*** 13 haftadır 12’nci sıradaki yerinde sayan Zonguldak Kömürspor, ligin ikinci yarısında puantajda alt sıralardaki takımlara karşı kaybettiği puanlarla dikkat çekiyor.

*** Kırmızı-Lacivertliler, ligin son 6 basamağında yer alan takımlardan 5’iyle oynadığı maçlarda hiç galibiyet alamadı, tam 12 puan kaybetti. Bu kayıplar, Elmas’ın sallantılı bir lig geçirmesine neden oluyor.

Beyaz grupta alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor, ligin ikinci yarısında puantajın alt kısmında yer alan takımlara karşı sürpriz kayıplar yaşamaya devam ediyor. Bunun son örneği dün Başkent Ankara’da düşme potasında yer alan ve 1-0’lık yenilgiyle sonuçlanan Hacettepespor maçında yaşandı.

Kötü bir lig sezonu geçiren Zonguldak Kömürspor, bitime 7 maç kalmasına rağmen matematiksel olarak ligde kalmayı garantilemiş değil. Hala daha tehlikeli bölgede yer alan temsilcimiz, üstüne üstlük henüz BAY hakkını kullanmadı. 7 Nisan Çarşamba günü oynanacak 32’nci haftada maç yapmadan BAY geçecek olan kırmızı-lacivertliler, bu sırada alt bölümde oynanacak Niğde Anadolu FK-Sancaktepe FK ve Gümüşhanespor-Hacettepespor maçlarını yakın takibe alacak. Düşme potasını oluşturan takımların kendi aralarında oynayacağı iki maçta alınacak her türlü skor Zonguldak ekibinin lehine olacak.

Kömürspor ardından 11 Nisan Pazar Gümüşhanespor, 15 Nisan Perşembe Sarıyer, 22 Nisan Perşembe Manisa FK, 28 Nisan Çarşamba Çorum FK, 2 Mayıs Pazar Kocaelispor, 8 Mayıs Cumartesi Afyonspor maçlarıyla sezonu tamamlayacak.

BAY sonrası birbirinden zorlu maçlara çıkacak Zonguldak Kömürspor, 31’inci hafta itibariyle düşme potasının 7 puan önünde yer alıyor. Kalan haftalarda bu farkı koruyup ligdeki yerini korumak isteyen Zonguldak ekibinin işi, rakiplerin konumuna bakılacak olursa pek de kolay gözükmüyor.

Öte taraftan, ligde istikrarı bir türlü tutturamayan Zonguldak Kömürspor özellikle ligin ikinci yarısında alttaki takımlara karşı azımsanmayacak derecede önemli puanlar kaybetti. Barış Şeref’in öğrencileri, puantajda 13’üncü basamaktan 19’uncu basamağa kadar sıralanan 6 takımdan 5’iyle yaptığı maçlardan hiç galibiyet çıkaramazken, 2 beraberlik, 3 yenilgiyle tam tamına 12 önemli puan kaybetti.

SADECE İNEGÖLSPOR’U YENDİ

Kırmızı-Lacivertliler, mevcut puantaj tablosunda kendisini takip eden takımlardan sadece İnegölspor’u yenme başarısı gösterdi. Bursa ekibini 2-1 yenerek önemli bir galibiyete imza atan Zonguldak Kömürspor, alttakilere karşı bu galibiyetin devamını maalesef getiremedi. Aynı Zonguldak Kömürspor, Niğde Anadolu FK, Ergene Velimeşespor, Şanlıurfaspor, Sancaktepe FK ve Hacettepespor’a önemli puanlar kaptırarak hayal kırıklığı yaşattı.

Niğde, Ergene Velimeşe ve Sancaktepe’yle 1-1 berabere kalan kırmızı-lacivertliler, Şanlıurfa’ya 3-0, Hacettepe’ye 1-0 mağlup oldu. Alınan bu sonuçların ardından Barış Şeref’in ekibi, son 6 sıradaki takımlara toplam 12 puan kaptırmış oldu.

KÖMÜRSPOR ALT BÖLÜM KARNESİ:

Galibiyet: Yok, Beraberlik: 3, Mağlubiyet: 2

Kazanılan puan: 3

Kaybedilen puan: 12

Niğde Anadolu FK-Zonguldak Kömürspor: 1-1

Zonguldak Kömürspor-Ergene Velimeşespor: 1-1

Şanlıurfaspor-Zonguldak Kömürspor: 3-0

Zonguldak Kömürspor-Sancaktepe FK: 1-1

Hacettepespor-Zonguldak Kömürspor: 1-0

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi