2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor’da yönetim, mali istikrarı sağlama adına alternatif kaynaklar üretti. İlk gelir kaynağını kendi içinde oluşturduğu para havuzunda 500 bin TL toplayarak elde eden yönetim, forma ve saha reklamları, şeref tribünü isme özel koltuk, kombine kart ve forma satışlarından da ekstra gelir elde edecek.

Kırmızı-Lacivertli yönetim, 2021-2022 futbol sezonu için geçerli olacak reklam anlaşmaları ve satışların ücret olarak karşılığını belirledi.

BİN 500 ADET KOMBİNE BASTIRILACAK

Salih Demir başkanlığındaki yönetim, geçtiğimiz sezonlarda uygulanan kombine kart sistemini devam ettirecek. Bu kapsamda Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanacak 18 iç saha maçında geçerli olmak kaydıyla bin 500 adet kombine kart bastırılacak.

Pandemi nedeniyle stat kapasitesinin yarısı kadar seyirci alınacağı için kombine kart fiyatları bu sezon biraz yüksek tutuldu. Sınırlı sayıda seyirci nedeniyle ücretler 500 TL olarak belirlendi. Kısa sürede satışı başlayacak olan kombinelerin tamamı satıldığı takdirde, kulüp kasasına 750 bin TL para girdisi olacak.

Kombine kartların yanı sıra kapalı tribünün protokol kısmını oluşturan bölümde yer alan koltuklar, sezonluk kişiye özel olarak satılacak. Koltuk fiyatlarını bin TL olarak belirleyen yönetim, belli sayıdaki koltuklardan da önemli bir gelir sağlayacak.

Tribüne yönelik gelir getirecek projelerin yanı sıra yeni sezonda giyilecek formalar 100 TL’den satılacak. Kulübün geçen sezon şehit madenciler adına bastırdığı “Madenci forması”nın satışı yine 100 TL olarak devam ediyor.

FORMA, ŞORT VE TOZLUK GELİR GETİRECEK

Zonguldak Kömürspor Kulübü, takımın yeni sezonda iç ve dış saha maçlarında giyeceği formaları gelir kapısı olarak değerlendirecek. Formanın göğüs, sırt, kol, şortun paça ve tozluğa (çorap) alınacak reklamlar, kulüp kasasını güçlü hale getirecek.

Söz konusu reklamların fiyatları, forma göğüs 300 bin TL ile 500 bin TL, forma sırt 150 bin TL ile 250 bin TL, forma kol 75 bin ile 100 bin TL, şort paça 50 bin TL, tozluk 25 bin TL olarak belirlendi.

EN BÜYÜK BEKLENTİ SAHA REKLAMLARINDAN

Kırmızı-Lacivertli yönetimin gelir kaynakları arasında en çok önemsediği konulardan biri saha reklamları. Geçmiş sezonlarda da uygulanan fakat beklentinin altında kalan saha reklam çalışması, bu sezon organize ve planlı bir şekilde yapılacak.

Duvar panosu, tel örgü, saha kenarı, kale arkası sağ ve sol taraf olarak kategorilere ayrılan saha reklamlarının fiyatları 10 bin TL ile 100 bin TL arasında değişiyor.

Duvar panosunu 10 bin TL olarak belirleyen yönetim, tel örgü reklamlarını 15 bin TL, saha kenarı reklamlarını 20 ve 30 bin TL, kale arkası reklamlarını 100 bin TL olarak kesinleştirdi.

Fiyatların belirlenmesinin ardından dört koldan çalışmalara başlayan Zonguldak Kömürspor yönetimi, hem il geneli, hem de il dışı bağlantılı görüşmelerini sürdürüyor. Kombine kart, özel koltuk, saha reklamı olmak üzere şuan belirli bir sayıya ulaşıldı. Kulübe destek olan kişi veya kurumlar, yönetim tarafından önümüzdeki günlerde spor kamuoyuna açıklanacak.

15 ila 20 arasında futbolcu transferi yapılacak... Bu da yüklü bir maliyet demek

TRANSFERLER İÇİN SICAK PARA LAZIM

Öte yandan, yeni sezon kadrosu için 15 ila 20 arası transfer yapmak zorunda olan Zonguldak Kömürspor’da yönetim, futbolcu pazarında oluşan yüksek rakamlardan şikayetçi. Transfer maliyetlerinin hesaplanan seviyenin üzerinde olması yönetimi ekonomik yönden zorluyor. Dolayısıyla söz konusu projelerden kısa vadede elde edilecek gelirler, hem transfer görüşmelerinin hız kazanmasını sağlayacak, hem de ekonomik yönden yönetimin işini kolaylaştıracak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi