Zonguldak Kömürspor’un 1 numaralı mevkiinde hesapta olmayan sürpriz ayrılık. Kırmızı-Lacivertli takımın 2022-2023 sezonu için 1461 Trabzon’dan transfer ettiği 33 yaşındaki kaleci Mustafa Hoşoğlu, Zonguldak Kömürspor serüvenini başlamadan bitirdi. Hoşoğlu, ligin başlamasına az bir zaman kala yönetimle yaptığı görüşmenin ardından Zonguldak Kömürspor’la yollarını ayırdı.

En kritik noktalardan biri olarak görülen kalede yaşanan ayrılık üzerine oluşan açık, kırmızı-lacivertlilerin transfer hesaplarında değişikliğe neden oldu. Kanat, defansif orta saha ve santrafor transferi planlayan 2. Lig ekibinde listeye kaleci de dahil edildi. Bu doğrultuda 8 Eylül’de sona erecek birinci transfer dönemi sonuna kadar diğer mevkilerle birlikte 1 numaraya da takviye yapılacak.

Mustafa devam etse de Egemen oynayacaktı

Öte yandan, yeni sezon öncesi Mustafa Hoşoğlu’yla tatlı bir rekabete giren mevcut kaleci Egemen Yaylı, meslektaşının ayrılığı üzerine 1 numaranın ilk ismi oldu. Zaten Mustafa devam etse de Fethiyespor’la 28 Ağustos’ta oynanacak sezonun ilk maçında kalede Egemen olacaktı.

Geçen sezon son 13 maç olduğu gibi bu sezonda da 1 numaranın koruyucusu olacak Egemen, tam performans ve yüzde 100 konsantrasyonla 90 dakika mücadelesine hazırlanıyor. İyi bir sezon başlangıcı yapmayı arzulayan genç file bekçisi, iç sahadaki mücadele kalesini kapalı tutup alınacak puan ya da puanlarda pay sahibi olmak istiyor.

Elmas’ın bir diğer genç kalecisi Ali Mert Tuncer de, Fethiyespor maçında ikinci kaleci sorumluluğu üstlenerek kulübede görev bekleyecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi