*** Rakiplerine göre sezonu bir hayli geç açan Zonguldak Kömürspor fizik açısından yüzde 50 seviyesinde olmasına rağmen ilk iki maçtan 4 puan çıkarmasını bildi. Kırmızı-Lacivertliler, bu çıkışıyla dikkatleri biran da üzerine çekti.

Sezon öncesi yaşadığı mali kriz nedeniyle transferi geç açan Zonguldak Kömürspor, henüz yeni yeni toparlanmasına rağmen ilk iki haftayı 4 puanla geride bıraktı. Rakiplerine göre sezonu bir hayli geç açan ve transferi kamp çalışmaları sırasında halleden Beyaz grup ekibi, İnegölspor ve Niğde Anadolu FK ile oynadığı karşılaşmalardan bir beraberlik, bir galibiyetle ayrılarak iyi bir sezon başlangıcı yaptı.

Mustafa Dalcı yönetiminde bir yandan fizik-kondisyon seviyesini yukarıya çıkarmaya çalışan, diğer taraftan da lig mücadelesini sürdüren Zonguldak Kömürspor, 0-0’lık İnegölspor beraberliğinin ardından ikinci hafta maçında Niğde Anadolu FK’yla karşılaştı. Yaş ortalaması 23 olan rakip takımla ilk iç saha sınavı veren Zonguldak Kömürspor, ilk 45 dakikada Sinan Uzun ve Emre Kara’nın ayağından bulduğu gollerle sonuca gitti. İlk yarıdaki üretkenliği ikinci yarıda gösteremeyen Kırmızı-Lacivertli takımda fizik-kondisyon açığı kendini gösterdi. Teknik patron Dalcı, bu anlarda taze kan olarak oyuncu değişikliğine giderek oyunu dengelemeye çalıştı.

Sezon hazırlıklarının 15 güne sıkıştırılması nedeniyle şuan yüzde 50 performans seviyesinde oynayan Zonguldak Kömürspor’un yüzde 90'lara ulaşması için epey bir zamana ihtiyacı var. 2-3 haftayı bulması beklenen toparlanma sürecinde toplayabildiği kadar puan toplamayı planlayan Zonguldak Kömürspor’da bu plan, ilk iki haftalık süreçte kusursuz işledi. Kısıtlı imkanlara, tesis anlamında yaşanan zorluklara karşın ilk iki maçta 4 puanla iyi bir çıkış örneği sergileyen Dalcı yönetimindeki Zonguldak Kömürspor, bu çıkışını 3’üncü haftaya taşımak istiyor.

Zonguldak temsilcisinin bu haftaki rakibi ligin yeni takımlarından Ergene Velimeşe. Tekirdağ temsilcisi oynadığı ilk iki maçta henüz puanla tanışamadı. İlk hafta Uşakspor’a 3-1 mağlup olan Ergene Velimeşe, ikinci hafta ise Hacettepespor’a 2-1 yenildi. Rakibin durumu, Zonguldak Kömürspor’un galibiyet umutlarını şimdiden epey artırdı.

3 takım hiç fire vermedi, 5 takım hiç kazanamadı

8 TAKIM GALİP GELDİ,

3 TAKIM 2’DE 2 YAPTI

*** Manisa FK, Uşakspor, 24 Erzincanspor ikinci haftayı da kayıpsız geçti, Zonguldak Kömürspor 4 puanlı 5 takım arasında yer alıyor

Beyaz grupta ikinci hafta sorunsuz bir şekilde tamamladı. Uşak, İstanbul, Manisa, Zonguldak, Ankara, Şanlıurfa, Gümüşhane, Erzincan ve Trabzon’da oynanan maçlarda 8 takım galibiyet sevinci yaşadı.

Grupta ikinci hafta bir hayli gollü geçti. Fileler 9 maçta 36 kez havalandı. Bu gollerin 15’i sadece iki maçta atıldı. Gol sayısı ilk hafta 19’du.

Haftanın en farklı galibiyetini Sancaktepe FK elde etti. İstanbul temsilcisi Şanlıurfaspor’u 8-0 mağlup etti. Son sırada yer alan Şanlıurfaspor, ilk hafta Ankara Demirspor’a 7-1 yenilmişti. Haftanın diğer farklı skorla biten maçı Manisa’da oynandı. Grubun favorisi Manisa FK, evinde Kocaelispor’u 6-1’le geçti.

Diğer maçlarda Hekimoğlu Trabzon, Amed Sportif’i 4-1, Zonguldak Kömürspor, Niğde Anadolu FK’yı 2-1, 24 Erzincanspor, Kahramanmaraşspor’u 2-1, Gümüşhanespor, İnegölspor’u 1-0, Hacettepespor, Ergene Velimeşe’yi 2-1, Uşakspor, Ankara Demirspor’u 3-1 yendi.

Haftanın berabere biten tek maçı Sarıyer ile Afjet Afyonspor arasında oynandı. İstanbul’daki maç karşılıklı gollerle 1-1 sonuçlandı.

Şanlıurfaspor ile İnegölspor haftayı gol sessizliğiyle geçiren iki takım oldu. Bu takımlar zaten haftayı mağlubiyetle kapattı.

Bu sonuçların ardından Manisa FK, Uşakspor AŞ ve 24 Erzincanspor yollarına kayıp vermeden devam etti. 2’de 2’lik seri tutturan takımlar 6’şar puanla puantajda ilk 3’ü oluşturdu.

Bu takımları 4’er puanla 5 takım izliyor. Sancaktepe FK, Hekimoğlu Trabzon, Hacettepespor, Afjet Afyonspor ve Zonguldak Kömürspor 4 ila 8’inci basamakta averaj farkıyla sıralandı.

Ankara Demirspor ile Gümüşhanespor 3’er puana sahip iki takım. 9 ve 10’un cu sırada yer alan bu iki takımı, 2 puanla Sarıyer, 1’er puanla Niğde Anadolu FK, İnegölspor ve Kocaelispor izliyor.

15 ila 19’uncu sırada yer alan Kahramanmaraşspor, Çorum FK, Ergene Velimeşe, Amed Sportif ve Şanlıurfaspor’un henüz puanı yok.

3. HAFTA MAÇLARI 4 EKİM PAZAR GÜNÜ

İlk iki haftayı bu istatistiklerle geride bırakan Beyaz grupta 3’üncü hafta heyecanı yaşanacak. 4 Ekim Pazar günü oynanacak maçlara Ankara, Niğde, Bursa İnegöl, İstanbul Sancaktepe, Tekirdağ, Kocaeli, Afyon ve Kahramanmaraş ev sahipliği yapacak. Maçların başlama saatleri 15.00, 15.30 ve 19.00 olarak açıklandı. Bu hafta BAY hakkı 24 Erzincanspor’un olacak.

4 EKİM PAZAR

Saat 15.00 TCDD Ankara Demirspor Stadı: Ankara Demirspor-Hacettepespor

Saat 15.00 Niğde 5 Şubat Stadı: Niğde Anadolu FK-Gümüşhanespor

Saat 15.30 İnegöl İlçe Stadı: İnegölspor-Sarıyer

Saat 15.30 15 Temmuz Stadı: Sancaktepe Futbol Kulübü AŞ-Uşakspor AŞ

Saat 15.30 Mustafa Kemal Atatürk Stadı: Ergene Velimeşe-Zonguldak Kömürspor

Saat 19.00 Kocaeli Stadı: Kocaelispor-Çorum FK

Saat 19.00 Zafer Stadı: Afjet Afyonspor-Manisa Futbol Kulübü

Saat 19.00 Diyarbakır Stadı: Amed Sportif-Şanlıurfaspor

Saat 19.00 12 Şubat Stadı: Kahramanmaraş-Hekimoğlu Trabzon

Anagold 24 Erzincanspor (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi