Son dakikalara doğru bir anlık konsantrasyon eksikliği, bir anlık dalgınlık pahalıya patlıyor. Tam da galibiyet alacağımız ya da berabere kalacağımız bir çok maçta maalesef önemli puanlar yitirildi.

Beyaz grupta, kendisi gibi alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Niğde Anadolu FK’yla 86’ncı dakikada yediği gol üzerine 1-1 berabere kalarak iki önemli puan bırakan Zonguldak Kömürspor, bu sezon son dakikalarda yediği gollerle dikkat çekiyor. Dün ki maçta yenilen son dakika golüyle birlikte Kırmızı-Lacivertli takımın 86’ncı dakika ve sonrasında yediği gol sayısı 6’ya çıktı.

Zonguldak ekibi, ikinci yarının ikinci hafta maçında deplasmanda Niğde Anadolu FK’nın konuğu oldu. İlk yarıda 2-1 yendiği rakip karşısında galibiyeti tekrarlamak isteyen temsilcimiz, ilk 45 dakikayı 0-0 bitirdiği maçın 75’inci dakikasında Haluk Türkeri’nin penaltı golüyle 1-0 öne geçti. Son çeyrekte atılan golle galibiyete çok yaklaşan Zonguldak Kömürspor, yine son dakika golünün kurbanı oldu. Maçta 86’ncı dakika gösterirken kalesinde yaşadığı karambol üzerine golü gören Zonguldak, 3 puanla ayrılabileceği maçta 1 puana razı oldu.

Bu maçta yenilen 86’ncı dakika golüyle Zonguldak Kömürspor’un, sezon başından bu yana son 4 dakikada yediği gol sayısı 6’ya yükseldi. Beyaz grup ekibi, 5’inci haftada 1-0 kaybedilen Sancaktepe maçında 90 artıda, 6’ncı haftada yine aynı skorla mağlup olunan Amed Sportif maçında 87’nci dakikada, 11’inci haftada 4-2 kaybedilen Gümüşhanespor maçında 90 artıda (2 gol), 17’nci haftada 3-1 kaybedilen Kocaelispor maçında 90 artıda ve son olarak 21’inci haftada 1-1 berabere biten Niğde Anadolu FK maçında 86’ncı dakikada kalesinde şok goller gördü. Bu goller nedeniyle berabere bitmesi güçlü ihtimal olan Sancaktepe ve Amed Sportif maçlarında 1’er puan, Niğde Anadolu FK maçında 2 olmak üzere toplam 4 puan eksi haneye yazıldı.

Bu maçlarda kaybedilen puanlar olmasaydı puantajda +4 puan daha olacak, takım şuan 25 puanla Çorum FK (26) ve Kahramanlaraşspor’un (26) hemen ardından 12’nci sırada yer alıp, puantajda üst sıralara yükselme şansını artıracaktı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi