Zonguldak Kömürspor AŞ, koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen liglerin akıbeti konusunda TFF’den ne karar çıkarsa çıksın yeni sezon planlaması kapsamında kongre yapacak. Kongre tarihi henüz netleşmese de lacivert-kırmızılı yönetim, yeni yönetimde yer alacak isimler üzerinde çalışma başlattı.

2. Lig temsilcisi Zonguldak Kömürspor AŞ’de kongre hazırlıkları başladı. AŞ Başkanı Hakan Hürfikir ve Zonguldak Kömürspor Kulübü Derneği Başkanı Süleyman Caner, Temmuz ya da Ağustos ayında yapılması planlanan kongre için bir araya gelip yol haritasını belirleyecek.

2016-17 sezonundan bu yana Zonguldak’ı 2. Ligde temsil eden Zonguldak Kömürspor Kulübü, bir yandan koronavirüs salgını nedeniyle yarıda kalan 2019-2020 sezonuyla ilgili gelişmeleri takip ederken, diğer yandan 2020-2021 sezonu planlaması kapsamında yapılacak kongre çalışmalarına hız verdi.

Kömürspor AŞ Başkanı Hakan Hürfikir ile Kömürspor Kulübü Derneği Başkanı Süleyman Caner öncülüğünde başlatılan kongre hazırlıkları, kısa sürede tamamlanıp tarih netleştirilecek.

Temmuz ayı sonu ya da Ağustos ayında yapılması beklenen kongrede, yeni bir yönetim kurulu oluşturulacak. Zonguldak Merkez başta olmak üzere ilçelerden önemli isimlerin yer alması beklenen yönetim kurulunda il dışından da Zonguldak Kömürspor sevdalısı işadamları olacak.

Söz konusu isimlerle dirsek teması içindeki Hürfikir ile Caner’in amacı; ekonomik yönden güçlü bir yönetim kurulu oluşturmak.

Kongreyle birlikte kısa vadede mali sıkıntıları biraz olsun aşmak isteyen lacivert-kırmızılı yönetim, ayrıca kulübe sabit gelir getirecek kaynak konusunda da hem şehrin, hem de kulübün ileri gelenleriyle temasa geçecek.

İlk iş olarak Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ın kapısını çalacak yeni yönetim, başkana 2020-2021 sezonu için verdiği sözü hatırlatıp destek isteyecek.

Kongre ve sonrasında maddi yöndeki kriz çözülür çözülmez yeni sezon teknik ekip ve futbolcu yapılanmasına gidecek Kömürspor yönetimi, önce mevcut teknik direktör Serkan Afacan’la sözleşme yenileyip ardından transfere yönelecek.

Geleceğe yönelik bu planlamalar öncesinde 2019-2020 sezonuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’nun en geç 25 Haziran’da açıklayacağı “tescil ya da devam” kararının verilmesini bekleyen Zonguldak Kömürspor, çıkacak sonuca göre yol alacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi