2. Lig Kırmızı grupta 12’nci hafta mücadelesinde saha ve seyircisi önünde Kocaelispor’a 2-0 mağlup olan Zonguldak Kömürspor’a, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından ağır fatura kesildi. Kulüp, toplam 20 bin TL para cezası yedi.

30 Ekim Pazar günü Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanan karşılaşma sonrası, “çirkin ve kötü tezahürat” ile “sportmenliğe aykırı davranış” sebeplerinden dolayı Disiplin Kurulu’na sevk edilen Kırmızı-Lacivertli kulüp ve teknik direktör Şenol Demir'le ilgili dosyalar karara bağlandı.

PARA VE MAÇ CEZASI!

Haftalık olağan toplantısını yapan PFDK, Kırmızı grup ekibine iki farklı nedenden ötürü cezai müeyyide uyguladı. TFF resmi internet sitesinde yayınlanan kararlar doğrultusunda, taraftarın neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi olunan maçta üçüncü kez tekrarlanması nedeniyle 14 bin TL cezası verildi.

Aynı maçta dakikalar 20’yi gösterirken kendisine ait teknik alanı terk edip yardımcı hakeme tepki gösterdiği için kırmızı kart gören teknik direktör Şenol Demir’e, 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 6 bin TL para cezası geldi. Demir, cezasını 5 Kasım Cumartesi günü Kırşehir FK ile deplasmanda oynanacak 13’üncü hafta maçında çekecek.

Zonguldak Kömürspor, 6’ncı haftada İskenderunspor’la oynadığı maçta da taraftarın neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi olunan maçta ikinci kez tekrarlanması, saha olayları ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle toplam 38 bin TL para cezası yemişti.

İŞTE PFDK KARARLARI

15- ZONGULDAK KÖMÜRSPOR A.Ş.'nin, 30.10.2022 tarihinde oynanan ZONGULDAK KÖMÜRSPOR A.Ş.-KOCAELİSPOR TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 14.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada ZONGULDAK KÖMÜRSPOR A.Ş. teknik sorumlusu ŞENOL DEMİR'in, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 6.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi