Serik Belediyespor galibiyetiyle Play-Off yarışına yeniden ortak olan Zonguldak Kömürspor’da iki cezalı birden. Kırmızı-Lacivertli takımın sezon başından bu yana değişilmez iki ismi Aykut Emre Yakut ile Oğuzhan Matur, dört sarı kart ceza sınırını ihlal ettikleri için cezalı duruma düştü.

Haftayı 2-1’lik Serik Belediyespor galibiyetiyle geride bırakan Zonguldak Kömürspor, bu maçı bir kenara bırakıp hafta sonu İstanbul deplasmanında Sarıyer’le oynayacağı maça adapte oldu. Şenol Demir ve öğrencileri, bu sezon ki 8’inci deplasman maçının hazırlıklarına bugün itibariyle start verdi.

Galibiyetin morali içindeki takımda, iki cezalı futbolcu var. Serik Belediyespor maçına dört sarı kart ceza sınırında çıkan futbolculardan Aykut Emre Yakut 24’üncü dakikada, Oğuzhan Matur ise 65’inci dakikada gördüğü sarı kart üzerine toplamda 4’üncü sarı kartlarını gördükleri için cezalı duruma düştü. Biri orta saha, diğeri sol bek iki futbolcu, bir maçlık cezalarını 20 Kasım Pazar günü İstanbul’da Sarıyer’le oynanacak maçta çekecek.

Cezalı futbolculardan Aykut Emre Yakut, geride kalan 14 haftada tamamı ilk onbir 14 maçta 1161 dakika süre aldı. Sol bek Oğuzhan Matur da aynı şekilde tamamı ilk onbir 14 maçta 1123 dakika forma giydi.

İlk onbirin değişilmez iki isminin yokluğunda sol bek ve orta sahada formayı kimin giyeceği, teknik direktör Şenol Demir’in, Sarıyer analizi neticesinde kafasında oluşacak oyun şabloluna göre belli olacak.

Aykut Emre ile Oğuzhan Matur, sezon başından bu yana dört sarı karttan dolayı cezalı duruma düşen ilk iki isim oldu. Kırmızı-Lacivertli takımda, daha önce gördükleri kırmızı kart dolayısıyla Hakan Çevik, Ercüment Eray Ataklı, Emrah Taysi ve Oğuzhan Yazıcı cezalı duruma düşmüştü.

Öte yandan, kırmızı-lacivertli takımda orta sahanın dinamosu Eyüp Akcan, dört sarı kart ceza sınırında yer alan tek futbolcu. Haftalardır üç sarı kartla oynayan Eyüp, eğer Sarıyer maçında sarı kart görürse, dört sarı karttan dolayı cezalı duruma düşüp bir sonraki Bucaspor 1928 maçında forma giyemeyecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi