*** Ergene Velimeşespor karşısında öne geçmeyi başaran fakat üstünlüğünü skora yansıtamayan Zonguldak Kömürspor, bu şekilde tam 8 puan kaybetti. Kırmızı-Lacivertliler, ligin geride kalan bölümünde 4 maçta üstün duruma geçti fakat bu maçların tamamını berabere bitirdi.

2. Lig Beyaz grupta alt sırayla bağını bir türlü koparamayan Zonguldak Kömürspor, galibiyetle başladığı ligin ikinci yarısında iki maç üst üstte berabere kaldı. Kırmızı-Lacivertli takım, üstelik bu iki maçta da skor üstünlüğünü yakalama başarısı gösterdi fakat bu üstünlüğünü skora yansıtamadı.

22’nci hafta maçında dün sahasında kendisi gibi alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Ergene Velimeşespor’u konuk eden Zonguldak Kömürspor, mutlak galibiyet hedefiyle oynadığı maçta 5’inci dakikada Haluk Türkeri’nin golüyle öne geçti. Fakat vasat bir futbol sergileyen takım, erken dakikada gelen golün devamını getiremedi, üstüne üstlük 65’inci dakikada kalesinde golü gördü. 1-1 biten maçla birlikte Zonguldak Kömürspor, evinde iki önemli puan bıraktı.

Geçen hafta Niğde Anadolu FK beraberliğinin ardından Ergene Velimeşespor’la da yenişemeyen Zonguldak Kömürspor, puanını 22’ye çıkardı. Rakipler arasında yer alan Sancaktepe FK’nın haftayı yenilgiyle kapatması üzerine Kömürspor, beraberliğe rağmen puantajda bir basamak yükselerek 12’nciliğe yerleşti.

ÇOK PUANLAR VERDİK

Öte yandan Zonguldak Kömürspor, bu sezon öne geçmesine rağmen galibiyetle sonuçlandıramadığı maçlarla dikkat çekiyor. Kırmızı-Lacivertli takım ilk yarıda Ergene Velimeşespor (1-1), Kahramanmaraşspor (2-2), ikinci yarıda ise Niğde Anadolu FK (1-1) ve son Ergene Velimeşespor (1-1) maçlarında skor üstünlüğünü neticeye yansıtamadı.

3’üncü haftada deplasmanda Ergene Velimeşespor’la oynanan maçta 53’üncü dakikada Batuhan Yılmaz’ın golüyle 1-0 öne geçen Zonguldak Kömürspor, 68’inci dakikada yediği gol üzerine sahadan 1-1 berabere ayrıldı.

14’üncü haftada denk gelen erteleme maçında deplasmanda Kahramanmaraşspor’un konuğu olan Kömürspor ekibi, 9 ve 21’inci dakikalarda Emre Kara’nın ayağından bulduğu gollerle 2-0 öne geçmeyi başardı. İki farklı üstünlükle büyük avantaj yakalayan Kömürspor, buna rağmen 3 puana ulaşamadı. 35 ve 45’inci dakikalarda kalesinde iki gol görerek rakibin eşitliği sağlamasına izin veren Zonguldak Kömürspor,  ikinci yarıda gol bulamayınca 1 puana razı oldu.

Kırmızı-Lacivertliler, 21’inci haftada deplasmanda konuk olduğu Niğde Anadolu FK karşısında 75’inci dakikada Haluk Türkeri’nin penaltı golüyle 1-0’ı yakaladı. Bitime 15 dakika kala atılan golle galibiyete çok yaklaşan Zonguldak, 86’ncı dakikada kalesinde yediği golle öne geçtiği bir maçta daha 3 puana ulaşamadı.

Kömürspor’un bu serisi 22’nci haftada Ergene Velimeşespor maçıyla devam etti. Bu kez iç sahada oynanan maçın 5’inci dakikasında öne geçmeyi başaran Beyaz grup ekibi, kalesini yine gole kapalı tutamadı ve 65’inci dakikada yediği gol üzerine 90 dakika mücadelesini 1-1 noktaladı.

Bu yönüyle grupta ender takımlardan biri olan Zonguldak Kömürspor, puan hanesine yazdırdığı 4 puandan çok, kaybettiği 8 önemli puanla ön plana çıktı. Eğer bu maçlar galibiyetle neticelenmiş olsaydı, Kömürspor şuan puantajda 30 puanla 10’uncu sırada yer alacaktı.

Zonguldak Kömürspor, ikinci yarının ilk 3 haftasında ilk yarıda olduğu gibi 5 puan topladı

İLK YARININ KOPYASI

Diğer yandan Beyaz grup temsilcisi, ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarının ilk üç haftasında da 5 puan topladı.

İlk yarıda İnegölspor (0-0), Niğde Anadolu FK (2-1) ve Ergene Velimeşespor’la (1-1) oynanan maçlardan 1 galibiyet, 2 beraberlikle 5 puan elde eden Kömürspor, ikinci yarıda aynı maçlarda İnegölspor’u 2-1 yenerken, Niğde Anadolu FK ve Ergene Velimeşespor’la 1-1 berabere kalarak hanesine +5 puan yazdırdı.

Kömürspor, 3 maçlık yenilmezlik serisinin ardından Ankara Demirspor, Sancaktepe FK, Amed Sportif, Erzincanspor ve Hekimoğlu Trabzon maçlarından hiç galibiyet çıkaramamıştı. Bu haftadan itibaren yine aynı periyoda girecek olan temsilcimiz, Ankara Demirspor, Amed Sportif ve Erzincanspor’la deplasmanda, Sancaktepe FK ve Hekimoğlu Trabzon’la iç sahada karşılaşacak.

İlk yarıda bu 5 maçtan sadece 1 puan çıkaran Kömürspor’un, ikinci yarıdaki 5 maçlık periyottan kaç puan toplayacağı şimdiden futbolseverlerin kafasında büyük merak uyandırdı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi