Transferde maddiyattan çok maneviyatı tercih eden Sinan Ören, 3 sezondur kalesini koruduğu Zonguldak Kömürspor’dan vezgeçmedi. Zonguldak’ı ikinci evi gibi gören tecrübeli eldiven, kulübün teklifine koşulsuz şartsız ‘evet’ dedi.

ZONGULDAK Kömürspor, 3 yıldır kaleyi koruyan tecrübeli file bekçisi Sinan Ören’le yeniden anlaşmaya vardı. Sportif AŞ Başkanı Hakan Hürfikir, teması hiç kesmediği tecrübeli eldivenle dün akşam kesin anlaşmaya vardı.

Kömürspor yönetimi, Hakan Çevik ve Berkan Akdeniz’den sonra iç transferde kaleci Sinan Ören’le de yeni sezon için el sıkıştı. Sportif AŞ Başkanı Hürfikir, yeni sezon kadrosunda ilk sırada düşündüğü Sinan’la dün akşam bir araya geldi. Yeni sezona dair planlamanın yapıldığı görüşmede Sinan, artık ikinci evi olarak gördüğü Zonguldak Kömürspor’la devam kararı aldı.

Lacivert-Kırmızılı renkler altında 4’üncü sezonunu yaşayacak olan Sinan, 2016-2017 sezonundan bu yana kalesini koruduğu Zonguldak Kömürspor’da ilk sezon 29, ikinci sezon 25, üçüncü sezon 26 olmak üzere toplamda 80 resmi maçta görev alırken, 7 bin 31 dakikalık performans sergiledi.

Öte yandan, Sinan Ören transferini ŞAFAK Spor’a değerlendirdi. Zonguldak Kömürspor’la yeni bir serüvene hazırlanacağını dile getiren tecrübeli kaleci, “3 sezondur Zonguldak Kömürspor’un başarısı için ter döküyorum. Zonguldak benim artık ikinci evim. Bu süreçte çok kulüpten teklif aldım, görüştüklerim dahi oldu. Fakat Zonguldak Kömürspor ve Zonguldak huzuru yakaladığım yer. Yeniden Zonguldak tercihimde camianın faktörü etkili oldu. Bu büyük kulüpte kaptanlık gibi önemli bir sorumluluk üstlendim. Taraftarla aramızda sıkı bir bağ var. Ben onları, onlar da beni sevdi. Yeniden Zonguldak’ta olmak heyecan verici olacak” dedi.

Kaptan, kulübün içinde bulunduğu imkansızlıklara da değindi, şehrin önde gelen isimlerinin kulübün etrafında birleşmeleri gerektiğini kaydetti. Zonguldak Kömürspor’un lig atlayabilmesi için kenetlenmenin gerekliliğine dikkat çeken Kaptan, “Oradaki şartlar çok zor. Bu zorluklara rağmen koşulsuz şartsız teklifi kabul ettim. Kendimi Zonguldak Kömürspor’un bir parçası olarak görüyorum. Dolayısıyla herkes kadar ben de kulübün iyi yerlere gelmesi için sorumluyum. Valimiz, Belediye Başkanımız bize öncü olursa, bu kulübü çok iyi yerlere taşıyabiliriz. Artık kademe atlamalıyız. Biz futbolcular olarak fedakarlıklar yapıyoruz. Şehirden de bu fedakarlığı görmek istiyoruz” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi