Bu takımın Zonguldak Kömürspor’a ters geldiği belliydi... Bundan önce oynanan 6 maçta rakibini sadece 2 defa yenebilen Kömürspor, diğer 4 maçtan galibiyet çıkaramamıştı. 7’nci randevudan da galibiyet çıkmadı.  

Temsilcimiz öne geçtiği maçta skoru koruyamayınca 1 puana razı oldu. 1 puan, 1 puandır ama Samsunspor yenilgisinin peşine gelen bu beraberlik pek memnun edici olmadı.

1922 KONYASPOR / ZONGULDAK KÖMÜRSPOR:1-1

STAT: Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz

HAKEMLER: Serkan Önsal, Suat Güz, Mehmet Akıncık

1922 KONYASPOR: İsmet, Seydi, Anıl, Ahmet, Yılmaz (Dk. 46 İbrahim), Adem, Ekrem, Recep (Dk. 73 Samet), Alpay, Muhammet (Dk. 58 Güray), Celal

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: Sinan, Cenk, Hakan, Ramazan, İsmail, Serhat, Metin (Dk. 65 Muammer), Onurcan, Berkan, Mehmet (Dk. 84 Muhammet) Görkem (Dk. 74 Yiğit Gökoğlan)

GOLLER: Dk. 43 İsmail (Zonguldak Kömürspor), Dk. 52 Recep (1922 Konyaspor)

SARI KARTLAR: Seydi, Muhammet, Ekrem, Yılmaz, Adem (1922 Konya), İsmail (Zonguldak)

2. LİG Beyaz grupta Play-Off hesapları yapan Zonguldak Kömürspor, Konya deplasmanında 2 puan bıraktı. Bu sezon ki 6’ncı deplasman maçını oynayan Lacivert-Kırmızılılar, 1-0 öne geçtiği maçtan 1-1 berabere ayrıldı.

Kömürspor, 3 puan düşüncesiyle gittiği deplasmanda Sinan, Cenk, Hakan, Ramazan, İsmail, Serhat, Metin, Onurcan, Berkan, Mehmet ve Görkem ilk 11’iyle mücadele etti. Kadroda geçmiş haftalara göre iki önemli değişiklik yapıldı. Sakatlık problemi yaşadığı için kadroya alınmayan stoper Emre Can Coşkun’un yerine Berkan görev aldı. Bir diğer değişiklik ise orta alanda yaşandı. Sezon başından bu yana 11’in değişilmez ismi Muammer kulübeye çekilirken, yerini bu bölgede Metin aldı.

Kömürspor, özellikle ikinci yarıda işler istenildiği gibi gitmeyince oyuncu hamlelerinde bulundu. Teknik direktör Serkan Afacan, 65’te Metin-Muammer, 74’te Görkem-Yiğit Gökoğlan, 84’te Mehmet-Muhammet değişikliklerine gitti. Skor 1-1’ken yapılan bu değişiklik hamleleri, maalesef skora yansımadı.

Zonguldak ekibi, deplasman sınavında taraftarın desteğini arkasına aldı. İlk 40 dakikalık bölümde gol olmadı. Devreye öne girmek isteyen konuk Zonguldak, aradığı golü 43’üncü dakikada buldu. Orta saha oyuncusu İsmail, bu dakikada skoru 0-1 olarak değiştirdi. 8 numara, bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı.

Devreye 1-0 önde giren Kömürspor, ikinci 45’te rakip kalede ikinci golü bulup maçı koparmanın peşine gitti fakat bu hesaplar tutmadı. Ev sahibi ekip, 52’ncü dakikada Recep’le Zonguldak kalesinde golü buldu. (1-1).

İkinci yarının başında yenilen gol, Kömürspor’da moral kaybına neden oldu. Bu anlarda Serkan Afacan’ın oyuncu hamleleri geldi. Bu hamleler skor üretmede yeterli seviyeye ulaşamadı. Karşılaşma 1-1 sona erdi.

Samsunspor yenilgisinin peşine bu beraberlik hiç iyi olmadı

KAYIP ÜZERİNE KAYIP

GEÇEN haftaya sahasında 3 puan bırakan Zonguldak Kömürspor, skor düşüşünü Konya’da da sürdürdü. 3 puan hedeflediği maçtan 1 puan çıkaran Kömürspor, Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadı’nda 2 puan bıraktı. Son 2 maçta 5 puan kaybeden Kömürspor, Play-Off yarışında önemli bir yara aldı.

Puantajda haftaya 6’ncı giren Lacivert-Kırmızılı ekip, aldığı 1 puanla puanını 19’a çıkarsa da bir basamak gerileyerek 7’nciliğe oturdu. Eğer Konya’dan 3 puan çıkmış olsaydı, temsilcimiz 21 puana ulaşıp Afyonspor’un mağlup olduğu günde 5’inci basamağı görecekti. 2 maçta 5 puan kaybına rağmen Zonguldak Kömürspor, hala Play-Off yarışının önemli adaylarından biri. Üst bölümde aradaki bağ sıkı sıkıya olsa da alttaki 4 takımla puan farkının az olması ilerleyen haftalar için tehlike sinyalleri vermeye başladı.

Zonguldak Kömürspor, 13’üncü haftada mücadelesinde sahasında Gümüşhanespor’la karşılaşacak.

TOPLU SONUÇLAR

BAKspor-Kırklareli: 0-1

Şanlıurfaspor-Yeni Çorum:0-2

G. Hane-Sancaktepe:0-1

Samsunspor-Hacettepe:2-1

Sarıyer-Hekimoğlu Trabzon:0-1

1922 Konya-Zonguldak:1-1

Afyonspor-Manisa FK:0-2

Tarsus İ.Y-Amedspor:5-0

Pendik-İnegöl:1-1

HAFTANIN MAÇLARI (16-17 Kasım)

Sancaktepe-Pendik

Hacettepe-1922 Konya

Amedspor-Afyonspor

Hekimoğlu Trabzon-Samsun

Şanlıurfa-Sarıyer

Kırklareli-Tarsus İ.Y.

Zonguldak Kömürspor-Gümüşhane

Y. Çorum-Manisa

İnegöl-Başkent Akademi

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi