Zonguldak Kömürspor’da bugün yapılan kongrede eski başkanlardan Salih Demir, uzun aradan sonra yeniden başkanlık koltuğuna oturdu. Demir yönetiminde oluşturulan yönetim, görev dağılımının yapılacağı Cumartesi gününden itibaren yeni sezon için kolları sıvayacak. Kırmızı-Lacivertliler’in yol haritası, mali tablo, teknik direktör ve transfer olarak çizildi.

2. Lig temsilcisi Zonguldak Kömürspor’da geçen hafta çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen kongre bugün gerçekleşti. Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan kongrede, eski kulüp başkanlarından Salih Demir kırmızı-lacivertli kulübün yeni başkanı oldu. Demir, 2012-2013 sezonunda Zonguldak Kömürspor’da başkanlık yapmış, ardından görevini mevcut kulüp başkanı Süleyman Caner’e devretmişti.

Uzun aradan sonra tekrar başkanlık koltuğuna oturan Salih Demir, oluşturduğu yönetim kuruluyla yola çıktı. Demir, önce kulübün mali tablosunu düzeltme ve bütçe oluşturma adına girişimlerde bulunacak. Sponsorluk ve reklam panosu konularını kapsayacak girişimler kapsamında, 2021-2022 sezonunda giyilecek forma ve şortun göğüs, sırt, kol ve paça kısımlarına reklam alınacak. Ayrıca iç saha maçlarının oynanacağı Karaelmas Kemal Köksal Stadı’na konulmak üzere hazırlanacak ayaklı panolar için kentte faaliyet gösteren büyük şirket ve firmalarla reklam anlaşmasına gidilecek.

Bu çalışmalar sürdürülürken, yönetimin kendi için sağlayacağı ek kaynaklarla ortaya çıkacak bütçe dahilinde kısa vadede teknik direktör ve transfer konuları çözüme kavuşturulacak.

TEKNİK DİREKTÖR KİM OLACAK?

Zonguldak Kömürspor’da camianın en çok merak ettiği konuların başında teknik direktör geliyor. Geçen sezon Mustafa Dalcı ve Barış Şeref’le çalışan kırmızı-lacivertli kulüp, Salih Demir başkanlığında yeni bir teknik direktörle anlaşma yoluna gidecek. Bu ismin Zonguldak’tan mı, yoksa dışarıdan mı olacağı henüz belli değil. Teknik direktör konusu, yönetimin kendi arasında görev dağılımı yapmasının ardından tam manasıyla netlik kazanacak. Fakat kırmızı-lacivertliler bu konuda boş değil. Çok sayıda alternatif isim üzerinde çalışma yürüten yönetim, kulübün içinde bulunduğu şartlara ayak uydurup, takımı yukarıya çıkarabilecek bir teknik adamda tercih kılacak.

ELBET BİR HOCAMIZ OLACAK

Salih Demir, teknik direktör konusuna ilişkin sorulan soruya, “Cumartesi günü yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla bir araya gelip görev dağılımı yapacağız. Teknik direktör konusunda net bir isim yok. Zonguldak Kömürspor’a faydalı olacak isimle anlaşmak istiyoruz. Bu Zonguldaklı da olabilir, dışarıdan da olabilir” dedi.

Teknik direktör konusunun çözüme kavuşturulmasıyla birlikte transfer komitesi oluşturacak Zonguldak Kömürspor’da, iç ve dış transfer için rapor hazırlanacak. İç transferde yola devam edilecek futbolcularla yeniden anlaşma yoluna gidilip, dış transferde gündemdeki isimlerle transfer pazarlığına oturulacak.

Transferde nasıl bir yol izleneceğine dair Demir, mevcut kadrodan takımda kalmak isteyen ve dışarıdan gelmek isteyen futbolcular olduğunu, görev dağılımının ardından söz konusu bu futbolcularla görüşme gerçekleştireceklerini kaydetti.

Zonguldak Kömürspor’da tüm bu çalışmaların 20 Temmuz’a kadar tamamlanması hedefleniyor. Belirtilen tarihe kadar kadronun şekillendirilmesiyle birlikte kırmızı-lacivertli takım, 4 Eylül’de başlayacak yeni sezon için hazırlık çalışmalarına start verecek.

HEDEF LİGDE KALMAK

Kırmızı-Lacivertli başkan, “Yeni sezonda hedef ne olacak?” sorusunu, “İlk hedefimiz kesinlikle ligde kalmak olacak. Sezona bu hedef doğrultusunda hazırlanacağız. Sonrasında kendimize bir yol haritası belirleyip, takımı üst liglere çıkarmak istiyoruz” şeklinde cevapladı.

CANER'E TEŞEKKÜR ETTİ

Salih Demir, başkanlık görevini devraldığı Süleyman Caner’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken, “Süleyman Caner’in bu kulüp için yaptıklarını kimse inkar edemez, görmezden gelemez. Çok güzel işler başardı. Zonguldak Kömürspor onun döneminde iki şampiyonluk yaşadı. Yeni geldi omzunda takvim taşıdı, yeri geldi esnaf esnaf dolaşıp kombine bilet sattı. Kısıtlı imkanlarda büyük başarı ortaya koydu. Kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Zonguldak Kömürspor yönetimi şu isimlerden oluştu:

BAŞKAN: Salih Demir

YÖNETİM KURULU: Adil Dilaver, Ali Karanfil, Cengiz Akbaş, Cengiz Gürleyen, Davut Acar, Doğan Şişman, Engin Küçükarslan, Erim Zeki Berberoğlu, Fatih Topçu, Güray Topal, Hakan Kıransoy, Halil Demirer, Hasan Hüseyin Demir, Hacı Demir, Hüseyin Şengün, İsmail Gülay, Lütfi Aydın, Mehmet Ar, Mehmet Emin Boz, Muhammet Cuntay, Murat Candaş, Özer İncegül, Sabit Danış, Şaban Aydemir, Şükrü Öztürk, Tayfun Demir. Haber / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi