2. Lig Beyaz grup ekibi Zonguldak Kömürspor, 4’üncü haftada başlayan çıkışını 7’nci hafta itibariyle sürdürdü. İlk 3 haftayı puansız düşme hattında geride bırakan kırmızı-lacivertli takım, 7’nci hafta sonunda 10 puana ulaşarak Play-Off potasını oluşturan ilk 5’in içine girdi.

Her hafta yükselen bir başarı grafiği

4 MAÇTA 10 PUAN

Zonguldak Kömürspor, hem skor, hem de istatistiki yönden çok kötü bir ilk 3 hafta geçirdi. Akhisarspor, Pendikspor ve Uşakspor maçlarından peş peşe yenilgilerle ayrılan temsilcimiz, 4’üncü haftaya 0 puanla girdi. Bu süreçte kalesinde 5 gol gören Elmas, rakip kalede sadece 2 gol üretti. Dolayısıyla genel gol averajı da -3’e kadar düştü.

3 maçlık kötü dönemin ardından Zonguldak Kömürspor, 4’üncü haftadan itibaren büyük bir değişim yaşadı. Bunda şüphesiz ki teknik direktör değişikliğinin büyük payı oldu. Cafer Aydın’ın gönderilip yerine Şenol Demir’in gelmesiyle takımı havası adeta 360 derece değişti.

Demir yönetiminde kazanma alışkanlığı edinen Kırmızı-Lacivertli takım, 4 ila 7’nci haftalar arasında oynadığı Kırşehir Belediyespor, Nazilli Belediyespor, Ankara Demirspor ve Eskişehirspor maçlarında çok iyi çıkış gösterdi.

KAZANMAK ALIŞKANLIK HALİNE GELDİ

Deplasmanda 2-0’lık Kırşehir Belediyespor galibiyetiyle başlayan çıkış, peşine iç sahada 1-0 kazanılan Nazilli Belediyespor galibiyetiyle devam etti. Ligde 788 gün aradan sonra 2’de 2’lik 3 puan serisi yakalayan Zonguldak Kömürspor, hafta arasında Ankara Demirspor deplasmanında iki kez öne geçtiği maçı 2-2 berabere tamamladı. Bu maçta galibiyeti kaçıran taraf olan Elmas, açıkçası kazandığı 1 puana sevinmekten ziyade kaçırdığı galibiyetin burukluğunu yaşadı. Ardından dün Eskişehirspor’u konuk eden Şenol Demir ve öğrencileri, 3-1’lik net skorla istediği 3 puana ulaşarak, yenilmezlik serisini 4 maça çıkardı.

Beyaz grup ekibi, bu sezon ilk kez bir maçta 3 gol atarak kazandı. Zonguldak Kömürspor, en son 2019-2020 sezonunda 2 Şubat 2020 tarihinde İnegölspor karşısında 3 gol birden üretmişti.

RAKAMLAR İYİLEŞTİ

İlk 3 hafta puan nedir bilmeyen, genel averajda eksilere düşen Zonguldak Kömürspor, 7’nci hafta itibariyle her açıdan artıya geçti. Puanını 10’a çıkaran Zonguldak ekibi, puantajın alt bölümünden Play-Off hattını oluşturan 5’inciliğe kadar yükseldi. Ayrıca Elmas, 4 maçta 8 gol atıp, 3 gol yiyerek -3 olan genel gol averajını +2’ye yükseltti.

BU HAFTA 3 GOLLÜ GALİP GELEN TEK TAKIM

Zonguldak Kömürspor, 7’nci haftada kazanan 3 takımdan biri oldu. Kazananlardan diğer ikisini Pendikspor ile 1928 Bucaspor oluşturdu. Zonguldak Kömürspor 3 gollü galip gelen tek takım olurken, diğer ikisi 2 ve 1’er golle kazandı. Geri kalan 5 maçın hepsi berabere sonuçlandı.

Futbolseverler bu hafta toplam 20 gol izledi. 4’er golün atıldığı Zonguldak Kömürspor-Eskişehirspor (3-1) ve Amed Sportif-Şanlıurfaspor (2-2) maçları en gollü maçlar oldu. Tarsus-Uşak, 1922 Konya-Nazilli, Pazar-Kırklareli, 24 Erzincan-Kırşehir maçları karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

7’nci hafta sonunda puantajda yer değişikliği yaşandı. Pendikspor 15 puanla ilk sıradaki yerini korurken, 13’er puanlı Pazarspor ile Amed Sportif 2 ve 3’üncü basamakta sıralandı. 11 puanlı tek takım Isparta 32 Spor 4’üncü sırada, 10’ar puanlı Zonguldak Kömürspor, Kırşehir Belediyespor, Nazilli Belediyespor, 1928 Bucaspor 5, 6, 7 ve 8’inci basamakta sıralandı. Zonguldak, genel averajda 10 gol attığı için bu takımlar arasında başı çekiyor.

İlk 8’den sonra 9’ar puanlı 1922 Konyaspor ile Şanlıurfaspor, 8 puanlı Tarsus İdmanyurdu, 7’şer puanlı Akhisarspor ile Uşakspor, 6 puanlı Kırklarelispor, 5 puanlı 24 Erzincanspor geliyor.

Düşme hattında ise, 4’er puanlı Karacabey Belediyespor ile Ankara Demirspor ve 1 puanlı Eskişehirspor yer alıyor.

Grupta 8’inci hafta maçları 16 ve 17 Ekim’de oynanacak. 16 Ekim Cumartesi günkü maçlarda Ankara Demirspor-1922 Konyaspor, Pendikspor-Akhisarspor karşı karşıya gelecek. 17 Ekim Pazar mesaisinde ise, Kırklarelispor-Amed Sportif, Kırşehir Belediyespor-Tarsus İdmanyurdu, Nazilli Belediyespor-24 Erzincanspor, Uşakspor-Isparta 32 Spor, Eskişehirspor-1928 Bucaspor, Karacabey Belediyespor-Nazilli Belediyespor maçları var. Akhisarspor ile Karacabey Belediyespor 8’inci haftada BAY geçen takımlar olacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi