Hafta arası maçında Amed Sportif’e 2-0 mağlup olan Zonguldak Kömürspor’da büyük üzüntü hakim. Teknik sorumlu Barış Şeref, spor medyasına yaptığı maç değerlendirmesinde antrenmanlarda yapılan çalışmaların karşılığını alamamaktan yana dert yandı.

Zonguldak Kömürspor teknik sorumlusu Barış Şeref, hafta arasında Diyarbakır deplasmanında 2-0 yenilgiyle sonuçlanan Amed Sportif maçı ve takımın gidişatı hakkında açıklamalarda bulundu. Kırmızı-Lacivertli hoca, savunmada basit hatalardan kaynaklı yedikleri gollere değinirken, kendilerine yakışmayan goller yiyip, önemli puanlar kaybettiklerini söyledi.

Amed Sportif maçında 43’üncü dakikada yedikleri golle devreye 1-0 yenik girdiklerini, ikinci yarıda skoru değiştirme adına saha içinde her türlü taktik hamleyi yaptıklarını fakat buna rağmen neticeye varamadıklarını kaydeden Şeref, puan hedefledikleri maçtan eli boş dönmenin üzüntüsü içinde olduklarını kaydetti.

Antrenmanlarda çalışmalarına rağmen pozisyon bulmakta güçlük çektiklerini aktaran Kömürsporlu hoca, “Maçı çevirmek için her türlü hamleyi yaptık. Fakat top rakipteyken bir şey yapamadık. Topu öne taşıyıp iki ya da üçüncü bölgede etkili olamadık. Antrenmanlarda çalışıyoruz, uygulamalar yapıyoruz. Maçta ise topu rakibe vermekten başka yaptığımız bir şey yok. Bu durum beni çok üzüyor” dedi.

KALİTE AÇIĞINI KAPATMAYA ÇALIŞIYORUZ

Kırmızı-Lacivertli hoca, Zonguldak Kömürspor ile rakipler arasında eksi yönde kalite farkı olduğunu, bu açığı çok koşup, mücadele ederek ve taktiksel oyunu geliştirerek kapatmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Amed Sportif maçında 5 eksik futbolcunun olmasının taktik yönden takım oyununu etkilediğine vurgu yapan Barış hoca, “Bakıldığında eksik oyuncular ilk 11’de oynayan oyuncular. İster istemez etkileniyorsunuz. Sonradan gelenlerin uyum süreci var. Tüm bu saydıklarımız üst üstte gelince ortaya problemli bir maç çıktı. Bize yakışmayan bir futbol ve skor oldu. Toparlayacak olan biziz. Hep kayıp, hep kayıp gitmez. Kazanacağımız maç da gelecek. Bu maçın Kahramanmaraşspor olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

KAZANMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ KALMADI

4 Mart Perşembe günü iç sahada oynanacak Kahramanmaraşspor maçının mutlak kazanılması gerektiğini belirten Kırmızı-Lacivertli teknik adam, oyuncuları 90 dakikaya motive etmeye çalıştığını belirtti.

Hiçbir mazeretin kabul edilmeyeceği bir 3 puan sınavı vereceklerini aktaran Şeref, sözlerini şöyle noktaladı:

“Toparlayacağız, toparlamamız gerek. Kahramanmaraşspor maçı her şeyin önüne geçti. “Böyle oldu, şöyle oldu, ıska geçtim, kendi kaleme attım, yanlış pas verdim” bunlar yok. Hiçbir mazereti kabul etmiyorum. Mazeret üretecek durumumuz kalmadı. Maç kazanmalıyız. Perşembe gününe yüzde 100 konsantrasyon olmalıyız. Futbolcu kaç maç oynadım, TFF’de 25 maçım gözüksün, 29 maçım gözüksün düşüncesinden vazgeçmeli. Kaç maç oynadığından çok, takım için ne kadar oynadın ve ne kadar katkı sağladığın önemli. Bunları futbolculara da söylüyorum. Katkı vermeleri gerekiyor. Kötü oyna ama puan al. Bunu da yapamıyoruz. Kendi kendimize gol atıyoruz. Birçok maçta verilmemesi gereken puanlar verdik. Artık buna ‘dur’ deme vakti geldi. Futbolculara ikazlarımızı yapıyoruz. Bu hafta toparlanma haftası olacak.”

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi