Zonguldak Kömürspor’un bugün yapılması beklenen olağan genel kurulu, yeterli çoğunluk sağlanamaması nedeniyle 30 Haziran Çarşamba gününe ertelendi. Geçen sezon yaşanılan sıkıntılar üzerine sezon biter bitmez “Zirveye Yolculuk” adlı kurtuluş hareketini başlatan eski kulüp başkanı Salih Demir, hem projenin son durumu, hem de ertelenen kongreyle ilgili konuştu. Demir, kongrenin 30 Haziran’a ertelendiğini, mevcut şartlarla bir yönetim oluşturulup takımın lige hazırlanacağını kaydetti.

Demir, kentte büyük heyecan oluşturan projede gelinen noktaya da parmak bastı.

Eski kulüp başkanı, tüm iyi niyetleriyle Zonguldak Kömürspor’u üst liglere çıkarmak için proje başlattıklarını fakat yapılan girişimlerden sonuç çıkmadığını aktardı.

“Tamamen çekilecektik”

Şehirde oluşan “Zonguldak Kömürspor Demirler’in takımı” algısına son vermek için yeni bir yönetim oluşturma gayretinin şimdilik sonuçlanmadığını dile getiren Salih Demir, “Camiada bazı kesimler, “Bu takım Demirler’in takımı” dediği için biz tamamen çekilmek ve takımı devretmek istedik. Bu doğrultuda yeni çözümler aradık. Sayın Valimiz ile Belediye Başkanımıza konuyu ayrıntılı olarak anlattık. Bizim takımla hiçbir ilgimiz olmayacaktı. Burada amaç; Zonguldak’ın takıma sahip çıkmasıydı” dedi.

Proje dahilinde yapılan toplantıda, Sportif AŞ’nin iptal edilip kulübün dernekler yasasına göre yönetilmesi teklifinin ilettiklerini belirten Demir, “Bu teklif karşısında ‘Kulübün mevcut borcunu kapatın, takımı öyle alalım’ denildi. Bizim amacımız kulübün daha iyi duruma gelmesi ve bir daha “Bu takım Demirler’in takımı” denilmemesiydi. Şimdiki yönetimin bu borcu kapatacak kadar parası yok. Olsa zaten bu kadar borç olmaz” diye konuştu.

“Bir şekilde yönetim oluşturulacak”

Kırmızı-Lacivertli eski kulüp başkanı, projenin olumsuz sonuçlanması üzerine yeni formüller üretilip takımın bir şekilde lige hazırlanacağını dile getirerek, “Biz gerçekten çok iyi niyetliyiz. Kongrede oluşacak yeni yönetimde Demir soyadında bir tek kişi olmayacaktı. Bundan sonraki süreçte bu takım yine Zonguldak’ın takımıdır. Zonguldak ve Zonguldak Kömürspor’u seven insanlar gelsinler kulübe üye olsunlar daha sonra da yönetim kuruluna aday olsunlar, takımı sahiplensinler. Kimse “Bu takım Demirler’in takımı demesin.” Biz bu takımdan tamamen çekilmek istiyoruz ve gerekli fedakarlığı yapıyoruz. Zonguldak, Zonguldak Kömürspor’u sahiplensin. Haftaya yapılacak kongrede bir çözüm çıkmaz ise yeni formüller üreterek biz yine elimizden geldiğince takıma sahip çıkarız. Ama düşeriz, ama çıkarız” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi