2 ve 3. Ligin oynanıp oynanmayacağı kulüplerin TFF’ye sunacağı öneri dilekçelerinin ardından netleşecek. Beyaz grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un tavrı net: “Oynamak istemiyoruz”

TÜRKİYE Futbol Federasyonu’nun 2 ve 3. Ligin geleceğiyle ilgili vereceği kararda etkili olacak öneri dilekçeleri, kulüp başkanları tarafından 12 Haziran Cuma gününe kadar federasyona sunulacak. 2 ve 3. Ligde mücadele eden 83 kulübün geleceğini ilgilendiren karar, dilekçelerle ilgili yapılacak değerlendirmenin ardından TFF tarafından kulüplere ve spor kamuoyuna duyurulacak.

Liglerin oynanıp oynanmayacağı konusunda etkili olacak öneri dilekçeleri, bir bir TFF’ye ulaşmaya başladı. Beyaz grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor Kulübü de, hazırlayacağı öneri dilekçesini yarın federasyona ulaştıracak. Koronavirüs salgını nedeniyle 28’inci haftada tatil edildiğinde 36 puanla 10’uncu sırada yer alan lacivert-kırmızılı kulüp, kalan haftaların oynanmaması yönünde dilekçe hazırlayacak.

Ligde hiçbir iddiası olmayan üstelik mali yönden büyük kriz yaşayan Zonguldak Kömürspor, oynanmaması halinde 2016-17 sezonundan bu yana mücadele ettiği 2. Ligde 4’üncü sezonu geride bırakacak.

Aksi karar halinde Zonguldak ekibi, kalan 6 haftada 1922 Konyaspor, Gümüşhanespor, Pendikspor, Başkent Akademispor, Tarsus İdmanyurdu ve Afyonspor’la karşılaşacak. Gümüşhane, Başkent Akademi ve Afyon maçları deplasmanda oynanacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi