Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında #evdekal çağrısına uyarak evlerinde kalan Zonguldak Kömürsporlu minik basketbolcular, evlerinde bir yandan uzaktan eğitim alırken, diğer yandan online sistem üzerinden basketbol antrenmanı yapıyor.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini sürdüren koronavirüs salgını üzerine evlerine kapanan sporcular, bu sırada antrenörler tarafından geliştirilen online sistemle antrenmanlara devam ediyor.

Online antrenman sistemine başlayan kulüplerden biri de Zonguldak Kömürspor. Kulüp bünyesindeki basketbol takımı antrenörleri Cüneyt Aysel, Utku Duman ve Nusret Taşdemir internet üzerinden geliştirdikleri online sistem sayesinde tüm sporculara aynı anda ulaşarak antrenman yaptırıyor. Bir yandan evlerinde uzaktan eğitime devam eden, diğer yandan da online sistem sayesinde antrenman yapma fırsatı bulan basketbolcular, bu sayede eğitim ve spor dolu vakitler geçirerek boş zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmiş oluyor.

Haftada 3 gün saat 20.00’de başlayan online antrenman sistemi sırasında sporcular oda ya da salonda telefonları sabitleyip antrenman için pozisyon alıyor. Antrenörler tarafından gösterilen basketbola özgü egzersiz hareketleri başla komutuyla birlikte belirtilen sürede eksiksiz yerine getiren sporcular, böylelikle hem antrenmansız kalmamış oluyor, hem de sağlıklı yaşam alışkanlığı ediniyor. Online antrenman programı, iki gün pratik uygulama, bir gün temel kural anlatımı ve soru-cevap şeklinde tamamlanıyor.

Evde boş boş oturmuyorlar

Zonguldak’ta yaygın hale gelmeye başlayan online antrenman sistemi özellikle küçük yaştaki sporcuların evde kaldıkları zamanı verimli halde kullanmalarını sağlıyor. Zamanlarının büyük bir bölümünü uzaktan eğitim diye tabir edilen Eğitim Bilişim Ağı’yla (EBA) geçiren sporcular, arta kalan zamanlarda ise boş boş oturmaktan ya da telefonla vakit geçirmektense online antrenman sistemi sayesinde spor yapma fırsatı buluyor. Sporcular, salgın nedeniyle evde geçirdikleri zamanı eğitim ve sporla değerlendirmenin memnuniyeti içinde.

Zamanı en verimli şekilde kullanıyorlar

Zonguldak Kömürspor basketbol antrenörleri Aysel, Duman ve Taşdemir,  salgın nedeniyle yaşanılan bu zor süreçte evlerinden dışarı çıkmayan sporcuların antrenmansız kalmamaları daha da önemlisi sağlıklı yaşam sürdürebilmeleri adına online antrenman sisteminin çok faydalı olduğuna dikkat çekerek, “Koronavirüs salgını nedeniyle şuan evlerimizde izole olmuş durumdayız. Keza sporcularımız da aynı şekilde evlerinden dışarı çıkmıyor. Evde geçen süreci değerlendirme adına online antrenman sistemi geliştirdik. 2008-2009 doğumlu sporcularımızla iletişim halindeyiz. Haftada 3 gün online antrenman yaparak sporcularımızın sağlıklı yaşam bilincini aşılıyoruz ayrıca basketbola özgü antrenman yaparak formda kalmalarını sağlıyoruz. Programımız içinde sadece antrenman yok. Sporcularımıza sohbet havasında soru-cevap şeklinde basketbolun temel kurallarını anlatıyoruz. Hem biz, hem de sporcular bu sayede evdeki zamanımızı verimli bir şekilde kullanmış oluyoruz. Temennimiz koronavirüs salgınının biran evvel etkisini kaybedip normal yaşama geri dönmek. Sporcularımızı, antrenmanlarımızı özledik. İnşallah bu süreç biter, çocuklar okula ve salonlarına geri döner” diye konuştular.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi