2. Lig Beyaz grupta Zonguldak Kömürspor, ikinci hafta maçında grubun güçlü ve iddialı takımı Pendikspor’a 3-2 mağlup oldu.

Karşılaşma, Cumartesi günü İstanbul Pendik İlçe Stadı’nda oynandı. Sezonun ilk deplasman maçına çıkan Zonguldak Kömürspor, ilk hafta Akhisarspor’la oynadığı maça göre farklı bir tertiple sahaya çıktı.

Kırmızı kart cezalısı Muhammed Ali Kol, Pendikspor maçında yer almadı. Kol’un yerine kadroya stoper Selim Şahin dahil edildi. İlk maçta ilk onbir oynayan Muhammet Çelik kulübeye çekilirken, Ertuğrul Şenlikoğlu onbir şansı buldu. Bu iki değişiklik dışında Sinan, Hakan, Osman Paşa, Sefa, Aykut Emre, Şahinali, Emre Kara, Tuğrul ve Ercüment ilk 11’de yer alan isimler oldu.

Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Cafer Aydın, geçen sezondan kalan cezası nedeniyle ilk maçta olduğu gibi deplasman maçını da yine tribünden izledi. Yedek kulübesinin hemen arkasında oturan Aydın, yardımcıları aracılığıyla taktikler verdi.

PENDİKSPOR: 3 ZONGULDAK KÖMÜRSPOR:2

STAT: Pendik İlçe

HAKEMLER: Alim Kandemir (5), Osman Baruk (5), Yusuf Susuz (5)

PENDİKSPOR: Haydar (5), Doğan Can (6), Tarık Tekdal (6), Abdurrahman (6), Volkan (5) (Dk. 46 Onur Eriş 6), Doğanay (5) (Dk. 46 Uygar 5), Serdar (7), Mesut (7) (Dk. 84 Uğur Uçar 3), Çağrı (6), Zahit (6) (Dk. 57 Kerem 5), Serdar Deliktaş (9) (Dk. 80 Görkem 3)

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: Sinan Ören (4), Selim (5), Hakan (5), Emre Kara (8), Sefa (5) (Dk. 62 Eyüp Akcan 6), Ercüment (7), Aykut Emre (6) (Dk. 71 Fatih Bektaş 6), Ertuğrul (4) (Dk. 71 Oğuzhan Matur (6), Şahinali (6), Osman Paşa (5) (Dk. 62 Atilla Yıldırım 6), Tuğrul (5)

GOLLER: Dk. 25 (P.A)-59-78 Serdar Deliktaş (Pendikspor), Dk. 67 Ercüment, Dk. 90 Atilla (Zonguldak Kömürspor)

KIRMIZI KART: Dk. 54 Çağrı (Pendikspor)

SARI KARTLAR: Dk. 24 Sinan, Dk. 76 Selim (Zonguldak Kömürspor), Dk. 76 Abdurrahman, Dk. 77 Mesut (Pendikspor)

İLK YARI PENDİKSPOR’UN OYUN ÜSTÜNLÜGÜYLE GEÇTİ

Geçen sezon 2. Ligde şampiyon olan Manisa FK ve Eyüpspor’dan yaptığı transferlerle güçlü bir kadro oluşturan Pendikspor, Zonguldak Kömürspor karşısında sezonun ilk maçını oynadı. İstanbul ekibi ilk hafta maç yapmadan BAY geçmişti.

Kadro üstünlüğü, taraftar ve ev sahibi olmanın avantajını çok iyi kullanan Pendikspor, ilk düdükle birlikte oyunda hakimiyetini kurdu. Pas yüzdesi yüksek olan rakip takım, Serdar, Zahit, Serdar gibi çabuk ve etkili ayaklarını çok iyi kullandı.

Oyunu Zonguldak Kömürspor yarı sahasında kabul eden ev sahibi takım, ilk 10 dakikalık bölümde biri korner, diğeri serbest vuruşla iki duran top kazandı fakat bunlarda etkili olamadı.

Zonguldak Kömürspor, 10’uncu dakikada ceza sahası yayına yakın yerden serbest vuruş kazandı. Hakan Çevik kale alanına ortaladı, top rakip savunmanın arasında kayboldu.

Pendikspor 17’nci dakikada sağ kanattan organize geldi. Serdar Cansu’la iyi anlaşan Zahit, kısa ve çabuk paslarla ceza sahasına girdi, boştaki Abdurrahman’ı çok iyi gördü. Kaleyi karşısına alan Abdurrahman’ın sert şutunda top üstten auta gitti. Bu, Pendikspor’un geliştirdiği ilk organize ve ciddi ataktı.

BÖYLE PENALTI MI OLUR?

23’üncü dakikaya girilirken gelişen Pendikspor atağında kaleci Sinan yerinde müdahalesiyle rakip hücum oyuncusunun topa hamle yapma şansı vermedi. Bu sırada rakip oyuncu yere düştü. Sinan’ın hiçbir teması olmamasına rağmen hakem Alim Kandemir direkt penaltı noktasını gösterdi. Bu ağır karara çok sinirlenen Sinan ve arkadaşlarının yoğun itirazı kararı değiştirmedi. Sinan, itirazlar neticesinde Sinan sarı kart gördü.

25’inci dakikada kullanılan penaltı atışında Serdar Deliktaş, etkili vuruşuyla Sinan ve meşin yuvarlağı ayrı köşelere göndererek takımını öne geçirdi. (1-0).

28’inci dakikada Pendikspor Doğanay’la korner kullandı. Ceza sahasına ortalanan topu Sefa uzaklaştırırken, Zonguldak Kömürspor’a kontratak fırsatı doğru. Aykut Emre tek başına ilerlemeye çalıştı fakat Zahit Fındık ters kademesiyle topu adeta söküp alarak tehlikeyi önledi.

30’uncu dakikada Pendikspor organize ataklarından birine çıktı. Zahit Fındık ceza sahasına yakın noktadan sert şut çıkardı fakat çerçeveyi tutturamadı.

34’üncü dakikada Zonguldak Kömürspor gole çok yaklaştı. Sol kanatta köşe gönderine yakın yerden taç kullanan konuk ekip faul atışı kazandı. 6 kişiyle gol arayan Kömürspor’da Aykut Emre ceza sahasına iyi ortaladı, Hakan ile Emre aynı anda yükseldi, Hakan'ın etkili kafa vuruşunda top üst direği sıyırıp, dışarıya çıktı.

44’üncü dakikada Zonguldak Kömürspor rakip savunmayı Emre’yle zorladı. Seri ve çabuk çalımlarla kalabalık savunmayı aşan Emre, kaleyi görür görmez şut denemesinde bulundu. Hız ve sertlik derecesi düşük olan top kaleci Haydar’ın ellerinde yumuşadı.

İlk yarı ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Zonguldak Kömürspor ikinci yarıya aynı ilk 11’le çıkarken, ev sahibi Pendik’te Doğan’ın yerine Uygar, Volkan’ın yerine Onur Eriş oyuna dahil oldu.

RAKİP, 54’ÜNCÜ DAKİKADA 10 KİŞİ KALDI

Zonguldak Kömürspor, ikinci yarıya daha istekli ve coşkulu başladı. 54’üncü dakikada orta alandan savunmanın arkasına gönderilen uzun ara pasına iyi hareketlenen Ercüment, yüzde yüz koşusuyla ceza sahasına yöneldi fakat Çağrı’nın arkadan sert müdahalesiyle yerde kaldı. Pozisyona çok yakın olan hakem elini cebine götürüp Pendiksporlu oyuncuya kırmızı kartını çıkardı. Bu dakikada ev sahibi sahada 10 kişi kaldı. Kullanılan serbest vuruşta Aykut Emre’nin şutu baraja takıldı.

59’uncu dakikada atağa kalkan Zonguldak Kömürspor orta alanda topu kaptırınca rakip ekip, Serdar Cansu ile kontraağa çıktı. Savunmayı dengesiz yakalayan Serdar topu Serdar Deliktaş’a aktardı. Golcü oyuncu, kendi yeteneği ve becerisiyle Kömürspor savunmasını ekarde etti, karşı karşıya kaldığı Sinan’a rağmen etkili vuruşla golünü attı. (2-0)

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR'U UMUTLANDIRAN GOL

67’nci dakikada Zonguldak Kömürspor’un golü geldi. Savunmanın arkasına gönderilen pası iyi değerlendiren Ercüment, yine çabuk ve seri hareketlerle ceza sahasına girer girmez yerden sert ve etkili şutuyla kaleci Haydar’ı uzak köşeden avladı. (2-1)

SERDAR DELİKTAŞ HAT-TRİCK YAPTI

78’inci dakikada faul atışında hızlı davranan Pendikspor, Zonguldak Kömürspor savunmasını dengesiz yakaladı. Bu sırada topu önünde bulan Serdar Deliktaş, kaleci Sinan ile savunmanın anlaşmazlığını fırsata çevirerek kendisinin ve takımının 3’üncü golünü kaydetti. (3-1)

82’nci dakikada Eyüp Akcan ceza sahasına ortaladı, Emre Kara savunma oyuncularına rağmen iyi yükselip topa adeta zımba gibi vurdu, top üst direği sıyırıp dışarı gitti.

90’ıncı dakikada ceza sahasına yapılan ortada Emre Kara kafayla etkili şut çıkardı, kaleci Haydar’ın müdahalesiyle boşta kalan topu Atilla Yıldırım tamamladı. (3-2). Transfer döneminin son gününde alınan Atilla, ilk maçında ilk golünü attı.

NET GOLE OFSAYT BAYRAĞI!

Uzatma süresinde beraberlik golü için yüklenen Zonguldak Kömürspor’da Oğuzhan Matur sol kenarda topu Şahinali’ye aktardı. Topu kontrol edip önüne alan Şahinali, ceza sahasına ortaladı, çizgi halindeki rakip savunmanın arasından ok gibi fırlayan Emre Kara, kalecinin önde olduğunu gördü ve kafayla aşırtarak topu ağlarla buluşturdu. Fakat ikinci yardımcı hakem Yusuf Susuz’un ofsayt bayrağını kaldırması üzerine maçın hakemi Alim Kandemir golü iptal etti. Maç esnasında ve sonrasında izlenen görüntülerde ofsayt olmadığı açık ve net görünen golün iptal edilmesi Zonguldak Kömürspor’u mutlak beraberlikten etti.

Karşılaşma, ev sahibi ekibin 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

Puan alabileceği maçtan bariz hakem hatalarıyla yenik ayrılan Zonguldak Kömürspor’da maçtan sonra hakemlere büyük öfke vardı.

Öte yandan, Akhisarspor’dan sonra gelen Pendikspor yenilgisi üzerine Zonguldak Kömürspor, ikinci haftayı da puansız geride bıraktı. Kırmızı-Lacivertli takım, 19 Eylül Pazar günü üçüncü hafta maçında saha ve seyircisi önünde Uşakspor’u konuk edecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi