2. Lig Beyaz grupta 2021-2022 futbol sezonunu 14'üncü sırada tamamlayan Zonguldak Kömürspor’da tam 16 futbolcunun sözleşmesi sona erdi. Bu futbolculardan 11’i bir yıllık, 5’i ise kiralık olarak mukavele imzalamıştı.

2015-2016 sezonunda yükseldiği 2. Lig’de 6’ncı sezonunu geride bırakan Zonguldak Kömürspor, mücadele ettiği Beyaz grupta 34 hafta süren maratonu 9 galibiyet, 11 beraberlik, 14 yenilgiyle tamamladı. İç sahada 4 galibiyet, 4 beraberlikle 16 puan elde eden kırmızı-lacivertli takım, deplasmandan 5 galibiyet, 7 beraberlikle 22 puan getirdi. Kendi evinde maç başına 1 puan ortalamasının altında kalan Zonguldak Kömürspor, dış sahada 1,2 puan ortalamasıyla oynadı. Bu istatistikler neticesinde 38 puan toplayan temsilcimiz, puantaj tablosunda ancak 14’üncü sırada yer buldu.

Ligi söz konusu bu rakamlarla tamamlayan Zonguldak Kömürspor, 27 Ağustos tarihinde başlayacak 2022-2023 futbol sezonunda, 2.Ligde 7’nci sezonuna girecek. 4 ay sonra başlayacak yeni sezon öncesi kırmızı-lacivertli takımda tam 16 futbolcunun sözleşmesi sona erdi.

2021-2022 sezonunu 31 kişilik futbolcu kadrosuyla tamamlayan Zonguldak ekibinde, Sinan Ören (kaleci), Talha Özcan (kaleci), Hakan Çevik (stoper), Selim Şahin (stoper), Emre Kara (sol bek), Aykut Emre Yakut (orta saha), Sefa Aksoy (orta saha), Enes Güler (orta saha), Murathan Buruş (sol orta-kanat), Ercüment Eray Ataklı (sağ orta-kanat), Rıdvan Bingöl (ön libero) ve Yiğit Karaman’ın (santrafor) 1 yıllık anlaşmaları bitti.

Bu futbolcuların dışında Giresunspor, Ümraniyespor, MKE Ankaragücü ve Çaykur Rizespor’dan kiralık olarak gelen sağ bek Ertuğrul Şenlikoğlu, stoper Osman Paşa Zorlu, orta saha Yunus Emre Mertoğlu, forvet Embiya Ayyıldız ve ön libero Utku Tan, sözleşmelerinin devam ettiği eski takımlarına geri dönecek.

Bu sezon kiralık oynayan genç sağ bek Şenlikoğlu, Cumartesi günü Isparta 32 Spor’la oynanan maçın ardından kırmızı-lacivertli kulübe veda eden ilk isim oldu. Sosyal hesabından yaptığı paylaşımda Şenlikoğlu, “Zonguldak Kömürspor Kulübü’ne, yönetimine, çalışanlarına, taraftarına, gelişimime yardımcı olan hocalarıma ve takım arkadaşlarıma her şey için teşekkür ediyorum. Zonguldak Kömürspor Kulübü en kısa sürede layık olduğu yerlere gelecektir” ifadelerine yer verdi.

Kırmızı-Lacivertli takımda bir yılı dolduran Enes Güler de kesin olarak ayrıldı. Genç orta saha sosyal hesabına, “Zonguldak Kömürspor’la olan anlaşmam sezon sonu itibariyle sona erdi. Tesis çalışanlarına ve beni destekleyen herkese teşekkürler” notunu düştü.

Sözleşmeleri sona eren futbolcular arasında yer alan stoper Hakan Çevik ile sağ kanat oyuncusu Ercüment Eray Ataklı, bu sezon kaydettikleri 6’şar golle kırmızı-lacivertli takımın en golcü isimleri oldu. Zonguldak Kömürspor yönetimi, yeniden yapılanma kapsamında bu iki futbolcuyla birlikte takımın yükünü çeken bir çok as oyuncuya, sözleşmesi bitmesine rağmen yeni sözleşme önerisinde bulunacak.

14 FUTBOLCUNUN SÖZLEŞMESİ DEVAM EDİYOR

Zonguldak Kömürspor’da sözleşmesi bitenler dışında 14 futbolcunun mukavelesi devam ediyor. Bu futbolculardan 12’sinin 2023, 2’sinin 2024 yılına kadar sözleşmesi var. Devre arasında altyapıdan A takıma alınan fakat henüz profesyonelliğe geçiş yapmayan Tarık Akcan’a, yeni sezon öncesi en az 3 yıllık profesyonel imza attırılması bekleniyor.

Sezon başında Fenerbahçe’den kiralık olarak transfer edilen orta sahanın dinamosu Eyüp Akcan, 2 yıllık kiralık anlaşma dolayısıyla yeni sezonda kırmızı-lacivertli formayı yine kiralık olarak giyecek. Akcan’ın yanı sıra kaleciler Egemen Yaylı, Seydi Değirmenci, Ali Mert Tuncer, stoperler Ali Osman Karnapoğlu, Alper Aşkın, ön libero Arhan Çakıroğlu, orta saha Hüseyin Yılmaz, sağ kanat Fatih Bektaş, santrafor Tezcan Gökmen ve ön libero Emirhan Topçu’nun sözleşmeleri geçerliliğini 1 yıl daha koruyacak. Kırmızı-Lacivertli kulüple iki yıllık sözleşmesi bulunan iki futbolcu var. Sol bek Oğuzhan Matur ile sağ bek Muhammed Ali Kol’un mukaveleleri 2024 yılında sona erecek.

Sözleşmeleri devam etmesine rağmen eğer ayrılmak isteyen futbolcu olursa, yönetimin belirleyeceği bonservis ücreti karşılığında serbest kalıp istediği kulübe transfer olabilecek.

Öte yandan, normal sezonun sona erdiği 2. Ligde futbola 4 ay ara verilecek. Yeni futbol sezonu Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) belirlediği takvim kapsamında 27 Ağustos tarihinde başlayacak. Zonguldak Kömürspor Kulübü, bu süre içinde hem yönetim, hem de futbolcu kadrosunda yapılanmaya gidecek.

Yine mevcut başkan Salih Demir’in idaresinde oluşturulacak yeni yönetim kurulu, yenileyeceği futbolcu kadrosuyla 2022-2023 futbol sezonunda camiaya şampiyonluk ya da Play-Off heyecanı yaşatmak istiyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi