Zonguldak Kömürspor bu sezon evinde bambaşka bir profil ortaya koyuyor. Şenol Demir ve ekibi, mücadele ettiği Kırmızı grupta geride kalan 6 maçın 3’ünü oynadığı Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda hiç puan kaybetmedi. 3’te 3’lük galibiyet serisi, kırmızı-lacivertli takımı iç saha sıralamasında lider yaptı.

Geçen sezon deplasmanda kazanıp evinde kazanamayan Zonguldak Kömürspor, bu sezon tam tersi bir durum yaşıyor. Kırmızı grup ekibi, bu sefer evinde puan firesi vermezken, deplasmanda kazanamaz oldu.

Ligde 6’ncı haftayı geride bırakan Zonguldak Kömürspor, 1'inci hafta Fethiyespor, 3’üncü hafta Adıyaman FK ve 6’ncı haftada İskenderunspor maçlarını Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynadı.

Temsilcimiz, bu maçlarda Fethiyespor’u 4-2, Adıyaman FK’yı 3-0, İskenderunspor’u 2-1 mağlup ederek 3’te 3’lük galibiyet serisi yakaladı. Bu maçlarda rakip kalede ürettiği 9 gole karşılık kalesinde sadece 1 gol gören Zonguldak Kömürspor, 2. Lig Kırmızı grupta iç saha sıralamasında averajla ilk sırada yer aldı. Elmas’ı, iç saha sıralamasında yine aynı puanla Fethiyespor ile İskenderunspor izliyor.

Kupa sınavı da Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda

Ligde iç sahanın en başarılı takımı olan Zonguldak Kömürspor, Ziraat Türkiye Kupası serüvenine de Karaelmas Kemal Köksal Stadı’ndan başlayacak. Kırmızı-Lacivertli takım, 2’nci eleme turu mücadelesinde 3. Lig temsilcisi Gümüşhanespor’la karşılaşacak. Karşılaşmanın başlama saati 14.30.

Tek maç eleme usulü oynanacak karşılaşmada normal sürede eşitlik bozulmadığı takdirde 15’er dakika üzerinden çift devre halinde uzatma süresine gidilecek. Uzatmalarda da eşitlik bozulmazsa, neticeyi seri penaltı atışları belirleyecek.

Zonguldak Kömürspor ile Gümüşhanespor son olarak 2020-2021 sezonunda 2. Ligde birbirlerine rakip olmuş, ilk maçı Gümüşhanespor 4-2 kazanırken, ikinci maç 1-1 berabere sona ermişti.

Trioda kadIn yardımcı hakem var

HAKEMLER TEKİRDAĞ VE İSTANBUL BÖLGESİNDEN

Öte yandan, Merkez Hakem Kurulu Ziraat Türkiye Kupası 2’nci eleme turu müsabakalarında görev yapacak hakemleri açıkladı. Kurul, Zonguldak Kömürspor-Gümüşhanespor maçına Tekirdağ bölgesi C klasman hakemi Levent Buğra Vartemel’i atadı. Vartemel’in yardımcılıklarını, yine Tekirdağ bölgesinden kadın C klasman yardımcı hakemi Sedef Aktan ile İstanbul bölgesinden C klasman yardımcı hakemi Uğur Aydoğdu yapacak. Karşılaşmanın 4’üncü hakemi, Tekirdağ bölgesinden bölgesel hakem Mete Aylıoğlu.

Zonguldak Kömürspor, kupa maçının ardından ligde 4'er gün aralıklarla 1 Ekim Cumartesi günü deplasmanda Diyarbekirspor, 5 Ekim Çarşamba günü sahasında Karacabey Belediyespor, 10 Ekim Pazar günü deplasmanda Etimesgut Belediyespor’la karşılaşıp 9’uncu haftayı geride bırakacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi