2. Lig temsilcisi Zonguldak Kömürspor, Bolu kampında ikinci haftaya girdi. Sabah-akşam yapılan antrenman uygulamalarıyla fizik-kondisyon seviyesini yukarıya çıkarmaya çalışan takım, bir yandan da özel maçlarla hem ideal ilk 11’ini yakalamaya, hem de taktik açıdan gelişim sağlamaya çalışıyor. Futbolcuların antrenman performansları ile maçlardaki becerileri, teknik direktör Şenol Demir’in ilk 11’e dair kafasında belli bir şablonun oluşmasını sağlayacak.

İlk günden bugüne dek gelen süreçte bireysel performans seviyesini yukarıya çıkaran futbolcuların ortaya koyduğu çalışma arzusu, istek ve azimden memnun olan Demir, aynı istikrarda devam edip lige kadar yüzde 100 performans seviyesine çıkmak istiyor. Demir’in bu isteğine karşılık olarak her geçen gün üzerine katarak çalışan futbolcular, lig başlangıç tarihine kadar istenilen bareme ulaşmış olacak.

Mevcut kadrodaki futbolculardan antrenman uygulamalarının karşılığını verim anlamında fazlasıyla alan kırmızı-lacivertli teknik adamın şuan için kafasındaki tek düşünce alternatif bir kadro oluşturmak. Ligin geçmiş sezonlara göre daha zorlu geçeceğini düşünen Elmas’ın hocası, dolayısıyla alternatif kadro düşüncesinde oldukça kararlı.

38 hafta sürecek ligin çok uzun olmasından dolayı hep aynı oyunculara yük bindirmek istemeyen Demir, ceza ve sakatlık durumu ile hastalık gibi olağandışı gelişmeleri de hesap ediyor. Ayrıca mevkilerde oluşturulacak alternatifin rekabetin artırılması adına çok önemli olduğuna dikkat çeken Şenol hoca, futbolcular arasındaki rekabetin beraberinde başarıyı getireceğine inanıyor.

Haliyle henüz tam anlamıyla oluşmayan kadro nedeniyle Zonguldak Kömürspor’un teknik patronu, transfer dosyasını kapatmış değil. Demir, eksik görülen ya da alternatif oluşturulmasını istediği mevkilerle ilgili hazırladığı transfer dosyasını yönetime sunmuş durumda. Bu doğrultuda arayışlara devam eden yönetim, hocanın istediği kriterlere sahip futbolcuları takıma kazandırmaya çalışıyor. Özellikle hücuma yönelik orta sol ve sağ kenar mevkilerinde alternatif oluşturulması, transfer dosyasında altı çizili önemli konular arasında yer alıyor.

Mevcut kadroda yer alan as oyuncular Ercüment Eray Ataklı ile Fatih Bektaş’ın sorumluluğunda olan bu iki mevki, uzun lig süreci ve ilerleyen haftalarda olası performans düşüşleri göz önünde bulundurulduğundan ön planda tutuluyor. Ekonomik şartlar oluştuğu takdirde orta sahaya takviye yapılması da gündemde.

Ayrıca hazırlık maçlarında ortaya konulacak performans doğrultusunda ortaya çıkacak ya da tespit edilecek eksiklikler, kısa sürede giderilmeye çalışılacak. Haliyle Zonguldak Kömürspor’da transfer tahtası, 8 Eylül Perşembe günü sona erecek birinci transfer dönemi sonuna kadar açık kalacak. Hem bu süreçte Fethiyespor ile 1461 Trabzon’la oynanacak birinci ve ikinci hafta maçları, transferin gerekli olup olmayacağı konusunda kafalarda fikir oluşmasını sağlayacak.

ALTERNATİF BİR KADRO VE REKABET

OLUŞMASINI İSTİYOR

Bu arada, Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Şenol Demir, devam eden Bolu kampıyla ilgili ŞAFAK Spor’a değerlendirmede bulundu.

Spor Müdürümüz Hüseyin Ekinci’nin yaptığı telefon röportajıyla takımın son durumunu aktarıp spor kamuoyunu bilgilendiren Demir, kamp ortamı ve antrenmanlardan yana hiçbir sıkıntının olmadığını, sadece alternatif oluşturulması adına transferlerin takıma katılmasını beklediklerini dile getirdi.

HAZIRLIK MAÇLARINDA

SKORA BAKMIYORUZ

4 Ağustos’ta Çankaya FK ile oynanan ve 2-1 kazanılan maçta iyi futbol ortaya konulduğunu, bundan sonraki süreçte daha güçlü takımlarla karşılaşacaklarını belirten Demir, bu maçların takıma ve futbolculara dair kafalarda intiba oluşturacağını kaydetti.

Hazırlık maçlarında skorun çok önemli olmadığı, daha çok takım halinde ortaya konulan futbolun ve bireysel performans anlamında takıma sağlanan katkının önemli olduğunun altını çizen Şenol Demir, “Kazanmak tabii ki önemli ama biz skordan çok oynanan oyuna bakıyoruz. Sistemi oluşturuyoruz, taktikler deniyoruz. Bu yönde alışkanlıklar kazandırmaya çalışıyoruz. Kim iyi, kim eksik bakıyoruz. Bunun neticesinde ortaya maksimum verim alabileceğimiz bir takım çıkaracağız” dedi.

“MALİYETİN YÜKSEK OLMASI

ELİMİZİ KOLUMUZU BAĞLIYOR”

Hazırlık maçlarının transfer konusunda belirleyici olacağını, dolayısıyla şuan için transferin bitmesinin kesinlikle söz konusu olmadığının altını çizen Zonguldaklı teknik adam, “Lige çok az zaman kaldı. Bundan sonraki süreç tamamen lige odaklı olacak. Hazırlık maçlarının seviyesini artırıyoruz. Güçlü takımlarla oynayacağımız maçlar olacak. Bu maçlar transfer konusunda kafamızda izlenim oluşturacak. Biz istiyoruz ki takımımız alternatifli bir kadrodan oluşsun. En büyük sıkıntımız maliyet. Transfer piyasası çok yüksek. Buna rağmen yönetimimiz elinden gelen gayreti gösteriyor. Bazı mevkilerde alternatifimiz yok. Uzun bir lig bizi bekliyor. Rekabetin de oluşmasını istiyorum. Bu doğrultuda transferlerimiz olacak. Maliyet işini çözebilirsek, transferlerimiz kısa sürede takıma katılır” şeklinde konuştu.

“YENİ TRANSFERLERİMİZ

İŞİN İÇİNDE OLACAK”

Ligin zorluk derecesine dair sorulan soruya Şenol Demir, “Gerçekten bu sezon çok zor geçecek. Transfer yapsak da zor olacak, yapmasak da zor olacak. Bunun farkına varılmasını istiyorum. Ligin 38 hafta süreceğini hesap edersek, kesinlikle alternatifli bir kadro kurmalıyız. Bu düşünceye sahibiz. Ama dönüp dolaşıyoruz yine maliyet konusuna geliyoruz. Orada elimiz kolumuz bağlanıyor. Her şeye rağmen takıma güvenim sonsuz. Yeni transferlerimiz de bu işin içinde olacak. Katkı sağlarlarsa iyi bir lig geçiririz. Mevcut futbolcularımız zaten bildiğimiz futbolcular” cevabını verdi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi