Yeni sezon hazırlıklarını Çaycuma’da ikinci etap kamp çalışmalarıyla sürdüren Zonguldak Kömürspor’da kaleci konusu hala muamma. 1 numaralı mevkide yeni bir maceraya girmek istemeyen 2. Lig ekibi, Sinan Ören’e göre bir planlama içine girdi. Dolayısıyla kırmızı-lacivertliler tecrübeli file bekçisinden gelecek haberi bekliyor.

2. Ligde sezonu 5 Eylül’de Akhisarspor maçıyla açacak olan Zonguldak Kömürspor’da kaleci transferi halledilmeyi bekliyor.

Kırmızı-Lacivertliler’in, 4 yıldır kaleyi koruyan Sinan Ören’le mi devam edeceği, yoksa yeni bir kaleci mi transfer edeceği merak edilen konuların başında yer alıyor.

SİNAN ÖREN OLMAZSA YENİ BİR KALECİ

2017-2018 sezonunda geldiği Zonguldak Kömürspor’da aralıksız 4 yıl kaleyi koruyan Sinan Ören’in bir yıllık mukavelesi 31 Mayıs itibariyle sona erdi. Sezonun ardından Zonguldak’taki eşyalarını memleketi Eskişehir’e taşıyan 33 yaşındaki tecrübe, 2021-2022 sezonu için net bir karar vermiş değil. Eskişehirspor ile Zonguldak Kömürspor arasında gidip gelen Sinan’ın, transfer yasağı bulunan Eskişehirspor’daki gelişmelere göre Zonguldak Kömürspor’a gelme durumu var. Bu durumu göz önünde bulunduran Kömürspor yönetimi, haliyle kaleci transferi konusunda pek acele etmiyor.

İkinci etap kamp çalışmalarını da mevcut genç kalecilerle tamamlayacak olan Zonguldak Kömürspor, Kızılcahamam’da yapılacak 3’üncü ve son etap kampına kaleci konusunu çözüme kavuşturmuş şekilde başlamak istiyor.

Bu durumda Sinan Ören eğer Eskişehirspor’la anlaşacak olursa, bu sefer B planı devreye girecek ve kaleci transferi listesinde ikinci sırada yer alan deneyimli bir kaleciyle anlaşmaya varılacak.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR İLE ESKİŞEHİRSPOR RAKİP

Zonguldak Kömürspor formasıyla 4 yılda 101 resmi maça çıkan Sinan Ören, kırmızı-lacivertli takımın tarihinde önemli isimler arasında yer alıyor. Tecrübeli 1 numara, Eskişehirspor’a transfer olması halinde uzun yıllar kalesini koruduğu Zonguldak Kömürspor’a bu kez rakip olacak. Dolayısıyla 7’nci haftada Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanacak Zonguldak Kömürspor-Eskişehirspor maçı, Sinan Ören’in kariyerinde unutamayacağı bir maç olacak.

Sinan, tersi durumda da benzer bir duygu yaşayacak. Bu sefer de ikinci evi olarak gördüğü Zonguldak Kömürspor formasıyla, altyapısından yetişip profesyonelliğe adım attığı memleketinin takımına karşı mücadele edecek.

Öte yandan, 2017-2018 sezonunda o zaman 1. Ligde mücadele eden Şanlıurfaspor’dan transfer edilen Sinan Ören, Zonguldak Kömürspor’da geçirdiği 4 sezonda sergilediği performansla takıma önemli katkılar sağladı.

1 numaralı tecrübenin kırmızı-lacivertli takımda ilk sezon 29 maçta 2 bin 276 dakika, ikinci sezon 25 maçta 2 bin 174 dakika, üçüncü sezon 26 maçta 2 bin 247 dakika, dördüncü sezon 21 maçta bin 890 dakika süresi var.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi