2. Lig temsilcisi Zonguldak Kömürspor’da yönetim, kongrenin ardından ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Dedeman Otel’de, Salih Demir başkanlığında yapılan toplantıya yönetim kurulunda yer alan isimlerden 17’si katıldı. Diğer üyelerin birçoğu mazeretleri gerekçesiyle toplantıya iştirak edemedi.

Toplantıyı yakından takip eden ŞAFAK Spor, detaylara ilişkin bilgiler edindi. Yönetim kurulu üyelerinin kendi içinde görev dağılımı yaptığı toplantının ikinci bölümünde, transfer için gerekli bütçe ele alındı. Kısa vadede gerekli olan para için yönetim kendi içinde kaynak oluşturacak. Bunun dışında formaların göğüs, kol ve sırt kısmına sponsorların desteğiyle reklam alınıp önemli ölçüde gelir elde edilecek. 2021-2022 sezonu için kısa süre içinde bastırılacak kombine kartlar, kulübün bir başka gelir kaynağı olacak.

Kısa vadede gerçekleştirilecek söz konusu çalışmalar dışında, Futbol Federasyonu ve otopark gelirleriyle transfer maliyetlerinin önemli bir bölümü karşılanacak.

FUTBOLCULARLA GÖRÜŞMELER BAŞLAYACAK

Mali istikrarı sağlamaya yönelik üretilen çalışmalarla birlikte transfere yönelecek Zonguldak Kömürspor, teknik direktör Cafer Aydın’ın oluşturduğu rapor üzerine transfere başlayacak. Yarından itibaren start alacak görüşmeler dahilinde prensip anlaşmasına varılan futbolcular, hafta arasında Zonguldak’a çağırılıp sözleşme imzalanacak. Kırmızı-Lacivertli yönetim, iç ve dış transferi 21 Temmuz’a kadar yüzde 90 oranında bitirmeyi planlıyor. Aynı tarihte kulüp tesislerinde toplanacak olan futbolcular, 22 Temmuz’da sezonun ilk antrenmanı için sahaya inecek.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Salih Demir, Zonguldak Kömürspor’un başarısı için yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ellerini taşın altına koyduklarını belirterek, “Kongremizin ardından ilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Herşey Zonguldak Kömürspor’un başarılı olması için. Şehrimizin tek profesyonel takımını iyi yerlere taşımak istiyoruz. Bugün burada toplanmamızın gayesi bu. Herkes işinden gücünden fedakarlık edip, Zonguldak Kömürspor için bir araya geldi. Yönetim olarak elimizden geleni yapacağız. Fakat bu sadece yönetimin el atmasıyla olacak iş değil. Şehrin de yanımızda olduğunu görmek istiyoruz. El birliği verirsek, Zonguldak Kömürspor’u daha üst seviyelere çıkarabiliriz. Yeni sezon camiamıza hayırlı olsun” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi