Akhisarspor ve Pendikspor yenilgileriyle kötü bir start yapan Zonguldak Kömürspor, sezonun ilk galibiyetini Uşakspor karşısında almak istiyor. 19 Eylül Pazar günü iç sahada verilecek 3 puan mücadelesine sıkı şekilde hazırlanan kırmızı-lacivertli takım, ilk iki maçı unutup lig yeni başlıyormuş düşüncesiyle oynayacak.

Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda taraftarının önünde arzu ettiği 3 puana ulaşıp ilk galibiyetini elde etmek isteyen teknik direktör Cafer Aydın, galibiyete odaklı antrenman programlarıyla takımı zorlu 90 dakikaya hazırlıyor. Akhisarspor ve Pendikspor karşısında hak etmedikleri yenilgiler aldıklarını düşünen Aydın, özellikle Pendikspor maçının ikinci yarısında ortaya konulan futbolun devamı halinde istedikleri galibiyete çok rahat ulaşacakları inancını taşıyor. Bu inancını antrenmanlarda futbolculara doğrudan yansıtıp, motivasyonu artıran kırmızı-lacivertli hoca, rakibe dair edinilen bilgi ve analizler dahilinde farklı taktik stratejiler geliştirip, uygulamaya koyuyor.

Galibiyet hırsına büründüler

İlk iki maçta sergilenen futbolun karşılığını skor anlamında alamayan Zonguldak Kömürspor, bu kez şeytanın bacağını kıracak. Peş peşe alınan iki yenilginin izlerini üzerlerinden atan futbolcular, ikinci iç saha maçında lig sanki yeni başlıyormuş düşüncesiyle oynayacak. Taraftara sezonun ilk 3 puan sevincini yaşatmak isteyen kırmızı-lacivertliler, Pazar günü şartlar ne olursa olsun güzel futbol oynayıp, karşılığını galibiyetle almanın arzusu içinde. Mental yönden sadece Uşakspor maçına odaklanıp, üst seviyede konsantre içinde oldukları görülen futbolcuların saha uygulamalarındaki hırs ve performansları galibiyete yönelik umutları artırıyor.

Geçen sezon bir galibiyet, bir yenilgi var

UŞAKSPOR’LA 3’ÜNCÜ BULUŞMA

Zonguldak Kömürspor, Uşakspor’la 3’üncü kez karşılaşacak. İki takım arasında geçen sezonki maçlarda karşılıklı galibiyetler var.

Bu sezon olduğu gibi geçen sezon yine Beyaz grup temsilcileri olarak birbirlerine rakip olan Zonguldak Kömürspor ile Uşakspor arasındaki ilk maç 18 Kasım 2020 tarihinde Uşak’ta oynandı. 5 golün atıldığı maçı, ev sahibi ekip 3-2 kazandı.

İlk maçı kaybeden Zonguldak Kömürspor, bu maçın rövanşını 24 Mart 2021 tarihinde Devrek İlçe Stadı’nda oynadı. Kırmızı-Lacivertli takım, bu kez 1-0’lık skorla kazanan takım oldu.

7 ay aradan sonra 3’üncü kez karşı karşıya gelecek iki takım arasındaki mücadele, 19 Eylül Pazar günü saat 15.30’da Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanacak.

Uşakspor’u, 2019-2020 sezonunda Zonguldak Kömürspor’da görev yapan Serkan Afacan çalıştırıyor.

Afacan yönetimindeki Uşakspor, bu sezon Amed Sportif’le oynadığı ilk maçı 3-1 kaybetti. İkinci haftayı maç yapmadan BAY geçen Uşakspor, Zonguldak deplasmanında ikinci 90 dakika sınavını verecek.

Zonguldak Kömürspor ile Uşakspor, 18 takımlı grupta puansız 6 takım arasında yer alıyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi