Zonguldak’ta, amatör spor kulüpleri arasına bir yenisi daha girmeye hazırlanıyor. Merkezi Çaycuma olan kulüp, “Çaycuma Kömürspor” adını alacak. Bu yönüyle kentte Zonguldak Kömürspor’dan sonra Kömürspor adını taşıyan kulüp sayısı ikiye çıkacak.

Çaycuma’da eski amatör ve aktif futbol hayatlarını sürdüren genç futbolcular ile maden işçilerinin kurucu yönetimde yer aldığı Çaycuma Kömürspor Kulübü’nün antrenörlüğünü Timuçin Yıldırım yapacak. Kuruluş aşaması devam devam kulübün renkleri sarı, siyah ve beyazdan oluşacak.

Her bir renk, kendi içinde büyük bir anlam ifade ediyor. Sarı, maden işçisinin 8 saatlik mesai sonrası yerin metrelerce altından yeryüzüne çıkıp gün ışığına kavuşmasını, siyah kömür karasını, beyaz ise alın teri, emeği ve helal kazancı anlamı taşıyor.

Renklerin yanı sıra kulübün logosu da tamamen madenciyi simgeliyor. Zaten kulübün adı, maden havzası çevresinde kurulu ilçedeki çok sayıda kişinin maden ocaklarında çalışıyor olmasından geliyor. Kurucu yönetimde maden işçilerinin de olması, kulüp ismine daha fazla anlam ve önem yüklüyor. Altyapı ve A takımda madenci ailelerinin çocuklarının oynayacak olması, Çaycuma’nın yeni kulübünü diğer kulüplerden farklı kılacak.

İKİNCİ AMATÖR KÜMEYE KATILACAKLAR

Çaycuma Kömürspor Kulübü kuruluş işlemlerini önümüzdeki günlerde tamamıyla bitirecek. Böylelikle Zonguldak’ta amatör spor kulüp sayısı 104’e çıkacak. Şuan hali hazırda 103 spor kulübü, merkez, ilçe ve beldelerde Zonguldak futbolu ve diğer spor branşlarına hizmet veriyor.

Çaycuma temsilcisi, kuruluşunun hemen ardından altyapı ve A takım düzeyinde çalışma başlatacak. Altyapılarda miniklerden tutunda diğer tüm yaş gruplarına kadar takım oluşturacak Çaycuma Kömürspor Kulübü, A takım seviyesinde tamamı Çaycumalı gençlerden kadro oluşturup 2022-2023 sezonunda İkinci Amatör Küme’ye katılacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi