Zonguldak Kömürspor’un 24 Nisan Pazar günü saha ve seyircisi önünde 24 Erzincanspor’la oynayacağı 36’ncı hafta maçının hakemi belli oldu. Karaelmas Kemal Köksal Stadı’ndaki karşılaşmayı, İstanbul bölgesinden klasman hakemi Safa Yılmaz yönetecek. Yılmaz, meslek kariyerinde Zonguldak Kömürspor’un 4’üncü maçını yönetecek. Geçen sezon Elmas’ın bir maçına çıkan İstanbullu klasman, bu sezon biri ilk yarıda, diğeri ikinci yarıda iki maçta düdük çaldı.

Safa Yılmaz, sezon 7’nci haftada iç sahada Eskişehirspor, 20’nci haftada deplasmanda Akhisarspor’la oynanan maçları yönetmişti. Yılmaz, ayrıca 2020-2021 sezonunda deplasmanda Kahramanmaraşspor’la oynanan maçın da hakemiydi. İstanbullu hakemin düdük çaldığı maçlarda Zonguldak Kömürspor hiç yenilmedi. 10 Ekim 2021 tarihindeki Eskişehirspor maçı 3-1 kazanılırken, 16 Ocak 2022 tarihindeki Akhisar (0-0) ve 19 Aralık 2020 tarihindeki Kahramanmaraş (2-2) maçları berabere sona erdi. Bu yönüyle bakıldığında İstanbul bölgesi hakemi, Zonguldak Kömürspor’a bir hayli uğurlu geliyor.

Yılmaz, bu maçlarda Zonguldak Kömürspor’a 7 sarı kart çıkarırken, rakiplere de yine aynı şekilde 7 sarı kart gösterdi. İstanbullu klasman, bu üç maçta kırmızı kartına hiç başvurmadı.

4 ay aradan sonra yine bir Zonguldak Kömürspor görevine çıkacak olan Safa Yılmaz’ın TFF 2. Lig 13 maçı var. En son 3 Nisan’da 2. Lig Beyaz grupta Isparta 32 Spor-Şanlıurfaspor maçını yöneten İstanbullu hakem, Zonguldak’taki maçla birlikte 14’üncü 2. Lig görevini yerine getirecek. Yılmaz, 2. Lig’in yanı sıra TFF 3. Ligde 39, Ziraat Türkiye Kupası’nda 1 maça çıktı.

4’üncü Zonguldak Kömürspor görevinde Safa Yılmaz’ın yardımcılıklarını Ali Uğurtan Demirtaş ile Sefa Özcan yapacak. Karşılaşmanın 4’üncü hakemi Tolga Akbaba.

Öte taraftan, Beyaz grupta haftanın diğer karşılaşmalarında düdük çalacak hakemler de açıklandı. Tamamı 24 Nisan Pazar günü oynanacak maçlarda, Kayseri’den Alim Kandemir ile Necati Selçuk Şahin, Gaziantep’den Ali Yılmaz, Bayburt’tan Murat Türkoğlu, Diyarbakır’dan Lütfullah Aslan, Manisa’dan Şevket Teker, Kocaeli’den Ömer Tolga Güldibi düdük çalacak.

36’ncı haftanın maç programı ve hakemler şöyle:

24 NİSAN PAZAR

Saat 15.00 Karaelmas Kemal Köksal Stadı: Zonguldak Kömürspor-24 Erzincanspor (Safa Yılmaz-İstanbul)

Saat 15.00 Diyarbakır Stadı: Amed Sportif-Isparta Spor (Alim Kandemir-Kayseri)

Saat 15.00 Pazar İlçe Stadı: Pazarspor-Akhisarspor (Necati Selçuk Şahin-Kayseri)

Saat 15.00 Kırklareli Atatürk Stadı: Kırklarelispor-Pendikspor (Ali Yılmaz-Gaziantep)

Saat 15.00 Şanlıurfa GAP Stadı: Şanlıurfaspor-Uşakspor (Murat Türkoğlu-Bayburt)

Saat 15.00 Karacabey M. Fehmi Gerçeker Stadı: Karacabey Belediyespor-Kırşehir Belediyespor (Lütfullah Aslan-Diyarbakır)

Saat 15.00 Eskişehir Stadı: Eskişehirspor-Nazilli Belediyespor (Şevket Teker-Manisa)

Saat 15.00 Yeni Buca Stadı: Bucaspor 1928-1922 Konyaspor (Ömer Tolga Güldibi-Kocaeli)

Ankara Demirspor ile Tarsus İdmanyurdu (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi