Erteleme maçından 1 puan çıkaran Barış Şeref’in hedef rotasında lider Manisa var. Takımı yarın ki zorlu müsabakaya hazırlayan genç hoca, şuana kadar hiç yenilgisi olmayan Manisa ekibine sürpriz yapmak istiyor. Zonguldaklı hoca, galip gelmesi halinde bu sezon Manisa’yı yenen ilk teknik adam olacak.

ZONGULDAK Kömürspor’un teknik sorumlusu Barış Şeref, yarın lider Manisa ile oynayacakları zorlu 90 dakika öncesi konuştu. Genç hocanın aklındaki düşünce, güçlü rakipten puan ya da puanlar koparmak.

Kırmızı-Lacivertli takımla 5’inci sınavına çıkacak Zonguldaklı hocanın bu sefer ki rakibi yenilgisiz lider Manisa FK. Oynadığı 15 maçta hiç yenilgisi bulunmayan rakip, yarın ki mücadelenin favorisi olarak gösteriliyor. Ev sahibi ekibin farklı galip geleceğini düşünenler bile var.

Fakat Barış Şeref olaya hiç de böyle bakmıyor. Futbolculara ve takıma güveni tam olan genç hoca rakipten hiçbir şekilde çekinmiyor. Rakibin her yönüyle üstün olmasına karşın neticede Zonguldak Kömürspor’a karşı oynayacağının bilinmesini isteyen Şeref, küçük görülmelerinin kabul edilebilir bir yanının olmadığını belirtti.

Karşılaşmaya tam kadro hazırlandıklarını, takımda moral-motivasyonun üst seviyede olduğunu vurgulayan Kömürsporlu hocanın aklında çarpışan, mücadeleyi hiç bırakmayan, kazanma isteği ve arzusu üst noktada olan bir takım profili var. Hafta arası maçına takımı bu düşünceler doğrultusunda hazırlayan Şeref, her fırsatta yaptığı konuşmalarla futbolculara özgüven yüklemesi yaparak motiveyi yükseltmeye çalışıyor.

Kazanırsak kendimizi bir kez daha tüm Türkiye’ye göstermiş oluruz

HAYALLERİ BÜYÜK

Sezonun en zor maçlarından biri olsa da beklentilerini puan üzerine oluşturan Kırmızı-Lacivertli hoca, Manisa FK’nın yenilmeyecek bir takım olmadığını kaydetti.

90 dakika mücadelesinin kazanılması halinde Zonguldak Kömürspor’un tüm Türkiye’ye kendisini göstereceğini ve adını bir kez daha başarıyla duyuracağını aktaran Şeref, “Bakıldığında Manisa FK çok iyi bir takım. Tecrübeli futbolculara sahip. Ekonomik yönden de durumları çok iyi. Ligdeki konum ve mevcut şartlar itibariyle Manisa’nın Zonguldak Kömürspor’u yenmesi fazla ses getirmez. Fakat bizim Manisa FK’yı yenmemiz sadece Zonguldak’ta değil, tüm Türkiye’de büyük ses getirir.” dedi.

“TAKIM OYUNUNU OYNARSAK İSTEDİĞİMİZİ ALIRIZ”

Cumartesi günü 2-2 berabere biten Kahramanmaraşspor maçının hemen ardından bu maçı unuttuğunu ve Manisa’ya odaklarını söyleyen Barış Şeref, büyük hayaller beslediğini, en büyük arzusunun bugüne kadar hiçbir takımın yenemediği Manisa’yı yenmek olduğunu dile getirdi.

Manisa’dan çekinmediklerinin altını çizen Şeref, “Düşünün bugüne kadar hiçbir takımın yenemediği Manisa’yı biz yeniyoruz. Şunu da belirtmek istiyorum, Manisa FK yenilmeyecek bir takım değil. Neden ilki bizim takım başarmasın ki? Bizim takımımız da bakıldığında iyi oyunculardan kurulu. Size bugün takımımdan bütün teknik direktörlerin almak isteyeceği 10 tane futbolcu ismi sayabilirim. O halde neden Manisa’dan çekinelim? Çarşamba günü Manisa’da sahada çarpışan, kazanma isteği yüksek, sonuna kadar mücadele eden bir Zonguldak Kömürspor göreceksiniz. Ben takıma ve futbolculara güveniyorum. Manisa’dan puan ya puanlar çıkarabiliriz. Bunu hayal olarak görmüyorum. 1 puan alırsak herkes bizi tebrik eder. 3 puan alırsak tüm Türkiye bizi konuşur. Eğer konuşulacaksak bu maçta konuşulmalıyız. Zonguldak’a yakışır bir futbol oynayacağız. Fazlasıyla önemsediğimiz bir maç. 4 maçtır bu takımın başındayım. Kabuk değiştirdiğimizi düşünüyorum. Futbolculara kim olduklarını anlattık. İyi futbolcular olduklarını, istediklerinde çok şeyler başarabileceklerini aktardık. Özgüvense özgüven. Biz kendimize güveniyoruz. Takım oyununu ortaya koyduğumuz müddetçe Manisa’yla kafa kafaya oynarız. Herkes birbirine güvenecek. Herkes birbirinin açığını kapatacak.  Kimseden korkacak, çekinecek değiliz. Çıkacağız, sahada yapılması gereken neyse yapacağız. Yeri gelecek çarpışacağız.” diye konuştu.

"HER MAÇA GALİBİYET HESABIYLA ÇIKIYORUZ"

4 maçta 5 puan alan Kırmızı-Lacivertli hoca, ilk yarı bitimine kadar oynanacak 4 maçtan hedeflenen puanın sorulması üzerine, “Daha önce de dediğim gibi uzun vadeli hedeften ziyade kendimize maç maç hedefler koyduk. Kahramanmaraşspor maçını kazanmak istemiştik berabere bitti. Manisa maçından puanlar hedefliyoruz, sonucu hep birlikte göreceğiz. Tabiki de her maça kazanmak için hazırlanıyoruz ve oynuyoruz. Mutlak puan almak zorunda olduğumuz maçlar var. Bu yarışta Manisa bizim rakibimiz değil dolayısıyla alacağımız puan ya da puanlar ekstra olur. Ama iç sahada oynayacağımız bir Çorum, bir Afyon maçlarından muhakkak 3’er puanla ayrılmalıyız. İlk yarı hedefim 18 ila 20 puan arası. Bunu başarmak için çabalayacağız. Allah kalbimi biliyor. İnşallah bu hedefime ulaşacağım. Ama öncesinde oynamamız gereken bir Manisa maçı var.” şeklinde ifadelerde bulundu. HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi