nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıklamıştır. Yönetim kurulu olarak kararını saygı ile karşılıyoruz. Bu zamana kadar verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Kendisinin de belirttiği gibi bundan önce olduğu gibi bundan sonraki süreçte her zaman destek olacağına inanıyoruz. Yönetim kurulu olarak biz yolumuza devam ediyoruz. İlk hafta Fethiyespor’u mağlup ederek sezona güzel bir başlangıç yaptık. Bunun devamını getirmek istiyoruz. Hafta sonunda oynayacağımız 1461 Trabzon maçı sonrası yönetim kurulu olarak bir kez daha toplanıp durum değerlendirmesi yapacağız. Önümüzdeki süreç ile ilgili kararımızı açıklayacağız. Yönetim kurulunda başkan yardımcısı olarak görev yapan bir isim başkan olarak görev alabilir. Diğer bir alternatif ise kongre kararı alıp kısa süre içinde yeni yönetim belirleyebiliriz. Ama öncesinde hafta sonunda 1461 Trabzon ile çok zorlu bir maç oynayacağız. Şuan tamamen bu maça odaklandık. Trabzon deplasmanı sonrası izleyeceğimiz süreç hakkında detaylı açıklama yapacağız. Şunu belirtmek isteriz ki, Zonguldak Kömürspor köklü bir camiadır. Asla sahipsiz kalmaz.”

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi