Zonguldak Kömürspor’da yönetimin yarın yapacağı yönetim kurulu toplantısında iç ve dış transfer konusu masaya yatırılacak. Sportif AŞ ve dernek yönetiminin birlikte yürüttüğü çalışmalar kapsamında öncelik iç transfere verilecek. Hafta başında Hakan Çevik, Emre Kara ve Aykut Emre Yakut’la anlaşıldığını spor kamuoyuna duyuran kırmızı-lacivertliler, forvet pozisyonu için düşündüğü Haluk Türkeri’nin transfer işini bitirmek istiyor. Geçen sezon ki mevcut kadronun golcü ismiyle yapılan ilk görüşmeden olumlu sonuç çıkmamıştı.

FORVETTE HALUK İLK SIRADA

Parasal konuda yaşanılan anlaşmazlıkta orta yolu bulmak isteyen Zonguldak Kömürspor yönetimi, söz konusu bu transferde neticeye varırsa forvet mevkiindeki açığı kapatacak.

Haluk’un yanı sıra uzun lig maratonu göz önünde bulundurularak ikinci bir forvet transferi için nabız yoklanacak. Bütçe ve şartlar elverirse ileri uçta alternatif ve rekabet olması adına ikinci forvet oyuncusu kadroya dahil edilecek. Mevcut kadroda yer alan Tezcan Gökmen, bu bölgede yine alternatifler arasında olacak.

SİNAN OLMAZSA YENİ BİR KALECİ ALINACAK

Forvet açığını mevcut kadrodan Haluk Türkeri ile kapatmak isteyen Zonguldak Kömürspor, daha sonra dış transfere yönelecek. 1 numaralı pozisyon için mevcut kaleci Sinan Ören gündemde. Tecrübeli kalecinin durumu 12 Temmuz Pazartesi günü netlik kazanacak. Dolayısıyla Zonguldak Kömürspor, şimdilik kaleci transferini askıya almış durumda. Eskişehirspor’a transferi söz konusu olan Sinan’ın Zonguldak Kömürspor’da kalma durumu da var. Tecrübeli eldiven, Zonguldak Kömürspor’a veda ederse, kırmızı-lacivertli yönetim yeni bir kaleci transfer edecek. Böylelikle yeni sezonda Zonguldak ekibinin kalesi, yeni transferle mevcut genç eldiven Yüksel Egemen Yaylı’ya emanet olacak.

SAVUNMAYA ‘TECRÜBE’ AYARI!

Forvet ve kaleci mevkileri için önceliği Haluk Türkeri ve Sinan Ören’e veren Zonguldak Kömürspor, savunma bekleri için deneyimli isimler tercih edecek. Geçen sezon özellikle sağ bekte büyük sıkıntı yaşayan 2. Lig ekibi, bu kez aynı hataya düşmek istemiyor. Aynı şey sol bek için de geçerli olacak. Bu iki mevkiyi fazlasıyla önemseyen yönetim, transferleri teknik direktör Cafer Aydın’ın sunacağı transfer listesine göre gerçekleştirecek.

Stoper pozisyonunda Hakan Çevik’le yola devam eden kırmızı-lacivertli ekip, Çevik’e partner olarak yine tecrübeli bir isim üzerinde duracak.

ORTA SAHA SİL BAŞTAN!

Kale ve savunmayı deneyimli futbolculardan kurmayı planlayan Zonguldak Kömürspor’un orta sahası yeni baştan oluşturulacak. Bu mevkide Aykut Emre Yakut ve Emre Kara’yla yola devam eden Zonguldak Kömürspor, kanat oyuncu, 8 ve 10 numara pozisyonlarını Cafer hocanın oyun sistemine göre gerçekleştirecek.

ZONGULDAKLILAR’A HALA TEKLİF GİTMEDİ!

Öte yandan geçen sezon zaman zaman stoper, zaman zaman ön libero oynayan Berkan Akdeniz ile orta saha oyuncusu Hüseyin Yılmaz’ın transfer durumları belirsizliğini koruyor. Bonservisleri elinde bulunan Zonguldaklı iki futbolcuya şuana kadar yönetimden bir teklif gitmiş değil. 2. Ligde 200’e yakın resmi maçı bulunan iki tecrübeli futbolcunun her halükarda takımda kalması bekleniyor. Aksi durumda kırmızı-lacivertli takımda “Zonguldaklı futbolcu” pozisyonunda bir tek Tezcan Gökmen kalacak.

KADRO 21 TEMMUZ’A KADAR ŞEKİLLENECEK

En az 15 futbolcu transfer etmesi beklenen Zonguldak Kömürspor’da söz konusu mevkiler için yapılması zorunlu transferlerin 21 Temmuz Çarşamba gününe kadar yüzde 90 oranında bitirilmesi planlanıyor. Zaten teknik direktör Cafer Aydın da yeni sezon kamp hazırlıkları için toplanma tarihini 21 Temmuz olarak belirledi.

KADRO ŞİŞKİNLİĞİNDEN KAÇINILACAK

Geçen sezon hem sezon başı, hem devre arası yaptığı futbolcu transferleriyle 35 kişilik kadro oluşturan Zonguldak Kömürspor, kadro şişkinliğinin oluşmaması için bu sezon böyle bir yol izlemeyecek. Kadroyu gereksiz yere doldurmaktan ziyade yerli yerinde transfer tercihiyle nokta atışı yapmak isteyen yönetim, böylelikle hem bütçeyi zorlamayacak, hem teknik direktör Cafer Aydın’ın işini kolaylaştıracak.

Kadro fazlalığı nedeniyle geçen sezon antrenmanlarda büyük sıkıntılar yaşanmış, kadroya giremeyen futbolculardan yeteri kadar verim alınamadığı gibi bu futbolcular geri dönüş sağlayamamıştı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi