Zonguldak Kömürspor sakatlık belasından tam anlamıyla kurtulmuş değil. 7’nci haftada kendisini gösteren sakatlıkların ardı sıra yaşanması nedeniyle bir hayli sıkıntı yaşayan kırmızı-lacivertli takımda sakatlık kabusu sürüyor. Şuan sakatlık problemi yaşayan 6 futbolcudan sadece 2’si takıma katılmış durumda. Diğer 4 oyuncunun tedavileri il dışında sürüyor.

Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor, ligde uzun zamandır sakatlıklarla boğuşuyor. Zaten kısıtlı bir kadroya sahip olan takım, aynı döneme denk gelen sakatlıklar nedeniyle ideal kadroyu yakalamakta zorlanıyor. 7’nci haftayla birlikte kendini göstermeye başlayan sakatlık kabusu, 14’üncü hafta itibariyle hala geçmiş değil.

Fatih Bektaş’la başlayan, ardından Şahinali Terzi, Tuğrul Başkan ve Eyüp Akcan’la devam eden kabus, 10 Kasım Çarşamba günü Amed Sportif’le oynanan son lig maçında Berat Vardal ve kaleci Sinan Ören’le devam etti. Sakatlıkların birbirini takip etmesi en çok teknik direktör Şenol Demir’i zor durumda bıraktı. Son haftalarda hem oyun, hem de skor anlamında takımın yükünü çeken futbolculardan yararlanamayan Kırmızı-Lacivertli hoca, dolayısıyla hemen her maç idealden uzak farklı kadro oluşturmak zorunda kalıyor.

Sakatlıkların ciddi boyutta olması ve tedavilerinin uzun sürmesi nedeniyle hala sıkıntılı bir dönem geçiren Zonguldak Kömürspor’da, BAY haftalarında geri dönmeleri umut edilen sakat oyunculardan sadece ikisi takıma katıldı.

Kırklarelispor maçında aldığı sert darbe sonucu dizinde açılma meydana gelen Eyüp Akcan, dikişlerin alınıp yaranın iyileşmeye başlamasıyla birlikte takımla antrenmanlara başladı. Henüz tam olarak iyileşmeyen yara nedeniyle antrenmanlarda sekerek koştuğu görülen genç orta sahanın, 27 Kasım’da Bucaspor 1928 deplasmanında oynanacak 15’inci hafta maçına kadar tamamen iyileşmesi umuluyor.

Eyüp’le birlikte kenar orta saha Fatih Bektaş da takıma katılan oyuncular arasında yer aldı. Sakatlığı tamamen geçen Fatih, biran evvel formunu yakalayıp Bucaspor maçıyla formasına kavuşmak istiyor.

Orta sahada biri merkez, diğeri kenar bölgede takımı öne ve skora taşıyan iki genç oyuncunun çalışmalara başlaması takımda yüzleri güldürdü.

Öte taraftan, tedavileri devam eden Şahinali, Tuğrul ve Berat’ın uzun süre takıma katılmalarının mümkün olmadığı, kaleci Sinan’ın ise 5 Aralık’ta iç sahada 1922 Konyaspor’la oynanacak 16’ncı hafta maçında kadroda yer alabileceği vurgulandı. Tecrübeli eldiven, zaten 4 sarı kart ceza sınırını aştığı için cezalı durumda. Dolayısıyla iyileşip takıma dönse bile, Bucaspor maçında forma giyemeyecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi