2. Lig Beyaz grupta alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor, peş peşe yaşanılan puan kayıpları ve kötü gidişat üzerine kurban kesip dua etti.

25’inci haftası geride kalan ligde Akhisarspor, Pendikspor, Nazilli Belediyespor ve Ankara Demirspor’la oynanan son 4 maçta galip gelemeyen Zonguldak Kömürspor’da yönetim, Eskişehirspor’la oynanacak 26’ncı hafta öncesi yapılan haftanın ilk idmanında kurban kestirdi.

Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda 13.00’te başlayan idman öncesi kesilen kurban için, Zonguldak Kömürspor Kulübü Derneği Başkanı Salih Demir, Zonguldak Kömürspor AŞ Başkanı Hakan Hürfikir başta olmak üzere bazı yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

Takımın idman için stada gelmesiyle kesilen kurban sırasında yöneticilerin yanı sıra teknik direktör Şenol Demir ve yardımcıları ile futbolcular dua etti.

Bu sırada imam Alaattin Yaslıca, “Bu kurbanı kulübümüz her ne niyetle kesmiş ise kabul ve makbul eyle. Futbolcu kardeşlerimizi sakatlıklardan, kazadan, beladan muhafaza eyle. Bu kardeşlerimizi muvaffak eyle, başarılı eyle. Bu kardeşlerimiz emek veriyorlar, ter akıtıyorlar. Bu hafta Eskişehirspor deplasmanında muhavvak eyle, başarıyı eyle. Zorlukları, sıkıntıları en güzel şekilde aşarak kendilerini başarılı eyle. Rengini şehit madenci kardeşlerimizin kanından alan formamızın başarılı olmasını nasip eyle. Zonguldak Kömürspor’u Eskişehir’de utandırma yarabbi” şeklinde dualar etti.

Kurban kesiminin ardından futbolcular antrenmana konsantre olurken, teknik direktör Şenol Demir ayak üstü yaptığı toplantıda öğrencilerine uyarılarda bulundu.

Eskişehirspor maçının önemini anlatan Demir, mutlak kazanılması gereken 90 dakika oynayacaklarını, dolayısıyla tüm herkesin şimdiden sadece bu maçı düşünmesi gerektiğinin altını çizdi. Eskişehirspor maçının kazanılması halinde güzel günlerin kendilerini beklediğini dile getiren kırmızı-lacivertli teknik adam, Cumartesi gün ki maçta sahaya 3 puan için çıkacaklarının altını kalın çizgiyle çizdi.

Kurban kesiminde futbolcularla birlikte dualar eden Zonguldak Kömürspor Kulübü Derneği Başkanı Salih Demir stattan ayrılırken spor medyasına konuştu.

Takımın ikinci yarıda henüz galip gelememesi ve son dönemde takım üzerinde bazı uğursuzluklar hissettikleri için kurban kestiklerini belirterek, “İnşallah bundan sonraki süreçte üzerimizdeki uğursuzluklar gider. Ligin kalan bölümünde sakatlıksız, kazasız ve bol galibiyetli günler yaşarız.” dedi.

“Galibiyetimizin olmaması bizi üzüyor”

Başkan Demir, ikinci yarıda oynanan 4 maçta henüz galibiyet alınamamasının hatırlatılması üzerine, “Galibiyetin olmaması bizi üzüyor. Fakat oynanan futboldan çok memnunuz. Sadece futbolumuzun karşılığını alamıyoruz. Bu böyle gitmeyecek, galibiyet almaya başlayacağız” şeklinde ifadelerde bulundu.

"Bu sezon takımı ligde tutup önümüzdeki sezon yapılanma içine gideceğiz"

Kırmızı-Lacivertli Başkan, Cumartesi günü deplasmanda son sıradaki Eskişehirspor’la oynanacak maça da değinerek, “Bu maç çok kritik bir maç. 3 puan almamız gereken bir maç. Kazanmak için gideceğiz. Kolay bir maç olmayacak. Zorlu bir takımla karşılaşacağız. Kendi sahasında kolay kolay kaybetmeyen bir takım. Şartlar ne olursa olsun 3 puan alıp döneceğiz. Puantajda bulunduğumuz konum itibariyle bunu yapmak zorundayız. Bu maçı kayıpsız atlatırsak, güzel günler göreceğiz. Bu takım ne olursa olsun ligde kalacak. İlk 5’i gireceğiz diye bir hedefimiz yok. Bu sene bu ligde kalalım, önümüzdeki sezon daha iyi olacak. Çünkü borçlarımızın yüzde 80-90’ı bitmiş olacak. Borçsuz ve çok iyi bir takımla lige girip ortaya bir hedef koyacağız.” ifadelerinde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi