25 futbolcudan sadece 6’sının sözleşmesi devam edecek, geri kalanlardan 9’u kiralık geldi, 10’unun ise 1 yıllık sözleşmesi sona erecek. Bonservisleri elinde futbolcular, tercihleri doğrultusunda istedikleri kulüple anlaşabilecek. Bu futbolcuların Kömürspor'la devam edip etmeyecekleri merak konusu.

2. Lig Beyaz grup ekibi Zonguldak Kömürspor’da 2019-2020 sezonu sonunda 19 futbolcu gidici. 31 Mayıs itibariyle sözleşmeleri bitecek futbolcular, UEFA’nın aldığı karar doğrultusunda Haziran ayının iki veya üçüncü haftası başlaması planlanan ligde oynamaya devam edecek. Kalan 6 haftayı oynadıktan sonra Lacivert-Kırmızılı takımla bağlarını koparacak futbolculardan 9’u kiralık geldiği kulüplere geri dönecek, 10’u ise bonservisi elinde tercih ettiği istediği kulüple anlaşma yoluna gidecek. Zonguldak Kömürspor’da devam etmek isteyen futbolcu olursa, yönetimle yeniden anlaşma masasına oturacak.

1'ER YILLIK SÖZLEŞMELERİ BİTİYOR

28’inci hafta itibariyle ertelenen Beyaz grupta 36 puanla 10’uncu sırada yer alan Kömürspor, 3’ü kaleci 25 kişilik kadroya sahip. Kaleciler Sinan Ören ile Fatih Kaldan başta olmak üzere Hakan Çevik, İsmail Güven, Mehmet Gürkan Öztürk, Metin Yüksel, Mustafa Çınar, Ramazan Işık, Berkan Akdeniz ve Yiğit Gökoğlan’ın birer yıllık sözleşmeleri var. Birçoğu ilk onbirin değişilmezleri arasında yer alan bu 10 futbolcu, maçlar tamamlanır tamamlanmaz yeni sezon için arada fazla zaman olmayacağından dolayı transfere yoğunlaşacak.

Bonservisleri elinde olacak futbolcular, bonservis ücreti ödemeden istedikleri kulüple anlaşabilecek. Söz konusu isimlerin Zonguldak Kömürspor’la devam edip etmeyecekleri merak ediliyor. Sözleşmesi bitecek olanlar arasında yer alan Mehmet Gürkan Öztürk, attığı 14 golle takımın en golcü birinci, Beyaz grubun ise en golcü dördüncü ismi.

GEÇİCİ TRANSFER YOLUYLA GELDİLER

1 yıllık sözleşmesi bulunan bu futbolcular dışında geçici transfer yoluyla kiralık olarak gelen futbolcular, bir yıllık ya da yarım sezonluk serüvenlerinin ardından kiralık geldikleri kulüplerine geri dönecek. Abdulcebrail Akbulut (Fenerbahçe) Atakan Ekiz (Adanaspor AŞ), Cenk Doğan (Cesar Grup Ümraniyespor), Gökhan Akkan (BTC Türk Yeni Malatyaspor), Görkem Güven (İstanbulspor AŞ), Muammer Sarıkaya (İstanbulspor AŞ), Muhammet Beşir (Yılport Samsunspor), Onurcan Güler (Akhisarspor) ve Serhat Baştan (Ekol Göz Menemenspor) geçici transfer kapsamında yer alıyor.

ELDE KALDI 6 FUTBOLCU

Büyük çoğunluğunun ayrılmasına kesin gözüyle bakılan 19 futbolcu dışında Kömürspor'da sözleşmesi devam eden sadece 6 futbolcu kalacak. Bu futbolculardan Emrecan Coşkun, Muhammet Sait Özvardar ve Sezer Taşkolu'nun 2021, Yiğit Karaman ile Egemen Yaylı'nın 2020 ve Tezcan Gökmen'in 2023 yılına kadar sözleşmesi devam edecek. Bu futbolcular sözleşmeleri devam etmelerine rağmen kulübün belirleyeceği bonservis ücretini getirmeleri halinde başka bir kulübe gidebilecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi