Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda zemin yenileme ve tartan pist iyileştirme çalışmalarının yapılacak olması nedeniyle Zonguldak Kömürspor, 2020-2021 futbol sezonunda iç saha maçlarını Devrek İlçe Stadı’nda oynayacak.

2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un iç saha maçlarına ev sahipliği yapan Karaelmas Kemal Köksal Stadı, zemin yenileme ve tartan pist iyileştirme çalışmaları nedeniyle futbola kapatıldı. İhale sürecinin peşine başlayacak çalışmalar dolayısıyla Zonguldak Kömürspor, 2020-2021 futbol sezonunda iç saha maçlarını 2. Lig standartlarına uygun kriterlere sahip Devrek İlçe Stadı’nda oynayacak.

Zonguldak Kömürspor, geçmiş sezonlarda Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda tribün yapım işi nedeniyle Devrek İlçe Stadı’nda bir çok kez maç tecrübesi yaşamıştı.

İlk yarıda 9 maç Devrek’te

2. Lig ekibi, 20 Eylül’de başlayacak sezonu Bursa deplasmanında İnegölspor maçıyla açacak. Temsilcimiz bu maçın peşine iç sahadaki ilk maçta 27 Eylül Pazar günü Devrek İlçe Stadı’nda Niğde Anadolu FK ile karşı karşıya gelecek.

Lacivert-Kırmızılı takım, daha sonraki haftalarda Devrek İlçe Stadı’nda Ankara Demirspor, Amed Sportif, 24 Erzincanspor, Şanlıurfaspor, Hacettepespor, Sarıyer, Çorum FK, Afjet Afyonspor’u ağırlayacak.

Kömürspor, ikinci yarıda ise İnegölspor, Ergene Velimeşespor, Sancaktepe FK, Kahramanmaraşspor, Hekimoğlu Trabzon, Uşakspor, Gümüşhanespor, Manisa FK ve Kocaelispor’a konuk edecek.

İşte Zonguldak Kömürspor’un ilk yarıdaki iç saha maç takvimi:

2.HAFTA: (27 Eylül) Niğde Anadolu FK (E)

4.HAFTA: (11 Ekim) Ankara Demirspor  (E)

6.HAFTA: (18 Ekim) Amed Sportif (E)

8.HAFTA: (1 Kasım) Anagold 24 Erzincanspor  (E)

10.HAFTA: (11Kasım Çarşamba) Şanlıurfaspor (E)

12.HAFTA: (22 Kasım) Hacettepespor  (E)

15.HAFTA: (9 Aralık Çarşamba) Sarıyer  (E)

17.HAFTA: (20 Aralık) Çorum FK (E)

19.HAFTA: (3 Ocak 2021) Afjet Afyonspor  (E)

İlçe stadını yeni sezonda yoğun maç trafiği bekliyor

BÖLGESEL AMATÖR LİG MAÇLARI DA OYNANACAK

Öte yandan, Devrek İlçe Stadı’nda 2020-2021 futbol sezonunda sadece 2. Lig müsabakaları değil, Bölgesel Amatör Lig maçları da oynanacak. Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Devrek Belediyespor’un iç saha maçları oynadığı Devrek İlçe Stadı, maç trafiği yönünden yoğun bir futbol sezonu geçirecek. 2. Lig ve Bölgesel Amatör Lig maçlarının aynı haftada çakışması halinde Devrek Belediyespor’un maçları Cumartesi günü, Zonguldak Kömürspor’un ise Pazar günü oynayacak.

Bu arada Devrek Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü, yoğun maç trafiğinin yaşanacağı statta zemin bakım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Zeminin mevcut son haliyle iyi bir görüntüye sahip olduğu görüldü.

Diğer taraftan, yeni futbol sezonunda hem profesyonel, hem de amatör futbol müsabakalarına koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında seyirci alınmayacak. Bu yönüyle bakıldığında Devrek'te, 2. Lig ve Bölgesel Amatör Lig karşılaşmaları boş tribünler önünde oynanacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi