Zonguldak Kömürspor’da bir yandan yeni yönetim oluşturma çalışmaları sürerken, diğer yandan da perde arkası görüşmelerle teknik direktör konusuna çözüm aranıyor. Yeni teknik direktörün kim olacağı henüz belirsizliğini koruyor fakat hafta sonu Faruk Bahadır ismi öne çıktı.

Sezonun sona ermesinin ardından derin bir sessizliğe bürünen Zonguldak Kömürspor’da hareketli günler başlıyor. 2. Lig ekibinde, hafta içinde hem başkan, hem yönetim, hem de teknik direktör konularında önemli gelişmelerin yaşanması artık an meselesi.

Yoğun bir hafta sonu geçiren Zonguldak Kömürspor’da camianın önde gelen isimleri, yeni yönetim kurulunda yer alacak isimleri büyük bir oranda şekillendirdi. Geçmiş yıllarda kulüpte önemli sorumluluk üstlenen işadamı Alaattin Kurnaz’ın başkanlığa aday gösterileceği Zonguldak Kömürspor’da 30 kişilik yeni bir yönetim kurulu oluşturulacak. Yönetimde yer alacak isimler, hafta içinde spor kamuoyuna duyurulacak.

Yönetim listesinin şekillenmesinin ardından kongre kararı alacak olan Zonguldak Kömürspor’da kongre tarihini beklenilmeden teknik direktör, iç ve dış transfer konularına el atılacak. Transfere, teknik direktörün belli olmasının ardından başlayacak olan kırmızı-lacivertli yönetim, dolayısıyla vakit kaybı yaşamadan takımı 2021-2022 sezonunda sevk ve idare edecek yeni bir teknik adamla anlaşma yoluna gidecek.

TECRÜBELİ VE DENEYİM SAHİBİ OLACAK

Teknik direktör konusunda “tecrübeli ve deneyim” kıstasını ilk planda tutan Zonguldak Kömürspor’da hafta sonu Faruk Bahadır ismi öne çıktı. 64 yaşındaki Zonguldaklı teknik direktör, kırmızı-lacivertli yöneticilerin alternatifleri arasında yer alıyor.

Yönetime yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre; eğer tercih hakkı yerli teknik direktörden yana kullanılacak olunursa, bu isim çok büyük ihtimalle Faruk Bahadır olacak. Fakat il dışından da çok sayıda teknik direktör isminin gündemde yer aldığı, belli başlı isimlerin ön planda tutulduğu belirtildi.

Faruk Bahadır, 1996-1997 ve 2003-2004 sezonlarında Zonguldak Kömürspor’da görev yapmış, en son 2016 yılında Fethiyespor’u çalıştırmıştı.

Zonguldak Kömürspor’un gündeminde yer alan teknik direktör adaylarıyla ilgili son karar, yeni yönetim kurulunun resmiyet kazanmasının ardından verilecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi