2. Lig Beyaz grupta lig haftasına giren Zonguldak Kömürspor, sezon açılış maçında konuk edeceği Akhisarspor’a yoğunlaştı. 5 Eylül Pazar günü oynanacak maça ilişkin taktik planlar geliştiren kırmızı-lacivertli takımda ilk onbir merak konusu oldu.

Transfer dönemini hareketli geçiren kırmızı-lacivertli kulüp, 12’si iç, 19’u dış transfer olmak üzere 31 kişilik kadro oluşturdu. Uzun soluklu lig maratonunda performans düşüklüğü, ceza ve sakatlık riskini göz önünde bulundurup geniş ve alternatifli bir kadro oluşturan 2. Lig ekibi, bu yönüyle dikkatleri üzerinde topladı. As kadronun yanı sıra rezerv adı altında oluşacak kadroda yer alacak futbolcular, bu gibi olasılıklar durumunda as kadroya dahil edilecek.

REKABET ARTTI

Yaş ortalaması 26 olan Zonguldak Kömürspor, kalabalık bir futbolcu kadrosuna sahip. Tecrübeli ve genç futbolculardan oluşan takımda şimdiden büyük bir rekabet söz konusu. İlk onbirde oynama isteklerini antrenmanlarda sahaya yansıtan futbolcuların sergilediği performans memnun edici noktaya ulaştı.

Hemen hemen her mevkide birbirinin alternatifi olan futbolcuların forma giyme isteği en çok teknik ekibi sevindiriyor. Futbolcuların performans seviyelerini tek tek gözlem altında tutan ekip, hafta boyunca yapılacak antrenmanların ardından ilk 11’e son şeklini verecek.

Elmas’ın yeni sezon kadrosu taraftarda meraklı bir bekleyiş oluştururken, takımın geçen sezona göre farklı bir profil görüntüsü vereceğine hiç kuşku yok.

LİG HAFTASINA GİRDİK

Öte yandan, 22 Temmuz’dan bu yana sıkı bir hazırlık döneminden geçen Zonguldak Kömürspor artık lig haftasına girdi. Sezonun ilk karşılaşması 5 Eylül Pazar günü saat 16.00’da Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanacak.

Bu maçın yanı sıra ilk hafta Teco Karacabey Belediyespor AŞ-Eskişehirspor, Şanlıurfaspor-Ankara Demirspor, Kırklarelispor-Nazilli Belediyespor, Karatay Termal 1922 Konyaspor-Tarsus İdmanyurdu, Bucaspor 1928-Isparta 32 Spor, GMG Kastamonuspor-Pendikspor, Pazarspor-Kırşehir Belediyespor, Amed Sportif-Uşakspor AŞ maçları oynanacak. 

İlk hafta 9 maçın 3’ü 20.00’de başlayacak. Gece maçı diye tabir edilen bu maçlar İzmir, Bursa ve Şanlıurfa’da oynanacak. Diğer maçların başlama saati 15.30, 16.00, 16.30 ve 17.00.

5 EYLÜL PAZAR

Saat 15.30 Pazar İlçe Stadı: Pazarspor-Kırşehir Belediyespor

Saat 16.00 Karaelmas Kemal Köksal Stadı: Zonguldak Kömürspor-Akhisarspor

Saat 16.00 Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadı: Karatay Termal 1922 Konyaspor-Tarsus İdmanyurdu

Saat 16.00 Kastamonu Gazi Stadı: GMG Kastamonuspor-Pendikspor

Saat 16.30 Kırklareli Atatürk Stadı: Kırklarelispor-Nazilli Belediyespor

Saat 17.00 Diyarbakır Stadı: Amed Sportif-Uşakspor AŞ

Saat 20.00 Yeni Buca Stadı: Bucaspor 1928-Isparta 32 Spor

Saat 20.00 Karacabey M. Fehmi Gerçekler Stadı: Teco Karacabey Belediyespor AŞ-Eskişehirspor

Saat 20.00 Şanlıurfa GAP Stadı: Şanlıurfaspor-Ankara Demirspor

24 Erzincanspor (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi