Yeni sezon yönetim kurulunu oluşturup görev dağılımı yapan Zonguldak Kömürspor’da gündem teknik direktör. Başkan Sabit Danış ve yönetim kurulu, yeni sezon için yeniden takımın başında düşündüğü mevcut teknik direktör Şenol Demir’le bugün bir araya gelecek. Resmi anlaşmanın sağlanmasıyla birlikte Zonguldak Kömürspor’da ikinci Şenol Demir dönemi resmen başlayacak.

Zonguldaklı teknik direktörün hedefi, yukarılara oynayan bir takım oluşturmak. Demir, 7 Mayıs’ta sona eren sezonun ardından yaptığı değerlendirmede 2022-2023 sezonunu işaret ederek, “6 sezondur 2. Ligdeyiz. Artık yukarılara oynama zamanı geldi” ifadelerinde bulunmuştu. Hala aynı düşünceye sahip olan Şenol hoca, bu düşünceler doğrultusunda 2022-2023 sezonunda Zonguldak ekibini mücadele edeceği Kırmızı ya da Beyaz grupta zirveye oynatacak. Dolayısıyla kırmızı-lacivert taraftarlar, 7’nci 2. Lig sezonunda direkt şampiyonluk olmasa bile Zonguldak Kömürspor’u kesinlikle Play-Off yarışının içinde görecek. Hem Başkan Sabit Danış’ın, hem de teknik direktör Şenol Demir’in bu düşünceleri, camiada şimdiden büyük bir hava oluşturup beklentiyi yukarıya çıkardı.

Transfer raporunu “yarışmacı takım” olgusuyla hazırlayacak Demir’in iç transfer listesini, mevcut kadroda sözleşmesi sona ermesine rağmen takımda kalmasını istediği belli başlı futbolcular oluşturacak. Haliyle takımın iskeleti korunmuş olacak. Zaten mevcut mali yapı itibariyle Zonguldak Kömürspor’un sil baştan bir takım yapma lüksü yok. Bu sebepten ötürü mevcut kadronun yükünü çeken futbolcularla yola devam edilecek.

Kırmızı-Lacivertli hocanın dış transfer listesi ise bir hayli kabarık. Dışarıdan alınacak futbolculara ilişkin hazırlanacak transfer dosyasında yer alan isimler belli. Şenol hoca, söz konusu transferlerin yapılması halinde Zonguldak Kömürspor’un yeni sezonda kesinlikle zirveye oynayan bir takım profili çizeceğine inanıyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi