*** Zonguldak Kömürspor hafta arası maçında konuk olduğu lider Manisa FK’dan fark yedi. Güçlü rakip karşısında etkisiz kalan Kırmızı-Lacivertliler dağınık bir futbol ortaya koydu.

*** Bu futbolla sabaha kadar oynasak, bırakın puanı rakip kalede gol bile bulamazdık. Rakip maçın genelinde baskılıydı ve bunun karşısında Kömürspor kalesinde 4 gol üretti.

*** Bu sezon deplasmanda oynadığı 8’inci maçtan da 3 puan çıkaramayan temsilcimiz, ligde ise son 4 maçtır galip gelemiyor. Bu düşüş sıralamaya da yansıdı. 14 puanda kalan takım, 13’üncü sıraya geriledi.

MANİSA FK:4 ZONGULDAK KÖMÜRSPOR:0

STAT: Mümin Özkasap Tesisleri

HAKEMLER: Oğuzhan Aksu, Necmi Demir, Mehmet Gökhan Ceylan

MANİSA FK: Ömer, Ahmet, Burak, Erhan, Sertaç (Dk. 65 Volkan), Abdurrahman (Dk. 75 Ferhat), Nizamettin (Dk. 65 Mehmet), Mustafa (Dk. 68 Hakan), Çağrı, Zahit, Serdar (Dk. 68 Tayyip)

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: Sinan, Hakan, Ali Fırat (Dk. 62 Yılmaz), Ramazan (Dk. 62 Serbay), İlker, Murat, Aykut Emre, Neşet Can (Dk. 46 Hüseyin), İhsan Furkan, Emre Kara (Dk. 73 Oktay), Sinan Uzun

GOLLER: Dk. 16-47 Zahit, Dk. 26 (P.A) Nizamettin, Dk. 57 Abdurrahman (Manisa FK)

SARI KARTLAR: Dk. 25 Hakan, Dk. 45 İhsan Furkan, Dk. 74 İlker (Zonguldak Kömürspor), Dk. 29 Ahmet, Dk. 52 Abdurrahman, Dk. 57 Zahit (Manisa)

2. Lig Beyaz grupta alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor, hafta arası maçında bugün lider Manisa FK’nın konuğu oldu.

Zonguldak ekibi, zorlu maçta Sinan Ören, Hakan Çevik, Ali Fırat, İlker Cihan, Ramazan Işık, Murat Türkkan, Aykut Emre Yakut, Neşet Can Bellikli, İhsan Furkan Deniz, Emre Kara ve Sinan Uzun ilk 11’iyle mücadele etti. Kırmızı-Lacivertli takımda Hüseyin ile Oktay’ın kulübeye çekildiği görülürken, bir maçlık ceza süresi biten Aykut Emre ve Ali Fırat’ın ilk 11’e dahil olduğu gözlendi.

Ev sahibi Manisa karşılaşmaya çok etkili başladı. Başlama düdüğüyle birlikte maça ağırlığını koyan siyah-beyazlılar, oyunu Zonguldak Kömürspor yarı sahasına yıktı. Hızlı pas trafiğiyle topu istediği gibi yön veren Manisa, Kömürspor savunma bloğu arasında gol fırsatı aradı.

Zonguldak Kömürspor rakibin bu anlardaki baskısına alan daraltarak, birebir ve sert futbol mücadelesiyle karşılık vermek istedi. Rakibin pas yollarını kapatıp pozisyon imkanı tanımak istemeyen temsilcimiz bu baskıya fazla direnç gösteremedi.

ANCAK 16 DAKİKA DAYANABİLDİK!

Rakip ekibin golcü ismi Zahit, ceza sahasının sol çaprazında buluştuğu topu, kaleci Sinan’ın önde olduğu görünce aşırtma vuruşla ağlara gönderdi. (1-0).

Zonguldak Kömürspor bu bölümde Manisa kalesine sadece bir kere gidebildi. Emre Kara sol çaprazdan rakip ceza sahasına indi, sert şutunu savunma araya girerek kornere çeldi. Kırmızı-Lacivertliler’in korner atışı sonuçsuz kaldı.

OYUNUN HAKİMİ HEP MANİSA'YDI

Erken golle skoru lehine çeviren Manisa FK’nın etkili ve baskılı futbolcu devam etti. Topa ve oyuna istediği gibi hükmeden ev sahibi takım, kapanan Zonguldak Kömürspor savunmasını açmak için farklı taktikler denedi. Zaman zaman topu kalecisiyle oynayarak Kömürsporlu futbolcuları üzerine çekmeye çalışan Manisa, 21’inci dakikada savunmanın arkasına atılan ara pasıyla pozisyon buldu fakat Kömürspor savunmasının araya iyi girmesiyle bundan sonuç çıkaramadı.

PENALTIDAN 2'NCİ GOL

23. dakikada sağdan atak geliştiren Manisa’da Zahit Fındık kale alanı içinde son çizgiye yakın yerde Ali Fırat’ın kayarak müdahalesi sonucu düşürüldü. Hakem tereddüt etmeden penaltı noktasını gösterdi. Penaltı pozisyonuna itiraz eden kaptan Hakan, bu dakikada sarı kart gördü.

Topu beyaz noktaya direk Nizamettin, sağ uzak köşeye etkili vurdu, kaleci Sinan uzanmasına rağmen topa müdahale edemedi. (2-0).

Zonguldak Kömürspor 29’uncu dakikada nadir geliştirdiği atak sırasında faul atışı kazandı. Ceza sahası çizgisine yakın yerden Neşet Can’ın ortasında Murat’ın kale alanı çizgisi önünde vuruşu autla sonuçlandı.

44’üncü dakikada Mustafa dripling halinde taşıdığı topla kaleyi karşısına alarak sert şut çıkardı fakat iyi yer tutan Sinan bu şutun gol olmasına izin vermedi. İlk yarı bu skorla sona erdi.

İlk 45 dakika genel görüntü itibariyle ev sahibi Manisa FK’nın her yönden üstünlüğüyle geçti. Rakibin baskısı üzerine yarı sahasından çıkmakta zorlanan Kömürspor’un zaman zaman rakibi 11 kişiyle karşıladığı görüldü. Kadro kalitesi ve güç farkının açık ve net olarak ortaya çıktığı ilk 45’te Zonguldak Kömürspor vasatın altında bir performans sergiledi.

Zonguldak Kömürspor ikinci yarıya oyuncu değişikliğiyle başladı. Kenar yönetimin hamlesi orta alanda Neşet Can-Hüseyin şeklinde oldu.

Kırmızı-Lacivertli ekipte, oyun başlar başlamaz sağ kulvardan gelişen atakta Ramazan ortaladı, Sinan kafayla kaleye göndermek istedi fakat top uzak ara farkla auta gitti.

İKİNCİ YARIYI GOLLE AÇTILAR

Manisa FK, kalesindeki bu pozisyona karşılık olarak 3’üncü golü buldu. 47’nci dakikada Zonguldak Kömürspor ceza sahası içinde hızlı çoğalan ev sahibi, hızlı paslarla savunmanın dengesini bozdu, arka tarafta kendini unutturan Zahit, kale alanı içine sarkarak buluştuğu topu tek vuruşla Kömürspor ağlarına gönderirken, kaleci Sinan çaresiz kaldı (3-0).

54’üncü dakikada som kanattan atağa kalkan Zonguldak Kömürspor’da İhsan Furkan taşıdığı topu Aykut Emre’ye aktardı. Kömürsporlu futbolcu bekletmeden vurdu, istenilen hız ve şiddette gitmeyen top kaleci Ömer’in eldivenleri arasında kayboldu.

KONTA ATAK GOLE DÖNÜŞTÜ

57. dakikada serbest vuruş kazanan Zonguldak Kömürspor gol aradığı bu dakikada kalesinde golü gördü. Hüseyin’in kullandığı serbest vuruş kısa düşünce rakibe konta atak fırsatı doğdu. Savunmanın kafayla uzaklaştırdığı topu sağ kulvardan sürükleyen Manisa, çabuk paslarla Kömürspor ceza sahasında çoğalarak Abdurrahman’ın kale alanı içinde tek vuruşuyla farkı 4’e çıkardı. (4-0)

Farkın iyice açılması üzerine oyundan iyice kopan Zonguldak Kömürspor, maçın bitmesi için süre geçirirken, kenar yönetim kalan bölümde en azından farkı azaltma umuduyla oyuncu değişikliklerinde bulundu.

Farklı üstünlükle son yarım saatlik bölümü rölantide oynayan Manisa FK, sonraki maçları da düşünerek 5 oyuncu değişiklik hakkını kullandı. Zonguldak Kömürspor karşısında hiç zorlanmadan istediği gol pozisyonlarını bulan ve bunlardan 4’ünü gole çevirerek istediği 3 puana ulaşan ev sahibi takım, yenilgisiz liderliğini sürdürdü.

Bu maça kadar deplasmanda oynadığı 7 maçta hiç galibiyeti bulunmayan Zonguldak Kömürspor, dış sahadaki galibiyet özlemini 8 maça çıkardı.

İki maç üst üstte beraberlik serisinin ardından gelen farklı yenilgi üzerine Zonguldak Kömürspor 14 puanda kaldı. Kırmızı-Lacivertliler, sıralamada ise bir basamak düşerek 13’üncülüğe geriledi.

Ligde 4 haftadır galip gelemeyen Zonguldak ekibi, 26 Aralık Cumartesi günü 17’nci hafta maçında Çorum FK’yı konuk edecek.

TOPLU SONUÇLAR

Manisa FK-Zonguldak Kömürspor: 4-0

Çorum FK-Hacettepespor: 2-0

Kocaelispor-Uşakspor: 2-0

İnegölspor-Hekimoğlu Trabzon:0-1

Niğde Anadolu FK-Erzincanspor: 0-1

Ergene Velimeşespor-Kahramanmaraşspor:1-0

Ankara Demirspor-Amed Sportif:0-0

Sarıyer-Gümüşhanespor:4-0

Afyonspor-Şanlıurfaspor (Ertelendi)

Sancaktepe FK (BAY)

17. HAFTANIN MAÇLARI (26 Aralık Cumartesi)

Kahramanmaraş-Ankara Demirspor

Şanlıurfaspor-İnegölspor

Hacettepespor-Kocaelispor

Amed Spor-Sancaktepe FK

Gümüşhane-Manisa FK

Zonguldak Kömürspor-Çorum FK

Uşakspor-Afyonspor

Hekimoğlu Trabzon-Niğde Anadolu

Erzincanspor-Ergene Velimeşe

Sarıyer (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi