2. Lig Beyaz grupta ilk yarıyı 21 puanla 14’üncü sırada tamamlayan Zonguldak Kömürspor, devre arasıyla birlikte transfere yoğunlaştı. İkinci yarıda daha güçlü bir takımla mücadele etmek isteyen yönetim, teknik direktör Şenol Demir’in eksik mevkilere dair hazırladığı rapor doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Gündemde yer alan bir çok futbolcuyla prensipte anlaşan yönetim, bonservis problemi nedeniyle söz konusu isimleri şimdilik gizli tutuyor. Bonservis sorunu çözülür çözülmez, yeni transferler için imza töreni düzenlenip spor kamuoyuna tanıtılacak.

Öte taraftan, Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Şenol Demir, Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk ve Mali İşler Sorumlusu Adil Dilaver kulüp binasında düzenlenen basın toplantısıyla 17 hafta süren ilk yarıyı değerlendirip transfer konusuna açıklık getirdi.

Şenol hoca, 21 puanla tamamladıkları ilk yarıda birçok maçta yersiz puanlar kaybettiklerini, yoksa devreye 25 puanın üzerinde girmenin mümkün olabileceğine vurgu yaptı.

Devreye 20 puan barajının üzerinde girmenin önemine dikkat çeken kırmızı-lacivertli teknik adam, en azından kırmızı alandan kurtulup devre arasına moralli ve daha umutlu girdiklerini söyledi.

İlk yarıdan gerekli dersleri çıkarıp ikinci yarıya konsantre olduklarını dile getiren Şenol hoca, ikinci yarıda daha iyi bir Zonguldak Kömürspor izlettirmek istediklerini kaydetti.

Bunun için mevcut kadroya transfer yapılması gerektiğini belirten Demir, “Genel tablo itibariyle hedeflediğimiz 20 puanın üzerine çıktık. Daha iyi olabilir miydik kesinlikle olurduk. Birçok maçta hak etmediğimiz halde puanlar kaybettik. Belki çok iyi değildik ama çok da kötü değildik. 2. Ligde devre arası itibariyle ortalamayı tutturduk. İkinci yarıda daha iyi olabiliri. Tek amacımız ilk yarıya göre daha iyi bir Zonguldak Kömürspor izlettirmek. Altlarda olmak istemiyoruz. Hangi hoca takımının aşağıda olmasını ister ki. Play-Off yarışına ortak olabiliriz. Bakıldığında Play-Off’la arada çok fark yok. Fakat bunun için transfer yapmalıyız.” dedi.

Demir, “Hangi mevkilere ve kaç transfer yapmayı düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine, “Eksik mevkilerimiz belli. Savunma, kenar, orta saha ve forvet bölgelerine takviyelerimiz olacak. Bunu yönetime rapor olarak sundum. İkinci yarıda sıkıntı yaşamama adına bu mevkileri takviyelerle güçlendirmeliyiz. Forvet transferi olmazsa olmazımız. Gol yollarındaki üretkenliğimizi artırmalıyız. Bunun yanı sıra savunmaya, orta sahaya takviyelerimiz olacak. Hepsinin bir maliyeti var. Devre arasında futbolcu transfer etmek kolay değil. Bu yüzden transfer konusunda titiz davranıyoruz. Ama şunun bilinmesini istiyorum, yeni transferlerimiz kampa katılacak. İkinci yarının ilk yarıdan daha iyi olacağını düşünüyorum. Zor ve çetin geçecek fakat yarışın içinde olacağız.” şeklinde ifadelerde bulundu.

Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk ise, hazırlanan rapor doğrultusunda transfer çalışmalarının sürdüğünü, en kısa süre içinde anlaşılan futbolcuları kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Mali İşler Sorumlusu Dilaver, yönetim olarak kulübü ayakta tutmak için üstün gayretle çalıştıklarını, son dönemde CriptoSwaps’la yapılan anlaşmanın kulübü ekonomik yönden rahatlattığını belirtti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi