Zonguldakspor diğer bir adıyla Zonguldak Kömürspor... 1942 yılında Kömürspor adıyla kurulan, 1966 yılında Zonguldakspor, 2011 yılında Zonguldak Kömürspor adıyla şehri en üst lig seviyesinde temsil eden ayrıca kentte profesyonel tek takım olma özelliğine sahip takım, 2022-2023 sezonunun başlamasına 7 gün kala sancı dolu günler yaşıyor.

Kurulduğu ilk günden bu yana gücünü madenciden alan dolayısıyla halk dilinde “İşçi Milli takımı” diye lanse edilen Zonguldak Kömürspor, yeni futbol sezonu öncesinde mevcut imkanları göz önünde bulundurulduğunda Türkiye’de 130 profesyonel kulüp arasında durumu en kötü takım olarak öne çıkıyor.

İçinde bulunduğu şartlara rağmen şuan mücadele edebileceği en iyi ligde yer alan Zonguldak Kömürspor, 2022’nin Zonguldak’ın da stadyumidman sahası, kamp ve konaklama tesisi gibi olmazsa olmaz zorunlu ihtiyaçlardan mahrum kalmış durumda.

2.Lig temsilcisi, iç saha maçlarını oynadığı Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nı devam eden istinat duvarı yapım işi ve kısa bir süre sonra başlayacak tartan pist projesi nedeniyle kullanamıyor. Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından stadın çalışmalar bitinceye kadar futbola kapatılması, zaten idman sahası olmayan Zonguldak Kömürspor’u bir hayli zor durumda bıraktı.

Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, merkezde alternatif doğal çim zeminli saha olmadığından dolayı antrenman uygulamalarını zorunlu olarak sentetik zeminli Fener sahasında yapmak zorunda kalıyor. Sakatlığa her an davetiye çıkaran sentetik zemin, bu yönüyle hem teknik ekibin, hem de futbolcuların korkulu rüyası haline geldi.

Yine Karaelmas Kemal Köksal Stadı’na bağlı olarak 28 Ağustos’ta başlayacak 2022-2023 sezonunda iç sahadaki maçların Devrek İlçe Stadı’nda oynanma ihtimali ortaya çıktı. Şuan sadece ihtimal olan bu durumla ilgili nihai karar, 23 Ağustos Salı (yarın) günü İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından yapılacak değerlendirme toplantısında verilecek.

Öte taraftan, Zonguldak Kömürspor’daki sıkıntılar sadece stat ve idman sahasıyla bitmiyor. Kulübün bir diğer büyük sorunu ise kamp ve konaklama tesisi.

Fener mahallesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) ait binada, yapıldığı 1972 yılından bu yana kiracı olarak kalan Zonguldak Kömürspor, şuan ki mevcut haliyle tesisi kullanamıyor. Merkezde kalacak başka yer bulamayan takım, uzun süredir Kilimli’de özel bir yurtta konaklıyor.

Profesyonel lig takımı olmasına rağmen her gün ilçeden merkeze, merkezden ilçeye epey yol kat eden, üstüne üstlük iç saha maçlarını merkeze 55 kilometre uzaklıktaki Devrek İlçe Stadı’nda oynama ihtimali olan Zonguldak Kömürspor’un bu durumu için “göçebe futbol” yorumu yapıldı.

Kırmızı-Lacivert renklere gönül veren taraftar ise, takımın içinde bulunduğu durumdan hiç hoşnut değil. Özellikle iç saha maçlarının Devrek’te oynanma ihtimalinin yeniden ortaya çıkması “İşte şehrin takımına verdiği değer! Yazık çok yazık. Amatör takımdan farkımız yok. Onlar bile bizden daha iyi durumda” şeklinde tepkilere neden oldu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi