Kırmızı-Lacivertliler’in ligdeki gidişatı hiç iyi değil. En son 29 Kasım’da Hacettepe karşısında 3 puan sevinci yaşayan Elmas, bu maçtan sonra oynadığı 4 maçta hiç galip gelemedi. Bu süreci 2 beraberlik, 2 yenilgiyle geride bırakan temsilcimizin puantajdaki durumu endişe verici bir hal aldı.

Sancılı bir lig dönemi geçiren Zonguldak Kömürspor düşüş süreci içinde. Lacivert-Kırmızılı takım son olarak dün lider Manisa’ya 4-0 farklı mağlup olarak kötü gidişatını sürdürdü.

Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor’un gidişatı hiç iyi değil. Takımın her geçen hafta gerilemesi camiada endişeli bir durum oluşturdu. 15’inci hafta itibariyle 14 puanla 13’üncü sırada yer alan Kömürspor takımı, tam 4 maçtır galip gelemiyor.

En son 29 Kasım’da sahasında Hacettepe karşısında 3 puan sevinci yaşayan Beyaz grup ekibi, bu maçtan sonra ikisi deplasman, ikisi iç sahada oynadığı 4 maçta 3 puanı bir arada göremedi.

9 Aralık’ta Gümüşhanespor’a 4-2 mağlup olan Zonguldak Kömürspor, ardından 12 Aralık ve 19 Aralık’ta Sarıyer ile Kahramanmaraşspor’la oynadığı iki maçı berabere skorlarla bitirdi. Sarıyer’le 0-0, Maraş’la 2-2 berabere kalarak hanesine 1’er puan yazdıran Elmas, son lig maçında Manisa FK’ya 4-0 farklı mağlup olarak düşüşe devam etti.

Bu sezon ikinci kez 4 gollü yenilgi alan Zonguldak ekibi, genel toplamda 3 galibiyet, 5 beraberlik, 7 mağlubiyet alarak 14 puan topladı. 15’inci hafta itibariyle puantajın 13’üncü basamağında yer alan Lacivert-Kırmızılı ekip ile düşme potas arasında sadece 3 basamak kaldı.

Kömürspor’un altında yer alan takımlardan Velimeşespor’un 13, Hacettepespor’u 9, Niğde Anadolu FK’nın 8, İnegölspor’un 7, Gümüşhanespor’un 6, Şanlıurfaspor’un 2 puanı var.

SIRADA ÇORUM FK SINAVI VAR

Zonguldak Kömürspor 16’ncı hafta maçında sahasında Çorum FK ile karşılaşacak. Hafta arası maçında Hacettepespor’u 2-0 yenerek 15 puanla 11’inci sıraya yükselen rakibin 3 maçı eksik.

Sancaktepe FK, Amed Sportif ve Kahramanmaraşspor’la normalde 9, 10 ve 11’inci haftalarda oynaması gereken maçları Ocak ayında oynayacak olan Çorum FK, böylelikle eksik maçlarını tamamlamış olacak.

TOLGA SANCAK YÖNETECEK

Zonguldak Kömürspor-Çorum FK arasında 26 Aralık Cumartesi günü oynanacak karşılaşmanın hakemi belli oldu.

Merkez Hakem Kurulu, iki il takımı arasındaki mücadeleye Trabzon bölgesinden klasman hakemi Tolga Sancak’ı atadı. Sancak’ın yardımcılıklarını yine aynı bölgeden klasman yardımcı hakemi Yiğit Çam ile Ertan Demircan yapacak. Maçın dördüncü hakemi Ordu bölgesinden klasman hakemi Adem Cinek.

Sancak’la galibiyet yok

Tolga Sancak, meslek kariyerinde Zonguldak Kömürspor’un maçında 5’inci kez görev yapacak. Sancak’la, Kömürspor’un hiç galibiyeti yok. Trabzonlu klasman, 3 Kasım 2019’da 2-0 Samsunspor’un lehine biten Zonguldak Kömürspor-Samsunspor arasındaki 2. Lig maçında dördüncü hakem olarak görev yapmış, 2 Mart 2019’da 0-0 biten Zonguldak Kömürspor-Darıca Gençlerbirliği, 5 Kasım 2017’de 0-0 biten Hacettepespor-Zonguldak Kömürspor, 31 Ocak 2016’de 1-1 biten Karacabey Belediyespor-Zonguldak Kömürspor arasındaki beraberlik maçlarında ise düdük çalmıştı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

  

Editör: Haber Merkezi