2. Ligde kendisine ait kamp ve konaklama tesis olmayan sayılı takımlar arasında yer alan Zonguldak Kömürspor’da yönetim, Gençlik Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde önemli bir proje çalışması başlattı. Proje kapsamında, Dilaver Mahallesi’nde 2009 yılında Zonguldak amatör futboluna kazandırılan Erdoğan Demir Spor Tesisleri yeniden dizayn edilerek Zonguldak Kömürspor Kulübü’ne tahsis edilecek.

Fener Mahallesi’nde Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) ait binayı, 50 yılı aşkın süredir kamp ve konaklama tesisi olarak kullanan Zonguldak Kömürspor Kulübü, günümüz futbol koşulları göz önünde bulundurulduğunda yetersiz kalan tesise alternatif arıyor.

Her sene tadilattan geçen kamp ve konaklama binasının yanı sıra antrenman sahası konusunda da uzun zamandır büyük sıkıntılar yaşayan, kendisine ait saha olmadığı için ağırlıklı olarak sentetik zeminli Fener sahasını kullanan, zaman zaman da Devrek veya Çaycuma’ya giden kulüp, bu sorunu ortadan kaldırmak için son iki-üç yıldır arayış içinde olduğu yer konusunda çözüm üretti.

Bu doğrultuda Kulüp Başkanı Salih Demir, aile şirketi Demir Madencilik’in 12 yıl önce kendi imkanlarıyla yapıp amatör futbolun hizmetine sunduğu Erdoğan Demir Spor Tesisleri’ni Zonguldak Kömürspor’a kazandıracak.

Mevcut haliyle 2. Lig kriterlerine uygun olmayan tesis, hazırlanacak geniş kapsamlı proje dahilinde Zonguldak Kömürspor’un hizmetine sunulacak. Kulübün kendi imkanlarıyla altından kalkmasının mümkün olmayacağı tesis projesi için Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün desteği alınacak. Başkan Demir, kısa bir süre önce ziyaret ettiği Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’e düşüncesini aktarmış, nihayetinde de projenin hazırlanması için fikir birliğine varılmıştı.

Tesis projesi için ortak noktada buluşulmasının ardından Salih Demir ile Hakan Yüksel, bugün tesisin yapılacağı Erdoğan Demir Spor Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. Amatörlere hizmet veren tesis, hazırlanacak proje kapsamında yeniden inşaa edilerek kapılarını Zonguldak Kömürspor’a açacak. Proje, kamp ve konaklama binası ile iki adet doğal çim zeminli antrenman sahasını kapsıyor.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanacak tesis projesinin Gençlik Spor Bakanlığı’nın destekleriyle birkaç yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi