Yeni sezon hazırlıklarına dün start veren Zonguldak Kömürspor, çok sayıda genç futbolcuyu denemeye aldı. İl ve yurt dışından gelen toplam 17 futbolcu, A takım kadrosuna girebilmek için büyük çaba harcıyor.

4 Eylül’de başlayacak 2021-2022 futbol sezonu için hazırlık çalışmalarına başlayan Zonguldak Kömürspor, bir yandan dış transferi halletmeye çalışırken, diğer yandan da genç yetenek taraması yapıyor. Tavsiye üzerine il ve yurt dışından gelen amatör ve profesyonel genç futbolcular, teknik direktör Cafer Aydın ve yardımcı antrenör Mustafa Sabri Odabaşı gözetiminde yeteneklerini sergiliyor. Sabah-akşam yapılan idman uygulamalarında kendilerini göstermek için büyük çaba harcayan gençler, A takım kadrosuna girebilme hayali taşıyor.

Hazırlık çalışmalarının ikinci gününde as kadrodan ayrı çalışan genç futbolcular, teknik direktör Cafer Aydın tarafından mercek altına alındı. Isınma koşusu ve 5’e 2’nin ardından mavi ve beyaz olmak üzere iki gruba ayrılan gençler, yarı sahada kontrol pas, pozisyon alma, hızlı düşünüp karar verme, oyun temposu ve kontrollü oyun gibi konular üzerinde pratik uygulama yaptı.

Yardımcı antrenör Mustafa Sabri Odabaşı yönetiminde gerçekleştirilen deneme ve gözlem oyunu sırasında teknik direktör Cafer Aydın gençleri pür dikkat izledi. Aydın, zaman zaman çalışmayı yarıda keserek gençlere yapmaları gerekenleri uygulamalı olarak anlattı. Özellikle oyun temposu üzerinde duran Aydın, durarak veya yavaş hareket ederek ortaya konulan futbol performansının günümüz futbolunda kabul edilebilir yanının olmadığının altını çizdi. Bu şekilde futbolcu olunamayacağına vurgu yapan kırmızı-lacivertli hoca, sürekli hareket halinde doğru yer ve zamanda pozisyon alınmasını istedi.

Aydın, çalışmanın ardından yardımcısı Odabaşı’yla futbolculara ilişkin durum değerlendirmesi yaptı. Kısa süreli istişarenin ardından Odabaşı, ön plana çıkan futbolcuları not aldı.

Kırmızı-Lacivertli takımda denemeler, 10 günlük Zonguldak kampı sırasında devam edecek. Denemeler sonunda teknik direktör Cafer Aydın’ın olumlu rapor verdiği gençler, A takım kadrosuna dahil edilecek. Aydın, denemelerden çıkacak her bir gencin Zonguldak Kömürspor için büyük kazanım olacağını düşünüyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi